TourkikaNea.gr

Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΙΦΤΑΡ ΤΩΝ ΥΠΑΓΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ΙΜΑΜΗΔΩΝ

0 σχόλια Share:

Θρησκευτικοί λειτουργοί και διαχειριστικές επιτροπές συναντήθηκαν στο ιφτάρ

57bba13db34c85bd23438f4c59f1ccd3_XL

Πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή το ιφτάρ που οργάνωσε η αιρετή μουφτεία Κομοτηνής. Το ιφτάρ σφραγίστηκε από το μήνυμα που έδωσε ο μουφτής Ιμπραήμ Σερίφ σχετικά με την στήριξη των βακουφικών περιουσιών.

Στο ιφτάρ αυτό που έγινε στις 10 Ιουλίου το βράδυ, μετείχαν θρησκευτικοί λειτουργοί δυτικής Θράκης και οι σύζυγοι τους, οι πρωτεύσαντες στους διαγωνισμούς Κορανίου, ο Τούρκος πρόξενος Αλή Ριζά Ακιντζί, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο βοηθός συντονιστή του Καραβανιού της Αφθονίας  Μουσταφά Χατιπλέρ, ο δήμαρχος Αρριανών Ριντβάν Αχμέτ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Θρησκευτικών Λειτουργών Δυτικής Θράκης Σαδίκ Σαδίκ και άλλοι καλεσμένοι.

Μετά από την ανάγνωση του εζάν, όλοι μαζί ¨άνοιξαν¨ το ιφτάρ.

…………..

Ο Ιμπραήμ Σερίφ συνέχισε λέγοντας : ¨Ευχαριστούμε τις διαχειριστικές επιτροπές. Είναι οι πολύτιμοι άνθρωποι οι οποίοι στηρίζοντας τις βακουφικές περιουσίες μας, προστατεύουν αυτές τις περιουσίες που έχουν αφιερωθεί στον Αλλάχ. Τους θαυμάζω και τους ευχαριστώ.

Τα βακούφια δεν είναι μόνο μια παρακαταθήκη του Αλλάχ αλλά και μια παρακαταθήκη της μειονότητας. Όλοι οι διοικούντες των βακουφίων θα πρέπει να το ξέρουν πολύ καλά αυτό. Στην εποχή μας κάθε βακούφι (ίδρυμα) έχει και ένα ΑΦΜ. Όσοι δεν έχουν πάρει θα πρέπει να το προμηθευτούν. Όλες οι επιτροπές μας θα πρέπει να βάλουν έναν μηχανικό να μετρήσει τα βακουφικά τους ακίνητα και να τα βάλουν μέσα σε ένα φάκελο. Διότι η στήριξη των βακουφικών ακινήτων δεν είναι σημαντική μόνο για το σήμερα αλλά και για το μέλλον. ¨

Ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Eπιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, άρχισε την ομιλία του λέγοντας ¨να είμαστε ειλικρινείς¨. Στην συνέχιση της ομιλίας του είπε : ¨ Είτε μας αρέσει είτε όχι, οι αρχιτέκτονες των μουσουλμάνων-Τούρκων Δυτικής Θράκης, είναι τα αδέρφια μας που είναι αυτή τη στιγμή στην αίθουσα. Είτε προς καλή είτε προς κακή κατεύθυνση, αυτοί που θα οικοδομήσουν την Δυτική Θράκη, είναι οι άνθρωποι της δικής μας θρησκευτικής κοινότητας. Παλιά οι ιμάμηδες ήταν και κοινοτάρχες. Ακόμη και τώρα στα χωριά μας όλα εξαρτώνται από τον ιμάμη. Να είμαστε ειλικρινείς, εάν σε αυτή τη χώρα εργαστούμε για το εζάν, τότε και ο Αλλάχ χάρη σε εμάς θα διασφαλίσει σε αυτή τη χώρα την ανάγνωση του εζάν¨.

Ο Τούρκος πρόξενος Αλή Ριζά Ακιντζί, ανέφερε πως κάθε βράδυ βιώνει μια ξεχωριστή ευχαρίστηση στα ιφτάρ όπου πάει και συνέχισε λέγοντας : ¨Σήμερα συναντηθήκαμε με τους θρησκευτικούς λειτουργούς και με τις διαχειριστικές επιτροπές των τζαμιών. Όπως ανέφερε πριν από λίγο και ο μουφτής Ξάνθης αλλά και όπως έχει πει ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων, η δουλειά σας «δεν είναι δουλειά διορισμού αλλά δουλειά αφιέρωσης».  Εσείς είστε οι πνευματικοί αρχιτέκτονες αυτής της κοινότητας. Εσείς είστε οι άνθρωποι που εκπροσωπείτε, διαδίδετε και βιώνετε  τις καλύτερες αξίες αυτής της κοινότητας. Όπως μετά από την μογγολική επιδρομή, οι Μεβλάνα, Γιουνούς Εμρέ και Χατζή Μπεκτάς Βελί , επανένωσαν και συνένωσαν την κοινωνία, έτσι και εσείς θα οικοδομήσετε τις καρδιές. Οικοδομώντας την κοινότητα, στην πραγματικότητα οικοδομείτε τις καρδιές.

Ξέρετε σε αυτά τα χώματα μέχρι την περιοχή Γιαννιτσά υπήρχαν 267 τεκέδες και ταφικά μνημεία. Σχεδόν όλα αυτά εξαφανίστηκαν. Στα βουνά όπου εμείς σήμερα πάμε με σύγχρονα αυτοκίνητα σε 2-3 ώρες, οι πρόγονοι μας πήγαιναν πάνω στα άλογα. Και μετέφεραν ένα μήνυμα, ένα συναίσθημα, μια πνευματικότητα. Αυτό είναι κάτι που γίνεται μόνο με την καρδιά. Και εσείς λοιπόν αυτή την αποστολή στην κατεύθυνση των αναγκαιοτήτων της εποχής, είστε υποχρεωμένοι να την εκτελέσετε¨.

Μετά από τις ομιλίες που έγιναν, η εκδήλωση έληξε με την προσευχή που είπε ο σταλμένος από την Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων Γιουσούφ-χότζας.

imam

imam1

Περ. Ρόντοπ Ρουζγκαρί  10/7/2015

Previous Article

ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥΤΙΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

Next Article

96% ANAΠΗΡΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *