Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΑΘΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΧΑΜΠΙΜΠΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ…

0 σχόλια Share:

Η ABTTF στην συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης

 

Η ABTTF ( Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης) στις 3 και 4 Οκτωβρίου 2012 έκανε επίσκεψη εργασίας στην συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (AKPM) . Στην επίσκεψη αυτή που έγινε κατά την φθινοπωρινή σύνοδο της AKPM, ο πρόεδρος Χαλίτ Χαμπίμπογλου και ο γενικός διευθυντής της ABTTF Ενγκίν Σογιλμάζ συζήτησαν τα θέματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης με το μέλος της AKPM Μπόρις Τσίλεβιτς (Λιθουανία), με τον Κλάας ντε Βρις (Ολλανδία) και με την καθηγήτρια Πελίν Γκουντές Μπακίρ (Τουρκία). Η επιτροπή της ABTTF περιέγραψαν τα θέματα επικαιρότητας Δυτικής Θράκης στην δικηγόρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του Ρατσισµού και της Μισαλλοδοξίας (ECRI) Ζεϊνέπ Γκιοκτσέν Ατσάρ και στον σύμβουλο της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Φρανσουά Κέμπφ. 

Η Ελλάδα επιμένει να μην εφαρμόζει τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ

Στις συναντήσεις που έγιναν με τον Μπόρις Τσίλεβιτς της επιτροπής νομικών υποθέσεων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων της AKPM και με τον Ολλανδό Κλάας ντε Βρις που είναι ο συντάκτης της αναφοράς με τίτλο. Η εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΑΔ¨, ο πρόεδρος της ABTTF Χαλίτ Χαμπίμπογλου ανέφερε πως η Ελλάδα παρά το ότι έχει σε βάρος της τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του ΕΔΑΔ για παραβίαση της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι, επιμένει να μην εφαρμόζει τις αποφάσεις αυτές του ΕΔΑΔ.

Την εκλογή της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο, ακολούθησε περίοδος αύξησης στις επιθέσεις μίσους

Στην συνάντηση με το μέλος της τουρκικής αντιπροσωπείας στην AKPM βουλευτή του ΑΚΠ-Καισάρειας καθηγήτρια Πελίν Γκιουντές Μπακίρ, ο πρόεδρος Χαμπίπογλου ανέφερε πως στην Ελλάδα κάτω από την οικονομική κρίση υπήρξε άνοδος της ακροδεξιάς. Ο πρόεδρος Χαμπίμπογλου είπε πως οι επιθέσεις μίσους σε βάρος της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης έχουν αυξηθεί, και ότι μέλη της Χρυσής Αυγής που μπήκε στην ελληνική βουλή στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, με ελληνικές σημαίες στα χέρια και φωνάζοντας εθνικιστικά συνθήματα πέρασαν μέσα από τουρκικά χωριά σε Ξάνθη και Κομοτηνή, κάτι που όπως είπε προκάλεσε φόβο και ανησυχία σε Ξάνθη και Κομοτηνή.

Με το άρθρο 19 αφαιρέθηκε η ιθαγένεια σε περίπου 60 χιλιάδες άτομα

Στην συνάντηση με τον σύμβουλο της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Φρανσουά Κέμπφ, ο πρόεδρος της ABTTF Χαλίτ Χαμπίμπογλου του είπε πως με το παλιό άρθρο 19 του νόμου περί ελληνικής ιθαγένειας, αφαιρέθηκε η ιθαγένεια από περίπου 60 χιλιάδες άτομα.

Υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν στην Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής

Ο πρόεδρος Χαμπίμπογλου στην συνάντηση του με τον Κεμπφ του περιέγραψε με λεπτομέρειες την αύξηση των επιθέσεων μίσους σε βάρος της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Είπε πως υποστηρικτές Ο πρόεδρος Χαμπίμπογλου της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν στην Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής και ότι ο δάσκαλος-μέλος της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης Τζεμαλί Μουλαζίμ υπέστη επίθεση από ακροδεξιούς.

Παιδιά δεν γράφτηκαν στο δημοτικό επειδή δεν πήγαν στο κρατικό νηπιαγωγείο και ο διευθυντής του σχολείου που τα έβαλε στις τάξεις παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό

Ο πρόεδρος της ABTTF Χαλίτ Χαμπίμπογλου στην συνάντηση με την δικηγόρο της ECRI Ζεϊνέπ Γκιοκτσέν Ατσάρ, έθεσε τις σχετικές με το θέμα του άρθρου 19 εξελίξεις. Ο Πρόεδρος Χαμπίμπολου έθεσε επίσης το θέμα των εγκλημάτων μίσους, του δικαιώματος για εκπαίδευση στην μητρική γλώσσα που ξέσπασε πρόσφατα με το θέμα ης εγγραφής των παιδιών και το θέμα των δίγλωσσων νηπιαγωγείων. Ο πρόεδρος Χαλίτ Χαμπίμπογλου περιέγραψε τον νόμο 3518/2006 και την επίδραση του στην Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης, και ανέφερε πως 22 παιδιά δεν μπόρεσαν να εγγραφούν στο δημοτικό σχολείο του Εχίνου επειδή δεν πήγαν σε κρατικό νηπιαγωγείο, ενώ ο διευθυντής που τα δέχτηκε στο μάθημα, παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό.

 5/10/2012 Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί

Previous Article

O ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΛΛΑ ΡΙΧΝΕΙ ΒΟΜΒΕΣ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΚΚ

Next Article

ΠΑΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΜΠΕΙΟΓΛΟΥ –ΒΙΝΤΕΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *