Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΤΗΝ GTGB

0 σχόλια Share:

Επίσκεψη στην Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής (GTGB)από τον δικηγορικό σύλλογο Σμύρνης !

260afc7301b0052cda4c96560cbc2587_XL

Επιτροπή 43 ατόμων με επικεφαλής τον συντοπίτη μας πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Σμύρνης Αϊντίν Οζτζάν, επισκέφτηκαν στις 7/11 ημέρα Σάββατο την GTGB. Στην συνάντηση αυτή με ενδιαφέρον ακούστηκε η κουβέντα που είπε ο μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ πως ¨Η θρησκεία και η καρδιά μας είναι κοινή κι έστω αν είναι ο Έβρος είναι ανάμεσα μας, εσείς είστε από εμάς κι εμείς είμαστε από εσάς¨.

Στην επίσκεψη του δικηγορικού Συλλόγου Σμύρνης στην GTGB, παρόντες ήταν ο πρόεδρος της GTGB Κοράι Χασάν, ο εκλεγμένος μουφτής Ιμπραήμ Σερίφ, οι βουλευτές Αϊχάν Καραγιουσούφ και Μουσταφά Μουσταφά, ο πρόεδρος της Ένωσης Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης Σαμί Τοραμάν, ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ  Γκαλίπ Γκαλίπ, ο Γ.Γ. του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης Μεχμέτ Μεχμέτ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Θρησκευτικών Λειτουργών Τζαμιών Δυτικής Θράκης Σαδίκ Σαδίκ, ο Οσμάν Αλή Χότζα-πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων και Μελών λυκείων Ιμάμ Χατίπ και άλλοι ομογενείς.

Ο πρόεδρος της GTGB Κοράι Χασάν εξέφρασε την τιμή που αισθάνθηκε για την επίσκεψη του δικηγορικού συλλόγου Σμύρνης, ενώ περιέγραψε την ιστορία και τις δραστηριότητες του συλλόγου. Ο Χασάν ανέφερε πως η GTGB  ιδρύθηκε για να μην στερηθούν οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης τις αρχές και τις μεταρρυθμίσεις του Ατατούρκ.    

Ο πρόεδρος της Ένωσης Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης Σαμί Τοραμάν εξέφρασε την τιμή που αισθάνθηκε φιλοξενώντας στην GTGB εκπροσώπους ενός φορέα πιστού στο κράτος δικαίου και στις αρχές του Μουσταφά Κεμάλ. Ο Τοραμάν περιέγραψε τις σκέψεις του λέγοντας πως ¨ Αισθάνομαι τιμή όντας πρόεδρος ενός φορέα που έχει υιοθετήσει τις αρχές του Μουσταφά Κεμάλ. Η Δυτική Θράκη έφτασε μέχρι σήμερα μέσα από δύσκολες μέρες και συνθήκες. Θα έπαιρνε πολύ χρόνο να περιγράψουμε εδώ το πώς η ίδια δεν μπόρεσε να εκλέξει τον μουφτή της και το ότι σε μια χώρα που θεωρείται κοιτίδα της δημοκρατίας απαγορεύτηκαν οι σύλλογοι με το επίθετο ¨τουρκικός¨.

………………

Ο Γ.Γ. του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης Μεχμέτ Μεχμέτ ανέφερε πως οι Τούρκοι της δυτικής Θράκης συνεχίζουν τον αγώνα τους για δίκιο και δικαιώματα, είπε πως οι ίδιοι στηρίζουν όσο μπορούν σε αυτό και ότι στον νομικό αυτό αγώνα υπάρχει ανάγκη επιστημόνων και νομικών.

Ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ  Γκαλίπ Γκαλίπ είπε πως αγαπάει από παλιά τον Αϊντίν Οζτζάν και ότι πρόκειται για έναν πολύ αξιόλογο άνθρωπο.  Ανέφερε πως η επίσκεψη αυτή τον χαροποίησε, του ενίσχυσε το ηθικό και πρόσθεσε πως ο εδώ αγώνας για τον τουρκισμό θα συνεχιστεί. Ο Γκαλίπ κοινοποίησε την σκέψη του λέγοντας : ¨Η ΠΕΚΕΜ συνεχίζει τις πολιτιστικές εργασίες και τις εργασίες αρχειοθέτησης. Μέχρι σήμερα δημοσίευσε 29 βιβλία. Ενώ στους παιδικούς σταθμούς παρέχει παιδεία στα τουρκικά. ¨

Ο Οσμάν Αλή Χότζα-πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων και Μελών λυκείων Ιμάμ Χατίπ, είπε πως στον αγώνα για την Δυτική Θράκη προσπαθούνε να συνεργαστούνε με τους άλλους συλλόγους είτε στις πολιτιστικές είτε στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

…………….

Ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής ενημέρωσε για το θέμα των μουφτειών, περιέγραψε πως η Δυτική Θράκη αφέθηκε ως ¨θρησκευτικά αυτόνομη¨  και είπε πως ¨Κανένας φορέας δεν έχει τόσο πολύ καθορισμένες αρμοδιότητες από νόμους και συνθήκες, όσο η μουφτεία¨.

Ο Σερίφ είπε πως ¨Εμείς εδώ και στα Βαλκάνια υπάρχουμε με την γλώσσα και την θρησκεία. Αυτά ήταν που διασφάλισαν εδώ το να ζούμε ως Τούρκοι και μουσουλμάνοι. Γυρίστε τα Βαλκάνια και δεν θα βρείτε ανθρώπους τόσο πιστούς στην γλώσσα τους, στην θρησκεία τους και στο έθνος τους σαν κι εμάς. Και ο λόγος για αυτό είναι ότι εμείς είμαστε σφιχτά συνδεδεμένοι με την θρησκεία μας και την οθωμανική παράδοση. Εμείς από τότε που αφεθήκαμε στα Βαλκάνια είμαστε όρθιοι. Δυστυχώς η Ελλάδα από την μέρα που υπέγραψε την συνθήκη της Λωζάννης, σταδιακά μας πήρε τα δικαιώματα που μας είχαν δοθεί. Όπως τελευταία επιτέθηκαν στην θρησκεία μας, έτσι και στο παρελθόν έκλεισε επίσημα την  Ένωση Τούρκων Δασκάλων και την GTGB επειδή περιείχαν στην ονομασία τους τον όρο ¨τουρκικός¨.  Τώρα ήρθε η σειρά της θρησκείας μας.  Όταν έρχεσθε εδώ εμείς ικανοποιούμαστε. Καλά που έρχεστε, καλά που υπάρχετε. Η θρησκεία και η καρδιά μας είναι κοινή, έστω κι αν είναι ο Έβρος ανάμεσα μας εσείς είστε από εμάς κι εμείς είμαστε από εσάς¨.

Ο Αϊντίν Οζτζάν – πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου Σμύρνης ανέφερε πως συγκινήθηκε , είπε πως ξέρει πολύ καλά τον αγώνα των Δυτικοθρακιωτών και πρόσθεσε πως ο αγώνας πρέπει να δοθεί μέσα σε ομόνοια και ομοψυχία.

Ο Οζτζάν είπε : Εάν αγωνιστούμε με ενότητα και ομοψυχία θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε και να ζούμε εδώ. Έχουμε επίγνωση τούτου. Και αυτήν την συντηρούμε. Στην Σμύρνη υπάρχουν 180 Δυτικοθρακιώτες φοιτητές. Με αυτούς συναντιόμαστε στον Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης και τους βοηθάμε. Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης υπάρχουν παντού στην Τουρκία…  Το να είσαι μειονότητα είναι πραγματικά πολύ δύσκολο, αυτό όποιος το έζησε το ξέρει. Να λοιπόν οι πολύτιμοι συνάδελφοι από τον δικηγορικό σύλλογο Σμύρνης βρίσκονται εδώ. Όλοι τους βρίσκονται εδώ σήμερα καθώς αναρωτιόταν πως ζούνε οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης. Μάλιστα  αρκετών οι οικογένειες είχαν φύγει από εδώ για την Τουρκία…

Ο δικηγορικός σύλλογος Σμύρνης μέσα από την ιστορία του έχει ως αποστολή του την υπεράσπιση του κράτους δικαίου, της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και των θεμελιωδών δικαιωμάτων κι ελευθεριών. Αυτήν την αποστολή λοιπόν την συνεχίζει. Φυσικά είναι και θα συνεχίσει να είναι πιστός στις βασικές αξίες της Δημοκρατίας, όπως και στις αρχές και τις μεταρρυθμίσεις του Ατατούρκ…. Ως συντοπίτης του Ατατούρκ είμαι ευτυχισμένος¨.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά είπε πως είναι πολύ ικανοποιημένος από την επίσκεψη, πως αισθάνεται περηφάνια και ότι για την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα οι παλιοί πολιτικοί έχουν μεγάλες ευθύνες.

Ο Μουσταφά είπε πως ¨Εάν η Ε.Ε. είναι μια από τις βασικές δυνάμεις του κόσμου, τότε έχει και ευθύνες για τα εσωτερικά θέματα δημοκρατίας,  ισότητας και αμοιβαίας αλληλεγγύης. Αντί όμως να έχει αρχές, μετατρέπεται σε μια ένωση οικονομικών συμφερόντων. Μετατρέπεται σε μια ένωση στην οποία κυριαρχούν οι οικονομικές δυνάμεις και συγκεκριμένες πολιτικές.  Αυτό είναι κάτι που βιώνουν στενά Ελλάδα και Τουρκία…¨.

Μετά από τις ομιλίες που έγιναν, Κοράι Χασάν και Αϊντίν Οζτζάν αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα. Τα μέλη του δικηγορικού συλλόγου Σμύρνης μετά από τις επισκέψεις που θα κάνουν στους δικηγορικούς συλλόγους Κομοτηνής και Ξάνθης και σε μειονοτικούς φορείς στην Ξάνθη, θα πάνε στα Σκόπια. Ενώ το πρωί της 10ης Νοεμβρίου θα μετάσχουν στην Τελετή Τιμής για τον Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη.

http://www.rodopruzgari.com/component/k2/item/5214-izmir-barosu%E2%80%99ndan-g%C3%BCm%C3%BClcine-t%C3%BCrk-gen%C3%A7ler-birli%C4%9Fi%E2%80%99ne-ziyaret.html

7-11-2015

Previous Article

ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΤΗΝ GTGB

Next Article

ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΖΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΖΛΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *