Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

No Comments Share:

Τιμήθηκαν οι μάρτυρες του Τσανάκκαλε

canakktop2 (1)
Η Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής (GTGB) οργάνωσε μια εκδήλωση σχετικά με τον πόλεμο του Τσανάκκαλε του 1915. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 21/3 ημέρα Σάββατο στο εντευκτήριο της GTGB. Στην εκδήλωση αυτή στην οποία τιμήθηκαν οι ήρωες του Τσανάκκαλε, μετείχαν ως διευθύνων ο Δρ. Κάαν Τσελέν-βοηθός κοσμήτορα στο Πανεπιστήμιο Θράκης της Ανδριανούπολης και ως ομιλητές οι Δρ. Μπουλέντ Γιλντιρίμ και Δρ, Μπουλέντ Ακάι.
Στην εναρκτήρια ομιλία που έκανε ο πρόεδρος της GTGB Κοράι Χασάν, ευχαρίστησε τους ελθόντες από το Πανεπιστήμιο Θράκης ομιλητές όπως και τους παριστάμενους στην εκδήλωση. Ο Χασάν στην ομιλία του αναφέρθηκε στην σημασία των πολέμων του Τσανάκκαλε.


Στην ομιλία που έκανε ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζί, συνεχάρη την GTGB για τις δραστηριότητες της. Ο Ακιντζί ανέφερε πως από ιστορική σκοπιά η μάχη του Τσανάκαλε ήταν σημείο καμπής και πολύ σημαντική όσον αφορά την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας.Ο Ακιντζί είπε πως σε αυτή την μάχη χάθηκε μια γενιά και πως ¨Πρέπει να βλέπουμε το μέλλον ενθυμούμενοι αυτούς τους σημαντικούς αγώνες και δίχως να τους ξεχνάμε¨.

Ο ομιλητής Δρ. Μπουλέντ Ακγιάρ περιέγραψε την στρατιωτική και ιστορική διάσταση του πολέμου του Τσανάκκαλε. Ο Δρ. Μπουλέντ Γιλντιρίμ είπε πως σε εκείνο τον πόλεμο μετείχαν νέοι που υπερασπίστηκαν την πατρίδα, από Ανατολία, Θράκη, Βουλγαρία, Μακεδονία και από άλλες περιοχές.
Στο τέλος της εκδήλωσης η μουσική ομάδα της GTGB ερμήνευσε παραδοσιακά τραγούδια που γράφτηκαν προς τιμήν των μαχών του Τσανάκκαλε. Η Σιμπέλ Γκιουλιστάν ανέγνωσε ποιήματα σχετικά με έννοια και την σημασία της ημέρας. Στην εκδήλωση στην GTGB μετείχαν ο μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο αντιπεριφερειάρχης Μουσταφά Κατραντζή, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Αχμέτ Καρά, ο πρόεδρος της Ένωσης Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης Σαμί Τοραμάν και πολλοί ομογενείς.
Εφ. Γκιουντέμ 21/3/2015

Previous Article

ΙΔΡΥΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΡΑΝΤΑΡ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠO ΤΗΝ ASELSAN

Next Article

OI ANAΡΤΗΣΕΙΣ TOY TOYΡΚΟΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΣΤΟ FB

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *