Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΙΦΤΑΡ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

No Comments Share:

Το πρώτο ιφτάρ από το Σιδηροχώρι

Τα παραδοσιακά πλέον ομαδικά ιφτάρ που οργανώνονται στην Δυτική Θράκη κατά το Ραμαζάνι, είχαν χτες το βράδυ (23/7/2012) την έναρξη τους με ιφτάρ που παρατέθηκε στο χωριό Σιδηροχώρι του δήμου Σουφλίου-νομού Έβρου. Στο ιφτάρ μετείχαν ο Φεχίμ Αχμέτ-βοηθός μουφτή Κομοτηνής, ο σταλμένος από το υπουργείο Θρησκειών της Τουρκίας θεολόγος Ιμπραήμ Ντουμάν, ο δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ, οι πρώην κοινοτάρχες Κέχρου Αμπντουλκαντίρ Χαφίζ Χοτζά και Μεχμέτ Αμπντουραχίμ, ο πρόεδρος του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Χίλια Αλή Πεντζάλ και εκατοντάδες χωρικοί από τα γύρω χωριά.

Όλοι μαζί μετά το ιφτάρ έκαναν την βραδινή προσευχή. Ακολούθως έγινε από τον σταλμένο από την Τουρκία θεολόγο μια ομιλία για το νόημα της μέρας. Η βραδιά έκλεισε με προσευχή από τον ιμάμη.

Ο κόσμος από το χωριό Σιδηροχώρι και φέτος συνέχισε αυτήν την ωραία παράδοση, εν μέσω ενότητας και ομοψυχίας. Για μια ακόμη φορά κόσμος της περιοχής και από τα γύρω χωριά ενώθηκαν. Το Σιδηροχώρι μπορεί να είναι ένα μικρό μέρος αλλά οι καρδιές των ανθρώπων εκεί είναι πολύ μεγάλες !

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 24/7/2012

Previous Article

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΑΧΜΕΤ ΣΑΔΙΚ 24/7/2012

Next Article

ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *