Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

No Comments Share:

 Εφ Μπιρλίκ 27-10-2010

¨ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ¨Οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Ιρφάν Χατσιγγενέ και Τζελαλετίν Ντουλγκέρ, όπως και ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Τοπείρου Χουσείν Σεντάτογλου εξέδωσαν ένα δελτίο τύπου σχετικά με αυτά που έγιναν πριν τις τοπικές εκλογές.
…………………………….Το πλήρες κείμενο είναι ως εξής  
   
Αξιότιμοι ομογενείς μας.
Επιθυμούμε να μοιραστούμε μαζί με εσάς, τον μεγάλο λαό, τα στοιχεία της κατάστασης που εμφανίστηκαν κατά την διάρκεια της διαμόρφωσης του συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ –που είμαστε μέλη του- του υποψήφιου Γ.Γ. της Περιφέρειας Άρη Γιαννακίδη, και μας ανάγκασαν σε παραίτηση.  Για χρόνια προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις για την εκπροσώπηση των μειονοτικών. Μόνος μας στόχος πέραν των παραπάνω, ήταν να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την μειονότητα στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της εκπαίδευσης και της θρησκευτικής ελευθερίας.  Τις τελευταίες μέρες κατά την κατάρτιση των συνδυασμών, θέσαμε δύο θέματα στη πρώτη γραμμή. Το πρώτο ήταν να υπερασπιστούμε το δικαίωμα των Τούρκων της Ξάνθης για εκπροσώπηση, και δεύτερο η επί ένα χρόνο κυβέρνηση, έστω και πριν τις εκλογές να ανοίξει δρόμους επίλυσης – όχι των μεγάλων προβλημάτων- αλλά τουλάχιστον των κρίσιμων που ενδιαφέρουν την μειονότητα, όπως αυτά που αφορούνε τζαμιά, σχολεία, σχέδια πόλης και ανεργία. Κρίμα που παρά τις προσπάθειες μας και παρά την καλή μας θέληση, απέναντι μας βρήκαμε ανειλικρίνεια και ελαφρότητα. Για μια ακόμη φορά, από εμάς, δηλαδή από τους υποψήφιους, έναντι των δίκαιων αιτημάτων μας, μας ζητήθηκε να γίνουμε νεροκουβαλητές.      

Ενώπιον αυτής της κατάστασης, για χάρη των υψηλών συμφερόντων του κόσμου μας,  και με τρόπο που θα αποτελέσει παράδειγμα για τους πολιτικούς της μελλοντικής γενιάς, χωρίς να κολλάμε σε καρέκλες και ανεξαρτήτως συμφερόντων, αντισταθήκαμε και αμέσως πράξαμε το δέον. Καταρχάς παραιτηθήκαμε διότι χάλασαν την συμφωνία που είχαμε κάνει.  

Δυο μέρες μετά την συμφωνία που είχαμε κάνει σχετικά με τον αριθμό των υποψηφίων του συνδυασμού, χαλάσανε τη συμφωνία. Μας ζητήθηκε αντί για 4 υποψήφιους, ο αριθμός να ανέβει στους 5-6 και μας είπαν τα εξής : ¨Αν εσείς είστε 4 άτομα οι χριστιανοί υποψήφιοι είπαν ότι θα παραιτηθούνε και δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά ¨.

Και σα να μην έφτανε αυτό άρχισαν να αποφασίζουν μόνοι τους για το ποιοι από εμάς θα μπούνε ή όχι. Ο σκοπός τους ήταν προφανής. Είχαμε κάποια αιτήματα για την μειονοτική κοινότητα, για τον μειονοτικό άνθρωπο, και ζητήσαμε προεκλογικά να ανακηρυχθούνε, διότι εμείς αυτά τα λόγια κάθε φορά τα ακούμε και μετά τις εκλογές πάντα ξεχνιούνται. Η απάντηση που μας δόθηκε ήταν η εξής : ¨ Εμείς τα δεχόμαστε αυτά, όμως αν τα ανακοινώσουμε προεκλογικά δεν θα μας ψηφίσουν οι χριστιανοί¨.  

Αυτά τα λόγια, αυτές οι ιδέες ούτε ψέματα είναι, ούτε είναι κάτι που καταπίνεται εύκολα. Εμείς λοιπόν αντί να διχαστούμε, αντί να γίνουμε νεροκουβαλητές, χωρίς να νοιαστούμε για τα προσωπικά συμφέροντα, και μη θέλοντας να επιτρέψουμε να ξεγελαστεί ξανά ο άνθρωπος της μειονότητας, θεωρήσαμε σωστό να παραιτηθούμε της υποψηφιότητας μας. Στόχος μας ήταν η ψήφος του μειονοτικού ψηφοφόρου που αποτελεί την αξιοπρέπεια του, να μην διχαστεί. Επειδή πιστεύουμε πως κάθε προσβολή σε εμάς είναι και προσβολή στους ψηφοφόρους μας, θελήσαμε να πούμε ένα στοπ σε αυτή τη κατάσταση.

…………………….

………………………
Με σεβασμό

Νομαρχιακός Σύμβουλος Ιρφάν Χατσιγγενέ
Νομαρχιακός Σύμβουλος Τζελαλεντίν Ντουλγκέρ
Τέως δημοτικός σύμβουλος δήμου Τοπείρου Χουσείν Σεντάτογλου

 

 Σχόλιο : Θα ήταν ενδιαφέρον να μαθαίναμε τα αιτήματα τα οποία απορρίφθηκαν. Για να βλέπαμε και τι παζαρεύουν οι υποψήφιοι πίσω από την πλάτη μας. Από τη μιά μπράβο στον Γιαννακίδη που δεν δέχτηκε τον εκβιασμό. Από την άλλη όμως καμπανάκι στον Ξυνίδη για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης. 

Previous Article

ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΗΣ…

Next Article

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΖΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *