Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΑ 90 ΕΤΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ…

0 σχόλια Share:

Mε ενθουσιασμό γιορτάσθηκε η 90η επέτειος ίδρυσης της GTGB

Mε τελετή γιορτάσθηκε η 90η επέτειος ίδρυσης της ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής (GTGB) , του συλλόγου που ιδρύθηκε από την τουρκική-μουσουλμανική μειονότητα δυτικής Θράκης και πάντοτε βρέθηκε στην πρώτη γραμμή στον αγώνα για την τουρκική ταυτότητα.

Στην τελετή που οργανώθηκε στις 16/12 στο κέντρο Αστραία του Ιάσμου και με οικοδεσπότες τον πρόεδρο της GTGB Νετζάτ Αχμέτ και το Δ.Σ. του συλλόγου, παραβρέθηκαν ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Μουράτ Ομέρογλου,  οι υποπρόξενοι Ιμπραήμ Σακλί και Ιμπραήμ Ισίκ, ο πρόεδρος της συμβουλευτικής επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και Εκλεγμένος Μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ,  ο βουλευτής Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά, ο δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καντί, ο δήμαρχος Αρριανών Ριντβάν Αχμέτ, ο δήμαρχος Μύκης Τζεμίλ Καμπζά, ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο πρόεδρος της ΤΕΞ Οζάν Αχμέτογλου, ο αντιπεριφερειάρχης   Ταρκάν Μουλταζά, ο περιφερειακός σύμβουλος Αχμέτ Ιμπράμ, ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, ο πρόεδρος του BTAYTD Ερτζάν Αχμέτ,  ο πρόεδρος του BIHLIMDER Μεχμέτ Εμίν Αχμέτ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων της ΕΠΑΘ-Ροδόπης Σαλίχ  Αχμέτ και άλλοι πρόεδροι και στελέχη μειονοτικών συλλόγων.

Επίτιμος καλεσμένος στην εκδήλωση για την 90η επέτειο της GTGB ήταν ο πρόεδρος της Διεύθυνσης Απόδημων Τούρκων και Συγγεννών Κοινοτήτων Αμπντουλλάχ Ερέν.  

Επίσης από την μητέρα πατρίδα μετείχαν οι Μεχμέτ Κερμάν-δήμαρχος Ιψάλων,  Ενίς Ασλαντατάρ-έπαρχος Ιψάλων, Νουρί Οζντέρ-έπαρχος Κεσάνης, Μεχμέτ Γιγίτ-μουφτής Κεσάνης και Ιλχάν Σαζ-Διευθυντής Εθνικής Παιδείας Κεσάνης.

……………….

Πρόεδρος της GTGB   Νετζάτ Αχμέτ

¨………………………  Αυτός ο σύλλογος μας που από το 1928 συνεχίζει τις δραστηριότητες του και μπορούμε να τον αναγνωρίσουμε ως την καρδιά των Ροδοπαίων, δυστυχώς από το 1983 και μετά, σύμφωνα με την Ελλάδα συνεχίζει τις  δραστηριότητες του αυτές ανεπίσημα. Ο σύλλογος αυτός που παρέμεινε πιστός στον αγώνα του, παρά τις δυσκολίες ποτέ δεν υπέκυψε και σε πείσμα αυτών που καθημερινά αυξάνουν τα προβλήματα, καθημερινά αυξάνονται και οι άνθρωποι μας που τον στηρίζουν, ενώ η συμμετοχή σας στην τελετή για την 90η επέτειο αποτελεί τιμή για εμάς.

Επιθυμώ να γνωρίζετε πως η GTGB με αποφασιστικότητα και χωρίς δισταγμό θα συνεχίσει να βαδίζει στον σωστό δρόμο, ενώ στον δρόμο που οδηγεί στον στόχο μαζί με εσάς θα προσφέρει ακόμη πιο ισχυρά τις υπηρεσίες της.

Πρώτο από τα τόσα προβλήματα που μας θλίβουν, είναι ότι καθημερινά οι νέοι, λόγω των οικονομικών αδυναμιών, εγκαταλείπουν την χώρα και παίρνουν τους δρόμους για Ευρώπη. Ένα άλλο θλιβερό γεγονός είναι πως σε μια Ελλάδα που μειώνονται οι οικονομικές δυνατότητες, στόχος μας είναι μια νεολαία που μεγαλώνοντας σε διάφορες περιοχές στην Ελλάδα και με διαφορετικές κουλτούρες,  να μπορεί να πει ένα στοπ σε αυτό το σύστημα που κάνει πλύση εγκεφάλου. Στόχος μας είναι να αναθρέψουμε μια νεολαία  που θα γνωρίζει καλά τους δικούς της ήρωες και επιστήμονες. Μια νεολαία που θα μπορεί να στέκεται στα πόδια της να μην υποκύπτει απέναντι στις δυσκολίες και θα έχει θάρρος, αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση. Την υιοθέτηση αυτής της εθνικής συνείδησης και την μετάδοση της από γενιά σε γενιά, με βοήθεια από τον Αλλάχ θα την πετύχουμε όλοι μαζί………..¨

 ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥΦΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΙΜΠΡΑΗΜ ΣΕΡΙΦ

Οι υπηρεσίες που προσφέρει η GTGB στην Δυτική Θράκη και στην Κομοτηνή, δεν περιγράφονται, δεν τελειώνουν. Μια ζωή 90 ετών δεν μπορεί να περιγραφεί ούτε σε 9 λεπτά, ούτε σε 9 ώρες, ούτε σε 90 μέρες.  Η καρδιά της Δυτική Θράκης χτυπά στην GTGB …….. O σημερινός της πρόεδρος είναι ο 30ος. Σκέφτηκαν να δω πόσοι εξ αυτών είναι εν ζωή και πόσοι όχι. 21 δεν είναι εν ζωή και 9 ζούνε ακόμη. Εγώ εύχομαι όλοι αυτοί που υπηρέτησαν τον πολιτισμό της Δυτικής Θράκης και έφυγαν πια, να έχουν το έλεος του Αλλάχ, ενώ οι ζώντες αδελφοί μας να έχουν έναν καλότυχο βίο. Ο Αλλάχ να τους βοηθά. Διότι πραγματικά προσέφεραν μεγάλες υπηρεσίες στον τουρκικό πολιτισμό της Δυτικής Θράκης.  Η GTGB είναι το μέρος όπου βιώνεται και χτυπά η καρδιά του πολιτισμού της Δυτικής Θράκης. Η GTGB μέχρι σήμερα αγκάλιασε όλο τον νομό Ροδόπης και από τώρα και μετά θα συνεχίσει να το κάνει για άλλα πολλά 90χρονα.

………………….¨

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΜΟΥΣΤΑΦΑ

¨Ας είναι χαρμόσυνη για όλους μας η 90η επέτειος της GTGB. Αυτός ο σύλλογος μας ας είναι παντοτινός.  Όπως μέχρι τώρα, έτσι και στο μέλλον να συνεχίσει να υπάρχει. Στους καλεσμένους μας από το εξωτερικό λέω το ¨Καλώς ήλθατε, μας τιμήσατε¨. Με μεγάλο σεβασμό και ευγνωμοσύνη τιμούμε όλους όσους μόχθησαν για την ίδρυση της GTGB και μετανάστευσαν στην αιωνιότητα.  Ας αναπαύονται οι ψυχές τους. Συγχαίρω την παρούσα ηγεσία του συλλόγου για τις εργασίες της. H GTGB κατέχει σημαντικό μέρος στην ιστορία μας ως κοινότητα. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην συνειδητοποίηση μας ως κοινότητα, στις επιλογές που κάνουμε και στο να αντιλαμβανόμαστε το τι μας φέρνει η αύρα που έρχεται από την Τουρκία. Στον πολύπλευρο αγώνα που δίνουμε, η GTGB μετέφερε αυτή την σημαία και την έφτασε μέχρι σήμερα. Πέρασε αμέτρητες δοκιμασίες, εμφύλιο, βουλγαρική κατοχή, χούντα, ενώ το 1983 σε μια εποχή που η Ελλάδα είχε μπει στην ΕΕ ξηλώθηκε η πινακίδα της. Η ύπαρξη όμως των κοινοτήτων δεν συνδέεται υπό κανένα τρόπο, ούτε με τους νόμους, ούτε και με τις διεθνείς συμφωνίες. Οι κοινότητες αυτές αν υπάρχουν τότε υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Καλό δρόμο να έχετε, οι εργασίες σας να είναι παντοτινές¨

………………….

ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΤΗΣ Τ.C. ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΜΟΥΡΑΤ ΟΜΕΡΟΓΛΟΥ

O πρόξενος άρχισε την ομιλία του με την φράση  ¨Αισθάνομαι ικανοποίηση για το ότι μαζί σας γιορτάζουμε σήμερα την 90η επέτειο ίδρυσης της GTGB¨και συνέχισε λέγοντας: ¨Ο κύριος πρόεδρος, ο βουλευτής και ο κύριος μουφτής είπαν αρκετά από αυτά που θα έλεγα. Το μόνο βασικό στοιχείο που θέλω να προσθέσω στις ομιλίες αυτές, είναι το εξής: Η Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής ανανέωσε την πίστη μου πως για ακόμη 90 έτη και ίσως και αιώνια,  θα διαφυλάξει την ενοποιητική θέση της, λειτουργώντας σαν καρδιά της τουρκικής παρουσίας στην Κομοτηνή………….¨

http://milletgazetesi.gr/view.php?id=11601

18/12/2018

Σχ: Απόντες οι άλλοι βουλευτές της μειονότητας , οπως και ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε (ηχηρή η απουσία του). 

Previous Article

ΠΙΚΡΟ ΣΚΙΤΣΟ ΓΙΑ ΠΙΚΡΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

Next Article

ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΑΛΛΑ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!