Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

No Comments Share:

Οργανώθηκε σεμινάριο για υποψήφιους χατζήδες (προσκυνητές)

Η αιρετή μουφτεία Κομοτηνής οργάνωσε φέτος σεμινάριο για τους υποψήφιους προσκυνητές που θα πάνε φέτος να προσκυνήσουν. Στα εγκαίνια του σεμιναρίου που έγινε στο Εσκί τζαμί της Κομοτηνής μιλώντας ο μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, συνεχάρη όλους τους υποψήφιους προσκυνητές και ανέφερε πως θα είναι πάντα δίπλα τους.

Στην ομιλία που έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Θρησκευτικών Λειτουργών Τζαμιών Δυτικής Θράκης Μουσταφά Καραχουσείν, ανέφερε πως την φετινή οργάνωση για το προσκύνημα την έκανε ο σύλλογος και ότι λόγω της οικονομικής κρίσης η συμμετοχή ήταν κάτω της προσδοκώμενης.

Στην συνέχεια του σεμιναρίου περιγράφηκε στους υποψήφιους προσκυνητές οι απαραίτητοι κανόνες σχετικά με το πώς θα πρέπει να κινούνται κατά την τελετουργία του προσκυνήματος. Με μακέτα του ιερού Βράχου που τοποθετήθηκε μέσα στο Εσκί τζαμί, επιδείχτηκε πρακτικά πως γίνεται η περιφορά των προσκυνητών. Στο μεταξύ ο επικεφαλής της επιστολής περιέγραψαν το πώς εισέρχονται στο ιχράμ (σημ μεταφρ : χαρακτηριστικό λευκό ένδυμα των προσκυνητών της Μέκκας). Ο γραμματέας του συλλόγου Αχμέτ Αρίφ ενημέρωσε σχετικά με τα είδη που πρέπει να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι προσκυνητές.

Στο τέλος του σεμιναρίου δωρίθηκαν σε κάθε υποψήφιο προσκυνητή από μία τσάντα, ένα οδηγό προσκυνητή και 10 λίτρα νερού από το πηγάδι Ζαμζαμ.

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 4/10/2012

Previous Article

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΑΛΕΙΑ : 3 ΝΕΚΡΟΙ

Next Article

ΠΕΡΑΣΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *