Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

TO ΓΝΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΕΚ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

No Comments Share:

Επιτροπή με επικεφαλής τον πρόεδρο της κομματικής οργάνωσης του ΑΚΠ περιοχής Γιλντιρίμ Χιουνταγί Γιαζιτζί, επισκέφτηκαν την Κομοτηνή

Επιτροπή με επικεφαλής τον πρόεδρο της κομματικής οργάνωσης του ΑΚΠ περιοχής Γιλντιρίμ του νομού Προύσας Χιουνταγί Γιαζιτζί, επισκέφτηκαν την Κομοτηνή. Στην επιτροπή των καλεσμένων μαζί με τον επικεφαλής της κομματικής οργάνωσης του ΑΚΠ- Γιλντιρίμ Χιουνταγί Γιαζιτζί, μετείχαν και ο πρόεδρος του παραρτήματος Προύσας του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Σουκρού Κιοσέ, ο υποψήφιος βουλευτής του ΑΚΠ Αλή Ομέρογλου, ο αντιπρόεδρος της επαρχίας και υπεύθυνος για θέματα οικονομίας Ιμπραήμ Ισμαήλογλου, ο υπεύθυνος εκλογών Αλή Εργκιούν, ο υπεύθυνος οργανωτικού Τζεβντέτ Ουζάκ, ο αρμόδιος της ομάδας Οσμάνγκαζί Χικμέτ Τζιχανλί και ο διευθυντής στον δήμο Γιλντιρίμ Ριντβάν Οζκάν.

Η επιτροπή επισκέφτηκε πρώτα τον εκλεγμένο μουφτή Κομοτηνής στο γραφείο του, όπου και αντηλλάγησαν απόψεις. Στην συνάντηση εκεί παραβρέθηκε και ο βοηθός μουφτή Κομοτηνής Φεχίμ Αχμέτ. Η επιτροπή μετά από την επίσκεψη στην μουφτεία επισκέφτηκαν την Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής (GTGB). O πρόεδρος της GTGB Κοράι Χασάν εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίσκεψη της επιτροπής και ανέφερε πως την τελευταία περίοδο έχουν γίνει πολύ σοβαρά και θετικά βήματα στο θέμα των μειονοτήτων στην Τουρκία. Ο πρόεδρος Κοράι Χασάν ανέφερε πως περιμένει τα αντίστοιχο από τη Ελλάδα , ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα της μειονοτικής εκπαίδευσης εδώ. Στην επίσκεψη της επιτροπής στην GTGB παραβρέθηκαν η επικεφαλής του τομέα γυναικών της GTGB Ελμάς Χουσέμογλου και ο ιδιοκτήτης και διευθυντής έκδοσης της εφημερίδας Μπιρλίκ Ιλχάν Ταχσίν. Τελευταία η επιτροπή επισκέφτηκε και το κόμμα DEB, όπου αντάλλαξαν με αρμόδιους του κόμματος απόψεις για τις εργασίες του κόμματος.

Ο πρόεδρος της κομματικής οργάνωσης του ΑΚΠ περιοχής Γιλντιρίμ Χιουνταγί Γιαζιτζί ανέφερε πως πραγματικός σκοπός της επίσκεψης να πάνε στην Θεσσαλονίκη επ΄ευκαιρία της 74ης επετείου θανάτου του τρανού ηγέτη Ατατούρκ και να μετάσχουν εκεί στις εκδηλώσεις τιμής. Στα πλαίσια αυτά είπε πέρασαν από την Δυτική Θράκη και θέλησαν Να δούνε από κοντά τους ομογενείς.

 Εφ. Μπιρλίκ 8/11/2012

Previous Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ Τ.Ε.Ξ.

Next Article

ΠΤΩΣΗ (;) ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ : 17 ΝΕΚΡΟΙ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *