Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Εκτουρκισμός μέσω ποδηλασίας και Erasmus…

No Comments Share:

Μαθητές του ¨Το πεδάλι μου γυρνά πέραν των συνόρων¨ συναντήθηκαν στην Κεσσάνη

Μαθητές του δημοτικού σχολείου Ιάσμου στα πλαίσια του προγράμματος ¨Το πηδάλι μου γυρνά πέραν των συνόρων¨ του σχεδίου e-Twinning, ήρθαν στην Κεσσάνη.

Χτες το πρωί γύρω στις 10:00 οι καλεσμένοι μαθητές έφτασαν στο γυμνάσιο Κεσάνης Αχμέτ Γενιτζέ και εκεί τους υποδέχθηκε ο νομαρχιακός Διευθυντής Εθνικής Παιδείας Ιλχάν Σαζ.

Ενημερώνοντας σχετικά με το πρόγραμμα ο Σαζ, είπε τα εξής: ¨Στα πλαίσια του προγράμματος ¨Το πεδάλι μου γυρνά πέραν των συνόρων¨ του σχεδίου e-Twinning φιλοξενήσαμε στο Αχμέτ Γενιτζέ-γυμνάσιο μας, ομογενείς μαθητές που φοιτούν στο δημοτικό σχολείο Ιάσμου-δυτικής Θράκης στην Ελλάδα.  Το πρώτο στάδιο του σχεδίου μας το ολοκληρώσαμε τον Απρίλιο όταν με το σχολείο μας επισκεφτήκαμε το δημοτικό σχολείο στον Ίασμο δυτικής Θράκης –Ελλάδας. Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση σχετικά με την φύση και την ποδηλασία, όπως και το να διασφαλίσουμε πως οι μαθητές μας θα δουν και θα παρατηρήσουν από κοντά τον πολιτισμό, την περιοχή και την ζωή διαφορετικών χωρών. Καθώς αυτό το σχέδιο είναι το πρώτο που γίνεται με ομογενείς μαθητές μας από την δυτική Θράκη, αυτό είναι κάτι που το καθιστά ακόμη πιο σημαντικό. Ευχαριστώ όλους όσους μόχθησαν στο πρόγραμμα αυτό¨.

https://www.medyakesan.com.tr/gundem/pedalim-sinir-otesinde-donuyor-ogrencileri-kesanda-bulustu-h27758.html
12/6/2019

Σχ: Η κρίσιμη λέξη στο όλο κείμενο είναι το ¨ομογενείς¨.

Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus, το οποίο εκμεταλλεύονται οι Τούρκοι για να ομογενοποιήσουν και να εκτουρκίσουν ετι περαιτέρω παιδιά της μειονότητας. Άλλωστε η φωτογραφία με την τουρκική σημαία και τον Κεμάλ τα λέει όλα. Ακόμη και το όνομα του προγράμματος είναι διαφορετικό στην Τουρκία και διαφορετικό στην Ελλάδα . Στην μεν Ελλάδα αναφέρεται ως  “Η φύση και το ποδήλατο, Ποδηλατώ στο φυσικό μου περιβάλλον”, ενώ στην Τουρκία ως  Το πεδάλι μου γυρνά πέραν των συνόρων¨…

Οι Έλληνες αρμόδιοι όμως για ποιο λόγο συναινούν σε κάτι τέτοιο;

Ρεπορτάζ για την αντίστοιχη επίσκεψη για την επίσκεψη που έγινε στον Ίασμο τον Απρίλιο μπορείτε να δείτε στο παρακάτω δημοσίευμα της εφημερίδας Χρόνος

https://www.xronos.gr/reportaz/podilato-enonei-ta-sholeia-iasmoy-kai-kessanis

Previous Article

Είναι δυνατόν να κατεβάσει αυτόν για υποψήφιο βουλευτή η ΝΔ ;

Next Article

Λάβρος κατά των ΗΠΑ ο Ερντογάν

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *