Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΟΥ κ.ΧΑΤΖΙΟΓΛΟΥ….

No Comments Share:

Xατζίογλου : Ακόμη και η χρήση της λέξης Τούρκος είναι απαγορευμένη

zulfe2 (1)

Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Τούρκων Βαλκανίων-Ρούμελης Ζουλφετίν Χατζίογλου : ¨Το μεγαλύτερο πρόβλημα των Τούρκων που ζούνε στα Βαλκάνια είναι η εκπαίδευση στα τουρκικά, ο Τούρκος και η λέξη αυτή απαγορεύονται¨.

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Τούρκων Βαλκανίων-Ρούμελης Ζουλφετίν Χατζίογλου δήλωσε πως ¨ Το μεγαλύτερο πρόβλημα των Τούρκων που ζούνε στα Βαλκάνια είναι η εκπαίδευση στα τουρκικά, μαθητές που φοιτούνε μέχρι το τέλος του λυκείου σε τουρκικά σχολεία δεν γίνονται δεκτοί σε κανένα πανεπιστήμιο¨.

Ο Χατζίογλου στην δήλωση που έκανε ανέφερε πως έχουν κάνει εργασίες εντοπίζοντας τα θέματα των Τούρκων και συγγενών κοινοτήτων που ζούνε στα Βαλκάνια, όπως και σχετικά με την επίλυση τους.

Ο Χατζίογλου είπε πως στα Βαλκάνια ζούνε περίπου 2,5 εκ. Τούρκοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων ζούνε στην Βουλγαρία και στην Δυτική Θράκη και συνέχισε λέγοντας τα εξής :

¨Το μεγαλύτερο πρόβλημα των Τούρκων που ζούνε στα Βαλκάνια είναι η εκπαίδευση στα τουρκικά. Στην Ελλάδα μαθητές που φοιτούνε μέχρι το τέλος του λυκείου σε τουρκικά σχολεία δεν γίνονται δεκτοί σε κανένα πανεπιστήμιο. Πολλοί νέοι παραμένουν άνεργοι. Επίσης στην προσχολική εκπαίδευση κατέστησαν υποχρεωτικά τα ελληνικά για δύο χρόνια. Οι νέοι μας υποχρεώνονται να εκπαιδευτούν στα ελληνικά. Στην Ελλάδα-χώρα μέλος της Ε.Ε. ακόμη και η χρήση της λέξης Τούρκος είναι απαγορευμένη. Πολύ ισχυροί σύλλογοι όπως η Ένωση Τουρκικής Νεολαίας και η Ένωση Τούρκων Δασκάλων δεν μπορούν να αναρτήσουν στην πινακίδα τους την λέξη τουρκικός. Επίσης οι μουσουλμάνοι δεν μπορούνε να εκλέξουν τον μουφτή τους.  Αυτή τη στιγμή σε Ελλάδα και Βουλγαρία υπάρχει θέμα μουφτήδων.

Υπάρχουν οι μουφτήδες που διορίζει το κράτος και αυτοί που τους εκλέγει η κοινότητα. Αυτή η δικέφαλη κατάσταση φυσικά βλάπτει την κοινότητα. Για αυτό το θέμα προβήκαμε σε κινήσεις και στη χώρα μας και διεθνώς. Συνεχίζουμε τις εργασίες¨.
Ο Χατζίογλου ανέφερε πως σε γενικές γραμμές οι Τούρκοι στα Βαλκάνια υποχρεώθηκαν να ζούνε σε αγροτικές περιοχές, όπου οι κυβερνήσεις δεν κάνουν επενδύσεις, ενώ η μεγαλύτερη ανεργία εμφανίζεται στα μέρη όπου ζει η τουρκική μειονότητα.

Εφ. Γκιουντέμ  20/10/2014

Σχ : Ωραία μπίζνα βρήκαν φαίνεται αρκετοί απόδημοι Τούρκοι από τα Βαλκάνια… Λέγε λέγε ψέματα κατά της Ελλάδας (βασικά), ε όλο και κάποιος κρατικός φορέας θα βρεθεί να σε ¨χορηγήσει¨. Και να μετά τα ταξίδια στην Ευρώπη, οι συμμετοχές σε συνέδρια, τα τραπεζώματα κ.α.

Previous Article

ΣΦΑΓΗ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥΡΚΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

Next Article

ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΤΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *