Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΑΦΕΣ ΧΑΜΠΙΠΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

No Comments Share:

Ο Χαμπίπογλου συναντήθηκε στην Άγκυρα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του τουρκικού κοινοβουλίου

web_tahaoezhangoeruesme

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ένωσης των Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEN) Χαλίτ Χαμπίπογλου, συναντήθηκε στο γραφείο του στην Άγκυρα για πρώτη φορά με τον Ταχά Οζχαν ο οποίος είναι βουλευτής Μαλάτιας του ΑΚΡ και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της τουρκικής βουλής. Συνοδευόμενος από την διευθύντρια  Διεθνών Σχέσεων της ABTTF Μελέκ Κιρματζή Aρίκ, ο Χαμπίπογλου εξέφρασε καταρχάς τα συλλυπητήριά του στο όνομα της ABTTF και των Τούρκων της Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη στον απόηχο του προδοτικού πραξικοπήματος που διέπραξε η τρομοκρατική οργάνωση Γκιουλέν/ PDY στις 15 Ιουλίου 2016 στην Τουρκία μητέρα πατρίδα.

Η ABTTF λειτουργεί σε διεθνές επίπεδο για τα δικαιώματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης

Λέγοντας ότι ανήκει επίσης στην Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης στην Ελλάδα ο Χαμπίπογλου, δήλωσε ότι τα μέλη της μειονότητας που μετανάστευσαν στη Γερμανία άρχισε τη δημιουργία τοπικών συλλόγων σε διάφορες πόλεις. Αυτές οι ενώσεις ενώθηκαν το 1988 κάτω από την ομπρέλα της ABTTF, η οποία λειτουργεί ως ένα είδος Υπουργείου Εξωτερικών για την τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης. Σημείωσε πως η μειονότητα  υπάρχει και αγωνίζεται για τα δικαιώματά της μέσω των εκλεγμένων Μουφτήδων, βουλευτών και του κόμματος DEB.  Ο Χαμπίπογλου, εξήγησε ότι ως ABTTF πραγματοποιούνται διάφορες δραστηριότητες σε διεθνείς πλατφόρμες ως ΜΚΟ και έδωσε το παράδειγμα της διερευνητικής αποστολής στη Δυτική Θράκη, που οργανώθηκε με τη συμμετοχή ευρωβουλευτών και ευρωπαϊκών ΜΚΟ.

Τα προβλήματα των τουρκικών κοινοτήτων και μειονοτήτων υπό την αιγίδα της FUEN τα μεταφέρει συστηματικά σε διεθνείς πλατφόρμες

web_tahaoezhangoeruesme2
Ο Χαμπίπογλου δήλωσε ότι είναι Αντιπρόεδρος της FUEN (Ομοσπονδιακής Ένωσης των Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων) που είναι η μεγαλύτερη ομπρέλα των παραδοσιακών και  εθνικών μειονοτήτων / εθνοτικών ομάδων στην Ευρώπη με κέντρο τη Γερμανία από το 2013. Επίσης ενημέρωσε ότι εκτός από τις  ήδη υπάρχουσες ομάδες εργασίας για τις σλαβικές και γερμανικές ομάδες εντός της FUEN, ιδρύθηκε με προσπάθειες του και  Ομάδα εργασίας των τουρκικών Κοινοτήτων / μειονοτήτων (TAG). Επίσης, ενημέρωσε τον κ. Οζχαν για τις ετήσιες συνεδρίες της  FUEN TAG με τουρκικούς φορείς, αναφέροντας πως  η πρώτη συνεδρία της  FUEN TAG πραγματοποιήθηκε το 2014 στην Άγκυρα, ενώ η δεύτερη οργανώθηκε το 2015 στο Μπακού. Ο Χαμπίπογλου δήλωσε ότι η τρίτη συνεδρία θα διεξαχθεί φέτος στη γερμανική πρωτεύουσα στο Βερολίνο με την υποστήριξη της FUEN Ομάδας Εργασίας των γερμανικών μειονοτήτων. Ο Χαμπίπογλου εξήγησε ότι  στο επίκεντρο ως FUEN TAG είχαν τα επείγοντα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, των Τούρκων σε Ρόδο και Κω, των τουρκόφωνων Μεσχέτ και Τάταρων της Κριμαίας ως FUEN TAG και ενημέρωσε περαιτέρω σχετικά με τις εργασίες που αναλαμβάνονται σε διεθνείς πλατφόρμες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης ( PACE), Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και των Ηνωμένων Εθνών. Ο Χαμπίπογλου δήλωσε ότι ένας από τους στόχους της FUEN TAG είναι να φέρει σε επαφή τις τουρκόφωνες κοινότητες / μειονότητες με προτεραιότητα της Βαλκανικής περιοχής κάτω από την ομπρέλα της FUEN, και να τους βοηθήσει στην έκφραση στη διεθνή αρένα. Ακούγοντας με ενδιαφέρον τον Χαμπίπογλου, ο κ Οζχαν εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη σύντομη ενημέρωση και δήλωσε ότι οι προσπάθειες υπέρ των τουρκικών μειονοτήτων/κοινοτήτων είναι σημαντικές.

https://www.abttf.org/html/index.php?link=detay&id=5496&grup=4&l=tr&arsiv=0
2/9/2016

Previous Article

ΔΥΤΙΚΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ YPG ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ

Next Article

ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ – ΓΝΗΣΙΟ ΛΙΒΕΛΛΟΓΡΑΦΗΜΑ ΑΠΟ ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *