Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ CHP

No Comments Share:

Ο Ναμίκ Χαβουτσά βουλευτής του CHP από το Μπαλίκεσίρ επισκέφτηκε την Ξάνθη και την Κομοτηνή

Ο Ναμίκ Χαβουτσά βουλευτής του CHP από το Μπαλίκεσίρ, μετά την επίσκεψη στην Θεσσαλονίκη, πέρασε στην Δυτική Θράκη. Πρώτα επισκέφτηκε στην Ξάνθη την Τουρκική Ένωση Ξάνθης (ΤΕΞ) και μετά περνώντας στην Κομοτηνή επισκέφτηκε πρώτα τον πρόξενο της T.C. στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς και μετά την Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής. Στην επίσκεψη του στην Τουρκική Ένωση Ξάνθης παραβρέθηκαν ο πρόεδρος Αχμέτ Καρά και τα μέλη του Δ.Σ. Ο βουλευτής Χαβουτσά ως νομικός ενημερώθηκε από τον συνάδελφο του Αχμέτ Καρά σχετικά με την δικαστική διαδικασία της ΤΕΞ. Ο πρόεδρος Καρά χάρισε στον βουλευτή ένα καπέλο και μια κονκάρδα της ΤΕΞ.

ΠΛΕΟΝ ΩΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΙΣΩ

Ο βουλευτής Χαβουτσά ευχαρίστησε τον πρόεδρο Αχμέτ Καρά και το Δ.Σ. και είπε πως η πρόοδος του συλλόγου θα είναι επ΄ωφελεία της μειονότητας. Ο Χαβουτσά δήλωσε :

Εσείς σε αυτά τα χώματα ως ομογενείς μας ζώντας με αμοιβαίο σεβασμό και ανεκτικότητα με τους Έλληνες φίλους μας, και με τρόπο σύμφωνο προς τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν θα πρέπει να φοβάστε να εκφράζετε την ταυτότητα σας. Αυτό ισχύει και για τους Έλληνες φίλους και γείτονες μας. Και εκείνοι πρέπει να σέβονται τα ήθη και τα έθιμα σας και να σας αποδέχονται όπως είστε. Μια χώρα μέλος της Ε.Ε. όπως η Ελλάδα δεν θα πρέπει να φοβάται αν σε ένα στο όνομα ενός συλλόγου υπάρχει η λέξη τουρκικός. Όπως γίνεται και στη χώρα μας την Τουρκία. Εμείς ως χώρα δεν εφαρμόζουμε διακρίσεις στους ανθρώπους και στις μειονότητες που κατοικούνε σε εμάς. Το αντίθετο, κάνουμε ότι μπορούμε για την επίλυση των θεμάτων τους. Για αυτό η φίλη και γείτονα χώρα Ελλάδα πρέπει να αντιληφθεί ότι είστε ο πλούτος αυτής της χώρας και να σας φέρεται ως ίσους πολίτες. Τότε πιστεύω πως όλα θα είναι καλά σε αυτή τη χώρα που ζείτε και σέβεστε το σύνταγμα της. Πλέον ως γειτονικές χώρες σε αυτή την περιοχή πρέπει να κοιτάμε μπροστά και όχι πίσω.

Ο βουλευτής Χαβουτσά αργότερα περνώντας στην Κομοτηνή επισκέφτηκε πρώτα τον πρόξενο της T.C. στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς και μετά την Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής. Στην επίσκεψη μετείχαν και οι υποπρόξενοι Μπερίν Οκούρ και Ιλκάι Κοτζαγιγίτ. Ο πρόξενος Σάρνιτς ανέφερε στον επισκέπτη βουλευτή τις προσπάθειες που γίνονται. Τον ευχαρίστησε επίσης προσωπικά και εξ ονόματος της υπηρεσίας του για αυτήν τη σημαντική επίσκεψη.

Ο βουλευτής Χαβουτσά μετά την επίσκεψη στον πρόξενο Μουσταφά Σάρνιτς, έκανε στην εφημερίδα Μπιρλίκ την ακόλουθη δήλωση : ¨Με θαυμασμό βλέπω την συμβολή του έμπειρου διπλωμάτη Μουσταφά Σάρνιτς στην απόκτηση μιας νέας δυναμικής στις σχέσεις ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα και ιδιαίτερα στην περιοχή της αρμοδιότητας του. Ξέρω πολύ καλά πως ηγήθηκε στις αμοιβαίες επισκέψεις των επιχειρηματιών των δύο χωρών, καθώς και τις προσπάθειες του για την παροχή των απαραίτητων διευκολύνσεων για την δημιουργία επιχειρηματικών ευκαιριών. Αξιοθαύμαστες επίσης είναι οι βασισμένες στον αμοιβαίο σεβασμό σχέσεις φιλίας που έστησε εδώ με τους ομογενείς μας. Πιστεύω πως για όσο η Τουρκία θα έχει τόσο έμπειρους και εργατικούς διπλωμάτες, οι σχέσεις μας με τις γειτονικές χώρες θα είναι ακόμη καλύτερες¨.

ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ο Ναμίκ Χαβουτσά βουλευτής του CHP από το Μπαλίκεσίρ μαζί με την σύζυγο του Τζανάν Χαβουτσά και τα δύο τους παιδιά, στα πλαίσια ιδιωτικού ταξιδιού επισκέφτηκαν και την Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής (GTGB).Τον βουλευτή Χαβουτσά στην επίσκεψη του συνόδεψε ο Ιλχάν Ταχσίν-ιδιοκτήτης της εφημερίδας Μπιρλίκ. Στην Τουρκική Νεολαία τον βουλευτή τον υποδέχτηκαν στην αίθουσα του Δ.Σ., ο πρόεδρος Κοράι Χασάν και ο Γ.Γ. Τζαχίτ Χαλίλ. Ο πρόεδρος της GTGB Κοράι Χασάν εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίσκεψη και παρείχε πληροφορίες για την ιστορία, τις δραστηριότητες και τις προσπάθειες της GTGB.

Ο βουλευτής Ναμίκ Χαβουτσά εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του εκεί, ανέφερε πως οι παππούδες του κατά την εποχή της ανταλλαγής μετανάστευσαν από την Θεσσαλονίκη, και είπε πως στο ταξίδι του επισκέφτηκε φορείς και συλλόγους σε Θεσσαλονίκη, Ξάνθη και Κομοτηνή. Αργότερα ο Χαβουτσά πέρασε στο εντευκτήριο του συλλόγου, χαιρέτησε τους ομογενείς που ήταν εκεί, και είχε μια σύντομη συνομιλία με τον εκλεγμένο μουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ.

 Εφ. Μπιρλίκ 4-2-2012 

Σχόλιο : Είναι σίγουρος ο Χαβουτσά πως θέλει να φέρεται η Ελλάδα στις μειονότητες όπως φέρεται η Τουρκία ; Το σκέφτηκε καλά αυτό που είπε ; Θα συνέφερε κάτι τέτοιο τους τουρκόψυχους ; 

Previous Article

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ

Next Article

ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ ΙΜΑΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *