Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Σφοδρή επίθεση του ¨στρατιώτη της Τουρκίας¨ Αχμέτ Μέτε κατά της Ελλάδας

No Comments Share:

Πολύτιμοι μουσουλμάνοι Τούρκοι αδερφοί μου

Καταρχήν σας υποβάλλω το χαιρετισμό και την αγάπη του Αλλάχ

Μας θλίβει βαθιά ότι οι ελληνικές αρχές τον τελευταίο καιρό λειτουργούν χωρίς να υπολογίζουν καθόλου εμάς, την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης. Χωρίς να υπολογίζουν την κοινότητά μας και υποτιμώντας τους φορείς μας μας βάζουν σε δύσκολη θέση.

Εμείς ως τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης είμαστε Έλληνες πολίτες Τούρκοι. Και δεν έχουμε καμία ανησυχία για τη δέσμευση μας προς το κράτος. Αλλά δυστυχώς το τελευταίο διάστημα έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, η λάσπη οι συκοφαντίες και οι επιθέσεις που γίνονται με ανυπόστατους ισχυρισμούς στους ανθρώπους μας, που είναι σε θέση ηγέτη στην μειονότητας μας. Όλα αυτά αποτελούν προσπάθειες για εξαφάνιση των φορέων μας, της κοινότητάς μας και εξουδετέρωση των ηγετών της.

Το τελευταίο παράδειγμα είναι ότι με φετφαδες που βάζουν να βγάλουν τα άτομα που οι ίδιοι διόρισαν στα αξιώματα των μουφτήδων, προσπαθούν να διατηρήσουν την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης στη σκιά των χριστιανών.
Είναι γνωστό πως στις 18 Νοεμβρίου 2019 οι διορισμένοι τοποτηρητές των μουφτήδων ρωτήθηκαν σχετικά με φέτφαδες. Ένα εξ αυτών είναι το παρακάτω

Ερώτημα: Είναι θρησκευτικά επιτρεπτό, η τοποθέτηση της ελληνικής σημαίας στο φέρετρο ενός μουσουλμάνου στρατιώτη ο οποίος απεβίωσε κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ελλάδα;

Η απάντησή τους ήταν πως μπορεί να τοποθετηθεί η σημαία. Εμείς λέμε πως καταρχήν πρέπει ο καθένας να σέβεται τις σημαίες. Δεύτερον αν οι σημαίες φέρουν θρησκευτικό σύμβολο πρέπει να το κατανοήσουμε καλά και ανάλογα να το αξιολογήσουμε. Όταν τοποθετούνται σημαίες στο φέρετρο πολίτη της ίδιας θρησκείας δεν υπάρχει θέμα. Αλλά δεν είναι σωστό να τοποθετείται μία σημαία που φέρει χριστιανικό σύμβολο ή ένα άλλο ύφασμα πάνω στην σορό ενός μουσουλμάνου στρατιώτη. Αυτός ο φετφάς που εξέδωσαν υποχρεώνοντας τις οικογένειες και χωρίς να ληφθεί υπόψη οι θρησκευτικές τους ευαισθησίες θα προκαλέσει προβλήματα. Για αυτό στο σημείο αυτό έχω δύο προτάσεις.

1- Ας ερωτηθούν οι χριστιανοί αρχιερείς: αν ένας ορθόδοξος στρατιώτης πεθάνει στη Σαουδική Αραβία ή στο Ιράκ επιτρέπεται Είναι θρησκευτικά επιτρεπτό να σκεπαστεί με τη σημαία της Σαουδικής Αραβίας ή του Ιράκ; Περιμένουμε απάντηση σε αυτό.

2- Στα άτομα τα οποία περνιούνται ως διορισμένοι μουφτήδες προτείνουμε όταν πεθάνουν να σκεπαστούν με τη σημαία που φέρει το σημείο του σταυρού. Άλλωστε αυτοί οι κύριοι είναι στρατιώτες του ελληνικού κράτους που φέρουν σαρίκι και τήβεννο. Αφού θα πεθάνουν ως στρατιώτες, οι ελληνικές αρχές παρακαλούνται να τους σκεπάσουν με την ελληνική σημαία.

Τελειώνοντας επιθυμώ να τονίσω. Αφήστε ήσυχες τις κηδείες μας. Δεν σας έφταναν οι ζωντανοί αρχίσατε να ασχολείστε και με τους νεκρούς μας. Ο καθένας ας κινηθεί ανάλογα με το σε ποια θρησκεία είναι μέλος και με αυτό που επιβάλλει η θρησκεία του. Οι χριστιανοί ας θαφτούν σύμφωνα με το χριστιανισμό και οι μουσουλμάνοι ανάλογα με το ισλάμ. Φυσικά καθώς συμβιώνουμε στο πλαίσιο του σεβασμού, μπορούμε να μετάσχουμε στις κηδείες των άλλων μοιραζόμενοι τον πόνο μας.

Επιθυμώ να τονίσω το εξής. Εμείς ως τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης πάντοτε σεβόμασταν τις σημαίες. Έτσι πρέπει να γίνεται. Αλλά σχετικά με τα θρησκευτικά σύμβολα πρέπει να υπάρξει πολλή σκέψη, να μην υπάρξει επιβολή σε κανέναν και σε αυτή την κατεύθυνση να επιδειχθεί ευαισθησία.
Ανακοινώνεται στην κοινή γνώμη με σεβασμό.

Αχμέτ Μέτε

Μουφτής Ξάνθης

http://www.iskecemuftulugu.org/haber.php?duyid=448

18/12/2019

Σχ. Η παρακάτω φωτογραφία είναι από την κηδεία του Λεφτέρη Κιουτσουκαντωνιάδη στην Τουρκία, που ήταν γνωστός ποδοσφαιριστής της Φενερμπαξέ και της εθνικής Τουρκίας.

Στην κηδεία μάλιστα παραβρέθηκε και ο ¨αρχηγός¨…

Ας μας πει  ο κ. Μέτε ποια είναι εκείνη η κόκκινη σημαία ;

Και μάλιστα και η τουρκική σημαία φέρει θρησκευτικά σύμβολα.

Έτσι πληροφορηθήκαμε από την ηλεκτρονική διεύθυνση

http://www.mynet.com/cevaplar/turkiye-cumhuriyeti-bayragindaki-ay-ve-yildizin-anlami-nedir/5872091

Άρα αυτά που λέει ο Μέτε, είναι για τον κάλαθο και απλά θέλει να περιχαρακώσει τους πιστούς του και φυσικά να λασπολογήσει κατά της Ελλάδας.

Αλήθεια γιατί καμιά φορά ως τώρα ο κ.. Μέτε δεν έχει μιλήσει για την ποιότητα της δημοκρατίας που υπάρχει στην Τουρκία (…) ;

Θα ήθελε άραγε να λειτουργήσει και η Ελλάδα όπως η Τουρκία ;

Θα τον συνέφερε ; …

 

Previous Article

Πορεία ισλαμιστών στην Κωνσταντινούπολη κατά της Κίνας-Βίντεο

Next Article

Αμερικανικές κυρώσεις για TurkStream και Nord Stream 2

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *