Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

No Comments Share:

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο ¨Κατανοώντας την Δυτική Θράκη¨

seminer 2

Στις 10 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου Τουρκοκυπρίων του Southwark στο Ν. Λονδίνο το σεμινάριο  ¨Κατανοώντας την Δυτική Θράκη¨, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης-Αγγλίας.  Μέλη του συλλόγου και άλλοι που αγαπούνε την  Δυτική Θράκη, μετείχαν στο σεμινάριο, όπου ομιλητής ήταν ο ακαδημαϊκός Σεμπαχαττίν Αμπτουρραχμάν. Καθώς το σεμινάριο διασφάλισε την διαδικτυακή συμμετοχή σε αυτό και του  Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Τούρκων Δυτικής Θράκης του Λίπστααντ και του Συλλόγου Δυτικοθρακιωτών του Κέλστερμπαχ, ήταν και το πρώτο ηλεκτρονικό σεμινάριο αυτού του είδους. Ο Δρ. Αμπτνουρραχμάν άρχισε την ομιλία του αναφερόμενος στους βαλκανικούς πολέμους και στις μετέπειτα εξελίξεις στην περιοχή, συνέχισε με την συνθήκη της Λοζάννης και τις εξελίξεις από τότε μέχρι τώρα στην περιοχή μας.

seminer 1

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν ήταν αυτό του αρχιμουφτή, οι μουφτείες, εκπαιδευτικά θέματα, το άρθρο 19 και οι σύλλογοι. Μετά από ερώτηση που τέθηκε, αναφέρθηκε πως η τελευταία απόφαση που πάρθηκε για περιορισμό/απαγόρευση της ομιλίας τουρκικών στα σχολεία, δεν έχει κανένα απολύτως νομικό έρεισμα στο διεθνές δίκαιο. Η ομιλία ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από τους μετέχοντες που ήταν σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες.

Ο πρόεδρος του συλλόγου ο Ερτζουμέντ Μουσταφάογλου στην ομιλία που έκανε μετά από το σεμινάριο, εξέφρασε την χαρά του για το ότι με το σύστημα που στήθηκε, έγινε δυνατή η παρακολούθηση της εκδήλωσης από τους εν Γερμανία αδερφούς συλλόγους στο Κέλστρεμπαχ και το Λίπστααντ, πως αυτό ήταν ένα υπόδειγμα αλληλεγγύης και ότι αυτή η ψηφιακή συμμετοχή είναι το πρώτο στάδιο των σχεδιαζόμενων μελλοντικών εκδηλώσεων. Ο Μουσταφάογλου ανέφερε πως θα δώσουν προτεραιότητα ώστε τα μελλοντικά σεμινάρια να διαδοθούν σε ευρύτερες μάζες.

seminer 3

…………..

http://birlikgazetesi.info/haberler/11523-qbati-trakyayi-anlamakq-semner-baariyla-yapildi.html

13/4/2016

Previous Article

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Next Article

ΒΟΛΕΣ ΑΡΜΑΤΩΝ ΜΑΧΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΚΟΥΡΔΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ ΝΟΥΣΑΪΜΠΙΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *