Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Ε.Π.Α.Θ. Ν. ΞΑΝΘΗΣ

No Comments Share:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Ε.Π.Α.Θ. Ν. ΞΑΝΘΗΣ

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων Μειονοτικών Σχολείων Ν. Ξάνθης – Αποφοίτων της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (Ε.Π.Α.Θ) αποφασίσαμε να προβούμε σε ενημέρωση των Μ.Μ.Ε. αλλά και όλων των γονέων για το θέμα της μη πρόσληψης των αναπληρωτών δασκάλων των μειονοτικών σχολείων μετά από μια εβδομάδα έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Παρόλο που εδώ και μία εβδομάδα έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα στα σχολεία, τα μειονοτικά σχολεία ακόμη παραμένουν χωρίς δασκάλους. Είναι θλιβερό σε μία ευρωπαϊκή χώρα να υπολειτουργούν σχολεία. Άραγε πώς σκοπεύουν οι πολιτικοί μας να γίνει ανταγωνιστική η χώρα μας όταν τα παιδιά μας αρχίζουν κανονικά τα μαθήματα μετά από δύο μήνες υπολειτουργίας των σχολείων. Αν και έχουμε ζητήσει επανειλημμένα από τους αρμόδιους φορείς να προσλαμβάνονται οι αναπληρωτές δάσκαλοι εγκαίρως ώστε να μην δημιουργούνται κενά στις ώρες διδασκαλίας, δυστυχώς δεν βλέπουμε καμία εξέλιξη πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από μια εβδομάδα λειτουργίας των Μειονοτικών σχολείων υπάρχουν σχολεία χωρίς δασκάλους του τουρκόφωνου προγράμματος. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε για ποιο λόγω κάθε χρόνο οι αναπληρωτές της μειονοτικής εκπαίδευσης προσλαμβάνονται τόσο αργά;

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό δεν γίνεται συνειδητά αλλά για κάποιους σοβαρούς λόγους.

Συνειδητοποιούμε ότι η χώρα μας περνάει δύσκολα αλλά, πρέπει να καταλάβουν οι αρμόδιοι ότι η χώρα δεν πρόκειται να γλιτώσει από τον Γολγοθά της ματώνοντας την Παιδεία κάθε μέρα και περισσότερο αντιθέτως την ρίχνει στον βούρκο πολύ πιο γρήγορα.

Η Παιδεία δεν είναι παιχνίδι για να τη διαπραγματευόμαστε με ξένους, ενώ υπάρχουν αλλά πολλά που μπορούν να διαπραγματευτούμε χωρίς να υποθάλπουμε συμφέροντα κάποιων.

Ζητάμε την υποστήριξη των γονέων και του κάθε Έλληνα πολίτη γιατί το θέμα μας αφορά όλους.

Ζητάμε άμεσα την πρόσληψη των αναπληρωτών δασκάλων όσο το δυνατών ταχύτερα για την ομαλή λειτουργία των μειονοτικών και των δημοσίων σχολείων.

ΞΆΝΘΗ 18/9/2013

Previous Article

ΑΤΥΧΗΣ Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

Next Article

ΟΛΟ ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΡΟΧΑΛΕΣ….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *