Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΙΦΤΑΡ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΩΝ

0 σχόλια Share:

Μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας στο ιφτάρ της BTTADK

iftar bas

Στις 12 Ιουλίου η Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκική Μειονότητας Δυτικής Θράκης παρέθεσε ιφτάρ στην αίθουσα της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής (GTGB)

 Στο γεύμα ιφτάρ εν μέσω απαρτίας δόθηκε ένα μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας, απέναντι στο ελληνικό κράτος που τον τελευταίο καιρό συνεχίζει τα διάφορα παιχνίδια πάνω στην θρησκευτική και εθνική ταυτότητα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Εκλεγμένοι μουφτήδες, πρόεδροι και εκπρόσωποι φορέων, ο τουρκικός τύπος της Δυτικής Θράκης, βουλευτές και πρώην βουλευτές, όλοι μαζί άνοιξαν την νηστεία, και είχαν την ευκαιρία στην ευλογημένη αυτή μέρα να αναπτύξουν τα αισθήματα αλληλεγγύης και αδελφοσύνης.

iftar 1

Στο ιφτάρ μετείχαν ο πρόξενος Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, ο υποπρόξενος Αλπέρ Ατάκ και όλα τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής. 

Την προσευχή στο ιφτάρ που έγινε μέσα σε ένα θερμό περιβάλλον την έκανε ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε. Κατά την διάρκεια του γεύματος ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπή Ιμπράημ Σερίφ έκανε μια ομιλία, στην οποία ευχαρίστησε όλους τους καλεσμένους για την συμμετοχή τους. Ο Σερίφ ανέφερε συνοπτικά για ποιο λόγο ιδρύθηκε η Συμβουλευτική Επιτροπή και παρείχε για την ιστορική πορεία του φορέα αυτού. Τέλος ευχαρίστησε τον πρόεδρο της GTGB Kοράι Χασάν για την παραχώρηση της αίθουσας.

Ο πρόξενος της T.C. Οσμάν Ιλχάν Σενέρ άρχισε την ομιλία του χαιρετίζοντας όλους τους καλεσμένους, ανέφερε πως η μειονότητα περνά μια πολύ δύσκολη περίοδο και συνέχισε λέγοντας : Στις μέρες αυτού του Ραμαζανιού αφήστε κατά μέρος τους προσωπικούς υπολογισμούς , είναι απαραίτητο να γίνει μια γροθιά στον αγώνα της μειονότητας. Πρέπει αφήνοντας στην άκρη το ¨εγώ το έκανα¨ να μπορείτε να λέτε ¨εμείς το κάναμε¨, και αν αφήσετε κατά μέρος τις προσωπικές συγκρούσεις, αλήθεια σας λέω δεν θα ηττηθείτε ποτέ¨.

Παρατηρήθηκε πως στο ιφτάρ μετείχαν όλα τα μέλη πλην των βουλευτών Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ και Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ. Αλλά ο βουλευτής Ζεϊμπέκ έστειλε γραπτό μήνυμα αναφέροντας πως ήθελε πολύ να παρίσταται, αλλά λόγω φόρτου εργασίας στην Αθήνα αδυνατούσε να παραβρεθεί, και συνεχάρη όσους οργάνωσαν το γεύμα.

iftar 2 

iftar 3

 

iftar 4

iftar 5

Εφ. Μπιρλίκ 12/7/2013

Σχ : Την ¨περιπόθητη¨θέση δίπλα στον πρόξενο βλέπουμε πως την απέσπασε ο βουλευτής του PASOK partisi Αχμέτ Χατζηοσμάν. Ενώ ο Ιλχάν Αχμέτ ήταν απέναντι από τον ¨σουλτάνο¨. Παρόντες φυσικά και οι δήμαρχοι Ιμπραήμ Σερίφ, Ισμέτ Καντί και Μουσταφά Τσουκάλ. 

Previous Article

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Next Article

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *