Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΓΙΟΡΤΗ ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΚΑΛΥΜΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑΝΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

0 σχόλια Share:

Τελετή χάτιμ στον Έβρο

Στις 14/5/2017 στο χωριό Αγριάνη του δήμου Σουφλίου του νομού Έβρου οργανώθηκε τελετή χάτιμ για 19 παιδιά εκεί μαθημάτων Κορανίου.

Στην τελετή χάτιμ μετείχαν ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κέχρου Αλή Χασεκί, ο πρόεδρος του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Μειονότητας Νότιου Έβρου Μπεκίρ Μουσταφάογλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μουσουλμάνων Διδυμοτείχου Σουλεϊμάν Ματζούρ, τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου αποφοίτων της ΕΠΑΘ Χακκί Χατζί και Ριντβάν Σαρ, το μέλος της διοίκησης του Ιδρύματος Προστασίας του Τεκκέ της Ρούσας Αμπντί Πεντζάλ, γονείς των παιδιών και περίπου 2.000 άτομα από τα γύρω χωριά.

Η τελετή που έγινε μπροστά στο μειονοτικό σχολείο άρχισε με την ανάγνωση ποιημάτων στα τουρκικά. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με ύμνους, με ανάγνωση στίχων του κορανίου και με την μετάφραση τους. Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκε φαγητό στους μετέχοντες.

Η Αγριάνη με αυτή την εκδήλωση έδειξε για μια ακόμη φορά πως είναι το πιο μεγάλο και οργανωμένο χωριό της περιοχής. Οι καλεσμένοι φιλοξενήθηκαν με τρόπο που μπορεί να είναι παράδειγμα και για τα άλλα χωριά. Το χωριό Αγριάνη έδειξε πως αποτελεί φρουρό της τουρκο-μουσουλμανικής κουλτούρας στην περιοχή εκεί.

http://rodopruzgari.com/component/k2/item/6724-ahrenp%C4%B1nar%E2%80%99da-hatim-cemiyeti.html

14/5/2017

Σχ: Στο χωριό Αγριάνη οι μουσουλμάνοι που κατοικούν εκεί είναι στην μεγάλη τους πλειοψηφία ΡΩΜΑ. Αλλά προφανώς λόγω της ανεπάρκειας (για να μην πούμε τίποτε άλλο) του ελληνικού κράτους, οι τουρκόψυχοι αλωνίζουν ΚΑΙ εκεί. Πρόκειται δηλαδή για έναν ακόμη τρόπο εκτουρκισμού ΜΗ τουρκικού πληθυσμού. Και μάλιστα πληθυσμού με σημαντική δημογραφική δυναμική… 

Κύριε Κοτζιά καλές οι δηλώσεις περί Πομάκων και Ρωμά. Ακόμη καλύτερες όμως αν συνοδεύονται και με αντίστοιχες δράσεις ανάδειξης των ομάδων αυτών…

Αλλιώς οι τουρκοπράκτορες όπως βλέπετε δεν περιμένουν…

Previous Article

ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΑΕΡΟΣ-ΑΕΡΟΣ

Next Article

H ENTAΣH ME THN ΓEΡMANIA ΣYNEXIZETAI

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *