Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

O ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ MAΣ ΔΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ…

No Comments Share:

Παρατάθηκε η θητεία της διοίκησης βακουφίων Κομοτηνής

Παρατάθηκε η θητεία της διορισμένης διοίκησης βακουφίων Κομοτηνής

Η απόφαση για την παράταση δημοσιεύτηκε και φέρει την υπογραφή του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Ιωάννη Σάββα.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης Χαλίτ Χαμπίπογλου σε δήλωση που έκανε σχετικά με το θέμα, ζήτησε να δοθεί στην μειονότητα το δικαίωμα της ελεύθερης εκλογής των διοικήσεων βακουφίων.

Ο Χαμπίπογλου στην ανακοίνωση του ανέφερε τα εξής: ¨Το 1923 με την συνθήκη ειρήνης της Λωζάννης δόθηκε στην τουρκική κοινότητα δυτικής Θράκης, το δικαίωμα να ιδρύει, να διοικεί και να ελέγχει τα δικά της βακούφια και να καλύπτει τα δικά της έξοδα. Αλλά στην Ελλάδα η στρατιωτική χούντα που ανέλαβε την εξουσία το 1967 και έμεινε ως το 1974 απομάκρυνε τις διοικήσεις βακουφίων Κομοτηνής και Ξάνθης και καθόρισε και διόρισε στην θέση τους άλλες. Η τουρκική κοινότητα δυτικής Θράκης η οποία από το 1967 και κι εντεύθεν δεν έχει λόγο στην διοίκηση των βακουφίων, παρά τις αντιρρήσεις και τις ενστάσεις της, το 2008 ψηφίστηκε ένας νόμος  ο οποίος αντί να επιφέρει λύση, κατέστησε την κατάσταση ακόμη πιο περίπλοκη. Ο νέος νόμος άνοιξε τον δρόμο, για πώληση βακουφικών περιουσιών και για απόδοση τους στις τοπικές αυτοδιοικήσεις.  Ως τουρκική κοινότητα δυτικής Θράκης στα πλαίσια της θρησκευτικής της αυτονομίας, κάνουμε έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να αποδώσει το δικαίωμα της ελεύθερης εκλογής των διοικήσεων βακουφίων και επειγόντως να τερματίσει την συνεχιζόμενη λεηλασία των βακουφικών περιουσιών¨.  

http://www.gundemgazetesi.com/haber/detay/5660

13/4/2019

Σχ: Αυτός που προεδρεύει σε μια ομοσπονδία-φερέφωνο της Άγκυρας, αυτός στου οποίου τους συλλόγους υπάρχει παντού η σημαία της ¨Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης¨, αυτός που συνεχώς σπιλώνει την Ελλάδα σε διεθνή φόρα, έρχεται να μας δώσει μαθήματα δημοκρατίας…

Προσέξτε πως πουθενά στην δήλωση του δεν υπάρχει ο όρος ¨μειονότητα¨ αλλά μόνο ο όρος ¨κοινότητα¨ και φυσικά πάντα ¨τουρκική¨…..

Αλήθεια ποιά είναι η δουλειά του κ. Χαμπίπογλου, πως βιοπορίζεται ;’

Και πως καλύπτει άραγε τα έξοδα η Ομοσπονδία της οποίας προίσταται;…

Previous Article

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΕΠΙ ΩΡΕΣ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΓΙΑ ΦΤΗΝΑ ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ…

Next Article

Ο ¨ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΣ¨ ΤΟΥ ΤΑΓΙΠ, ΖΗΤΑ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *