Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΦΡΟΝΕΣ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

No Comments Share:

Μέλη της τουρκικής βουλής υπό την προεδρία του αντιπροέδρου του ΑΚΡ Μουσταφά Σεντόπ επισκέπτονται την Κομοτηνή

1

Με αφορμή το Κουρμπάν Μπαϊράμι και στα πλαίσια ιδιωτικής επίσκεψης, ο αντιπρόεδρος του κόμματος ΑΚΡ καθηγητής Μουσταφά Σεντόπ, , οι βουλευτές του ΑΚΡ Προύσας-Χακάν Τσαβούσογλου, Μπάρτιν-Γιλμάζ Τουντς, Σεβάστειας Χιλμή Μπιλγκίν και άλλοι μαζί τους, επισκέφτηκαν την πόλη Κομοτηνή του νομού Ροδόπης της Δυτικής Θράκης.

Η επιτροπή επισκέφτηκε πρώτα τον πρόξενο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ στο γραφείο του και για κάποιο διάστημα αντάλλαξαν απόψεις μαζί του.

Έπειτα ο αντιπρόεδρος του κόμματος ΑΚΡ καθηγητής Μουσταφά Σεντόπ και τα μέλη της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, επισκέφτηκαν τον εκλεγμένο μουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ στο γραφείο του. Τα μέλη της βουλής εξέφρασαν την ικανοποίηση που ένοιωσαν για αυτήν τους την επίσκεψη.

Μετά από την επίσκεψη στην μουφτεία τα μέλη της επιτροπής υπό την προεδρία του αντιπρόεδρου του κόμματος ΑΚΡ καθηγητή Μουσταφά Σεντόπ, πέρασαν στην Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής (GTGB) όπου τους υποδέχτηκαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Κοράι Χασάν και μέλη του συλλόγου. Στην σύντομη ομιλία που έκανε προς την επιτροπή ο Κοράι Χασάν, τους ενημέρωσε για τις εργασίες του συλλόγου και τους ευχαρίστησε για την επίσκεψη.

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος ΑΚΡ καθηγητής Μουσταφά Σεντόπ στην ομιλία που έκανε απευθυνόμενος στον κόσμο που ήταν στην αυλή είπε πως ¨Τα κράτη στις συνθήκες του 21ου αιώνα, είναι υποχρεωμένα να δίνουν στους ανθρώπους τους τα δικαιώματα τους¨ και τόνισε τα δικαιώματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης που δεν έχουν αποδοθεί.

Μετά από την επίσκεψη στην GTGB, η επιτροπή επισκέφτηκε τον Σύλλογο Αποφοίτων Ιμάμ Χατίπ Δυτικής Θράκης. Εκεί έγιναν δεκτοί από τον πρόεδρο του συλλόγου Εμίν Αχμέτ και άλλα μέλη του συλλόγου, και συζήτησαν μαζί τους.

Η επιτροπή ευχήθηκε σε εμπόρους στην αγορά, ήπιαν τον καφέ τους στο καφενείο του Τσουκούρ και μετά έκαναν την μεσημεριανή τους προσευχή στο Εσκί Τζαμί.

Την επιτροπή αυτή στις επισκέψεις της την συνόδεψε ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ.

2 3 4 5 6

Εφ. Μπιρλίκ 19/10/2013

Previous Article

ΑΦΕΘΗΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΑΠΑΧΘΕΝΤΕΣ ΠΙΛΟΤΟΙ ΤΩΝ Τ.Η.Υ.

Next Article

ΣΩΣΤΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *