Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟΧΩΡΙ

No Comments Share:

O πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς επισκέφτηκε το χωριό Αγιοχώρι

2

Στις 10/2/2016 ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς επισκέφτηκε το χωριό Αγιοχώρι και εκεί μίλησε στην αυλή του τζαμιού σε κατοίκους του χωριού.

Ο πρόεδρος Τσαβούς στα πλαίσια της καμπάνιας περισυλλογής υπογραφών, συνέχισε τις επισκέψεις που άρχισε σε χωριά, επισκεπτόμενος το Αγιοχώρι. Κατά την είσοδο του στο χωριό νεά κορίτσια, τον υποδέχτηκαν και του χάρισαν λουλούδια

Στην ομιλία που έκανε ο πρόεδρος στον κόσμο του Αγιοχωρίου (μεταξύ των οποίων και νέοι και γυναίκες), καταρχήν τους ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και για το επιδειχθέν ενδιαφέρον. Είπε πως επί χρόνια περίμεναν την επίλυση των προβλημάτων της Τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης που αυξάνονται και ενισχύονται, αλλά οι κυβερνήσεις ποτέ δεν δέχονται ως ομόλογο την μειονότητα και έτσι με νόμους επιβολής τα θέματα αυτά μεγεθύνονται έτι περισσότερο.


Περιέγραψε πως από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, περισσότερο επηρεάστηκε η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης, πως από τα αγροτικά πριμ περισσότερο από όλα κόπηκαν αυτά για τα καπνά και ότι εκ τούτου επηρεάστηκε πολύ η μειονότητα. Ανέφερε πως παράλληλα με το οικονομικά θέμα, την επίλυση τους περιμένουν και θέματα όπως το εκπαιδευτικό (πρώτο), τα βακούφια, η άρνηση της ταυτότητας, οι μουφτείες και το πλαφόν του 3% που παρεμποδίζει την πολιτική εκπροσώπηση. Για αυτό τον λόγο είπε οι νέοι εγκαταλείπουν την περιοχή και γιααυτό οι ίδιοι ανησυχούνε για το μέλλον.
………….

Μετά από την ομιλία του προέδρου Τσαβούς, τον λόγο πήρε ο θρησκευτικός λειτουργός Μεχμέτ Κασάικα, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίσκεψη του προέδρου στο χωριό και τον ευχαρίστησε.

…………….

4 5 145518116290460

http://www.debpartisi.org/haberler.php?s=detay&id=4120

11/2/2016

Previous Article

ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ…ΚΑΘΟΔΙΚΑ

Next Article

ΚΑΦΡΙΛΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *