Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΑ ΙΨΑΛΑ

0 σχόλια Share:

Εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της μειονότητας είχαν μια σειρά από συναντήσεις στην Τουρκία

Στις 4 Οκτωβρίου ομάδα από εκπρόσωπους μειονοτικών φορέων και συλλόγων της μειονότητας Δυτικής Θράκης έκαναν μια σειρά από συναντήσεις στην Τουρκία με πρώτη την επίσκεψη στον έπαρχο των Ιψάλων Μεχμέτ Αλή Γκιουρμπούζ

Στην επίσκεψη τους συνόδεψε ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ και ο υποπρόξενος Αντνάν Οζτούρκ.

Εκπροσωπώντας φορείς και συλλόγους από την Δυτική Θράκη μετείχαν ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας και ταυτόχρονα δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καντί (Β.Τ.Τ.Α.D.K.), ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, ο δήμαρχος Αρριανών Μουσταφά Τσουκάλ, ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Αχμέτ Καρά, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Κοράι Χασάν, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης Σαμί Τοραμάν, ο διευθυντής έκδοσης της εφημερίδας Μπιρλίκ και εκπρόσωπος του AVGADER στην Ελλάδα Ιλχάν Ταχσίν, και το περιοδικό Αζινλίκτσα και άλλοι εκπρόσωποι του μειονοτικού τύπου.

Μετά από την επίσκεψη εκεί, ο έπαρχος Ιψάλων Μεχμέτ Αλή Γκιουρμπούζ παρέθεσε προς την επιτροπή γεύμα σε εστιατόριο επί της οδού προς το χωριό Καρπουζλού.

Η επιτροπή αργότερα επισκέφτηκε την Σχολή Επαγγελμάτων Ιψάλων του πανεπιστημίου Θράκης . Εκεί ο πρόξενος της T.C. Οσμάν Ιλχάν Σενέρ επισκέφτηκε τις αίθουσες και τα εργαστήρια και ευχήθηκε στο διδακτικό προσωπικό να έχουν επιτυχίες.

Μετά από την επίσκεψη εκεί, η επιτροπή επισκέφτηκε τον δήμαρχο Ιψάλων Μεχμέτ Καραγκιόζ, και αντάλλαξαν απόψεις μαζί του και με άλλους δημοτικούς αξιωματούχους. Κατά την ομιλία που έκανε ο Μεχμέτ Καραγκιόζ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίσκεψη αυτή.

………………..

 Εφ. Μπιρλίκ 5/10/2012

Previous Article

ΜΠΟΖΝΤΑΓ : ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 349 ΕΝΕΡΓΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

Next Article

ΤΕΤΡΑΩΡΟΦΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΕΝΟΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

consequat. non id, risus lectus venenatis, felis ut