Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΡΙΑΝΩΝ ΙΜΠΡΑΗΜ ΣΕΡΙΦ

0 σχόλια Share:

Ο νέος πρόξενος της T. C. στην Κομοτηνή κύριος Ιλχάν Σενέρ που ανέλαβε πρόσφατα καθήκοντα, στις 13 Ιουλίου επισκέφτηκε τον δήμο Αρριανών.

Η επίσκεψη έγινε στις 13.00 και ο δήμαρχος Αρριανών υποδέχτηκε τον πρόξενο Ιλχάν Σενέρ στην είσοδο του δημαρχείου με ανθοδέσμη στα χέρια.Στην υποδοχή ήταν παρόντες ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι. Ο πρόξενος γνωρίστηκε με τον καθέναν από αυτούς που τον περίμεναν και μετά πήγε στο γραφείο του δημάρχου. Μετά από την σύντομη συνομιλία στο γραφείο του δημάρχου, η συνάντηση συνεχίστηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Στην συνάντηση αφού ο δήμαρχος Ιμπραήμ Σερίφ παρείχε πληροφορίες για τον δήμο και τους ομογενείς που ζούνε στην περιοχή, πήρε τον λόγο ο πρόξενος Ιλχάν Σενέρ. Ο πρόξενος στην ομιλία του περιέγραψε στην διοίκηση του δήμου και στους δημοτικούς συμβούλους που είχε υπηρετήσει και σε ποιες θέσεις παλιότερα. Ανέφερε πως καθώς τελευταία είχε ακολουθήσει τον πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα στην περιοδεία του στην Δυτική Θράκη, η περιοχή δεν του είναι ξένη. Στο τέλος της συνάντησης που διήρκεσε περίπου μισή ώρα και διεξήχθη σε μια θερμή ατμόσφαιρα, ο πρόξενος χάρισε ένα πιάτο με ψηφιδωτό, ενώ ο δήμαρχος του χάρισε μια πλακέτα. Μετά από την ολοκλήρωση της συνάντησης ο δήμαρχος μαζί με τον πρόξενο πήγαν στο τζαμί της Φιλλύρας για να κάνουν την προσευχή της Παρασκευής μαζί με τους ομογενείς από την Φιλλύρα. Ο πρόξενος δεν πήγε στο τζαμί με το όχημα του αλλά μαζί με τον δήμαρχο, πήγαν περπατώντας. Στο τέλος της προσευχής ο πρόξενος Ιλχάν Σενέρ έκανε μια ομιλία προς τους ομογενείς, στην οποία εξέφρασε πόσο χαρούμενος είναι που συναντάται μαζί τους, είπε πως η πόρτα του προξενείου θα είναι πάντα ανοιχτή για αυτούς, και ότι θα πρέπει να βλέπουν το προξενείο σαν το σπίτι τους. Ζήτησε επίσης να μην τον ξεχνάνε στις προσευχές τους και τους χαιρέτισε έναν έναν. Μετά από την προσευχή, ο πρόξενος Ιλχάν Σενέρ, ο δήμαρχος Ιμπραήμ Σερίφ, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ – που είχε κηρύξει στο τζαμί πριν την προσευχή- και ο ιμάμης της Φιλλύρας Μουσταφά Καρά Χουσείν, μετείχαν στην κηδεία ενός ομογενή από την Φιλλύρα. Μετά από την κηδεία ο πρόξενος και οι υπόλοιποι διοικούντες πήγαν στο καφενείο του χωριού όπου ήπιαν καφέ και συζήτησαν με ομογενείς.

13/7/2012

Previous Article

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΤΟΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΧΙΛΙΑ

Next Article

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

amet, libero at dapibus Sed quis Curabitur accumsan commodo