fbpx

TourkikaNea.gr

Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

MIA ΘΑΡΡΑΛΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ

0 σχόλια Share:
MIA ΘΑΡΡΑΛΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Μουσουλμανικής Θρησκείας Θράκης

Την Πέμπτη 23/11/2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ.Κ.Γαβρόγλου και τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων κ.Γ.Καλαντζή με αντικείμενο την ενημέρωσή μας σχετικά με την σχεδιαζόμενη ρύθμιση της Κυβέρνησης που αφορά τον Ιερό Μουσουλμανικό Νόμο (Σαρία) και τον τρόπο που αυτός εφαρμόζεται στην Θράκη.
Αφού ακούσαμε προσεκτικά τους αξιότιμους συνομιλητές μας, καταθέσαμε τις απόψεις μας οι οποίες είναι οι εξής:

Α) η κατάργηση της Σαρία, όπως υποστηρίζουν και επιδιώκουν μεθοδικά ορισμένοι, αποτελεί μια βαθύτατη προσβολή για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και στρέφεται εναντίον της θρησκευτικής μας πίστης, της θρησκευτικής μας ταυτότητας και της ιστορίας μας.

Β) από την πρώτη στιγμή που η Δυτική Θράκη απελευθερώθηκε από την βουλγαρική κατοχή και ανέλαβε τη διοίκησή της η Ελλάδα, οι μουσουλμάνοι της Θράκης απολαμβάνουν το προνόμιο για θέματα οικογενειακού και κληρονομικού δικαίου να μπορούν να εφαρμόζουν τη Σαρία. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να σβήσει αυτό το ιστορικό προνόμιο με μια απόφαση που θα δημιουργήσει μεγάλες εντάσεις στην περιοχή μας και θα οδηγήσει στην εμφάνιση προβλημάτων που ποτέ δεν υπήρχαν ως σήμερα.

Γ) είναι απολύτως σωστό να προχωρήσει η Πολιτεία στην αποδοχή της πραγματικότητας που έχει ήδη διαμορφωθεί και να νομοθετήσει την δυνατότητα των μουσουλμάνων της Θράκης να επιλέγουν εάν θέλουν να εφαρμόσουν τη Σαρία ή το αστικό δίκαιο για τις οικογενειακές και τις κληρονομικές τους σχέσεις.

Δ) οποιαδήποτε πρωτοβουλία της Πολιτείας προς την κατεύθυνση της κατοχύρωσης του δικαιώματος της ελεύθερης επιλογής των μουσουλμάνων, θα έχει νόημα μόνο εάν αποφασίσει να στηρίξει ουσιαστικά τις Μουφτείες ώστε οι Μουφτείες να αποκτήσουν όλα τα αναγκαία θεσμικά χαρακτηριστικά που θα εγγυώνται την ορθή εφαρμογή των αρμοδιοτήτων τους. Σήμερα, όπως όλοι ξέρουμε, οι Μουφτείες είναι εγκαταλειμμένες, έχουν σημαντικές ελλείψεις και δεν είναι σε θέση να λειτουργήσουν σωστά και με την αξιοπρέπεια που ταιριάζει στους Μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες της Θράκης. Η Κυβέρνηση πριν νομοθετήσει τις αλλαγές που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη Κομοτηνή, θα έπρεπε να πράξει το καθήκον της και να υποστηρίξει σοβαρά και αποτελεσματικά τις Μουφτείες παρέχοντάς τους ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας και νομική υποστήριξη ώστε να μπορούν να λειτουργούν ως ιεροδικεία.

Είμαστε περήφανοι ως μουσουλμάνοι γιατί ζούμε σε μια δημοκρατική και ελεύθερη χώρα που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια χώρα που πάντοτε προστάτεψε την θρησκευτική μας πίστη και μας έδωσε την δυνατότητα να κρατήσουμε ζωντανή την ταυτότητα, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό μας. Η Ελλάδα σεβάστηκε και σέβεται το Ισλάμ με έναν τρόπο που καμία άλλη χώρα της Ευρώπης δεν το έχει κάνει. Αυτή η μεγάλη επιτυχία δεν πρέπει να χαθεί.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Μπασιά Ραχμή Καλήν Σαλή Ισχάκ

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Μουσουλμανικής Θρησκείας Θράκης

http://www.azinlikca.net/eidiseis/item/10541-r-llogor-ekpa-de-t-kon-mo-ro-lman-kir-thrirke-ar-thrakir.html

29/11/2017

Σχ: Ο σύλλογος αυτός απαρτίζεται από τους ιεροδιδάσκαλους που εργάζονται υπό την αιγίδα του ελληνικού κράτους .

Previous Article

O ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ Ο ΟΧΛΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΝΟΧΩΝ ΤΟΥ

Next Article

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.