Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΧΑΤΙΜ ΣΤΗΝ ΑΙΩΡΑ

0 σχόλια Share:

Ιστοσελίδα της ψευδομουφτείας Ξάνθης 6-4-2011Συνεχίζονται με ενθουσιασμό οι τελετές χάτιμ στην Ξάνθη

Τα χάτιμ (τελετή λήξης μαθημάτων Κορανίου) των μαθημάτων Κορανίου που γίνονται υπό την αιγίδα της Μουφτείας Ξάνθης άρχισαν φέτος από το χωριό Αιώρα της Μύκης.

Στο χάτιμ αυτό που έγινε στις 3 Απριλίου μετείχε πλήθος ανθρώπων.

Τα 12 παιδιά της Αιώρας υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους θεολόγου Γιλμάζ Μαχμούτ, πραγματοποίησαν σε ένα όμορφο περιβάλλον το χάτιμ. Ο Μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε στην ομιλία του που ήταν πλήρης μηνυμάτων είπε τα εξής : Καταρχάς συγχαίρω όλο τον κόσμο του χωριού για την οργάνωση αυτής της υπέροχης εκδήλωσης. Οφείλουμε πολλά στα μικρά παιδιά μας και στους δασκάλους τους που τα ανέθρεψαν και μας χάρισαν αυτές τις συγκινητικές στιγμές σε αυτό το όμορφο χωριό της Ξάνθης. Είναι στο χέρι μας να κάνουμε καλές πράξεις. Αυτή η εκδήλωση και οι παρόμοιες της, αποτελούνε απόδειξη ότι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Οι νέοι μας είναι στ χέρια των δασκάλων. Είτε πρόκειται για ιμάμη είτε για δάσκαλο δεν διαφέρει. Πρέπει όλοι να προσπαθήσουν για την κατά το δυνατόν καλύτερη ανατροφή των νηπίων μας. Έχουμε τρία θεμελιώδη στοιχεία. Αυτά είναι η θρησκεία, η γλώσσα και ο πολιτισμός. Οι τελετές χάτιμ αναβιώνουν με ένα ωραίο τρόπο και τα τρία αυτά στοιχεία. Συγχαίρω ξεχωριστά κάθε παιδί και τους δασκάλους που τα δίδαξαν, που συνέβαλαν σε αυτό. Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους ανεξαρτήτως συνθηκών πρέπει να δίνουμε σημασία στην εκπαίδευση των παιδιών. Ιδιαίτερα πρέπει να δίνουμε σημασία στην μόρφωση των νέων κοριτσιών μας. Διότι σήμερα αν και έχουν αυξηθεί οι δυνατότητες, δεν μπορώ να πω ότι δίνουμε και ιδιαίτερη σημασία. Αυτό το σημείο πρέπει να το προσεγγίσουμε με ευαισθησία. Οφείλουμε να παραμένουμε πιστοί στην θεμελιώδη μας ανάγκη για ενότητα και ομοψυχία. Αυτό πάντοτε το έχουμε ανάγκη. Εύχομαι να μην ξεχνάμε πως η διαφύλαξη αυτής της ενότητας είναι στα χέρια μας.

Σχόλιο : Πρωτοστατούνε όπως αναμενόταν άλλωστε σε αυτές τις γιορτές του τουρκισμού, ο πρόξενος και ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη (βλ. φωτό).

Previous Article

Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ

Next Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *