Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥΡΚΟΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΜΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ

0 σχόλια Share:

Η ΑΙΡΕΤΗ ΜΟΥΦΤΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΚΗΡΥΓΜΑ

O εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης δημοσίευσε κήρυγμα-ομιλία σχετικά με τα πεπραγμένα των ομάδων που θέλουν να διαταράξουν την γαλήνη στην Δυτική Θράκη, ομιλία που αναγνώστηκε στα τζαμιά της περιοχής Ξάνθης την Παρασκευή-μέρα κηρύγματος.

Στο δημοσιευμένο κήρυγμα αναφέρεται πως ¨Ως μειονότητα πάντα φερθήκαμε με σεβασμό και με δέσμευση στους νόμους απέναντι στο ελληνικό κράτος εντός του οποίου ζούμε, και έτσι θα συνεχίσουμε και θα συνεχίσουμε να αναζητούμε την επίλυση των θεμάτων μας μέσω δημοκρατικών δρόμων μέχρι να επιλυθούν. Τον τελευταίο καιρό όμως εμφανίστηκαν σε κάποια χωριά μας ομάδες σκοτεινών ψυχών που γυρνάν με μηχανάκια επιδεικνύοντας ενοχλητική και προκλητική συμπεριφορά. Οι ομάδες αυτές που επιχειρούν να διαταράξουν την ειρήνη και την γαλήνη, στοχεύουν στην ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας, κάτι που προκαλεί σοβαρή ανησυχία στους ανθρώπους μας. Ο Τουρκομουσουλμάνος της Δυτικής Θράκης ποτέ δεν ανταποκρίθηκε στις προκλήσεις και δεν ενεπλάκη σε τέτοια γεγονότα που φέρουν αέρα τρομοκρατίας.

Το κήρυγμα έχει ως εξής :

Ασφάλεια ζωής και περιουσίας της κοινότητας

Ευλογημένοι μουσουλμάνοι !

Το Ισλάμ είναι μια θρησκεία που προστατεύει τα υλικά και πνευματικά δικαιώματα των ανθρώπων. Διότι στα θεμέλια των εντολών που επιφέρει, βρίσκονται η δικαιοσύνη, το έλεος, η ευτυχία, η αφθονία και η σοφία. Για αυτό το λόγο το Ισλάμ εντέλει την προστασία των πέντε βασικών στοιχείων. Αυτά είναι η θρησκεία, η λογική, η γενιά, η ζωή και η περιουσία. Οι αρχές αυτές που ισχύουν για όλες τις ουράνιες θρησκείες, έχουν με βάση τη θρησκεία μας υποχρεωτική εφαρμογή. Η γαλήνη, η ασφάλεια, η σταθερότητα και το μέλλον των μελών και της κοινότητας, συνδέεται με την υπεράσπιση αυτών των πέντε βασικών.

………………..

……………….

Πολύτιμοι πιστοί !

Ως μειονότητα πάντα φερθήκαμε με σεβασμό και με δέσμευση στους νόμους απέναντι στο ελληνικό κράτος εντός του οποίου ζούμε, και έτσι θα συνεχίσουμε και θα συνεχίσουμε να αναζητούμε την επίλυση των θεμάτων μας μέσω δημοκρατικών δρόμων μέχρι να επιλυθούν. Τον τελευταίο καιρό όμως εμφανίστηκαν σε κάποια χωριά μας ομάδες σκοτεινών ψυχών που γυρνάν με μηχανάκια επιδεικνύοντας ενοχλητική και προκλητική συμπεριφορά. Οι ομάδες αυτές που επιχειρούν να διαταράξουν την ειρήνη και την γαλήνη, στοχεύουν στην ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας, κάτι που προκαλεί σοβαρή ανησυχία στους ανθρώπους μας.

Ο Τουρκομουσουλμάνος της Δυτικής Θράκης ποτέ δεν ανταποκρίθηκε στις προκλήσεις και δεν ενεπλάκη σε τέτοια γεγονότα που φέρουν αέρα τρομοκρατίας. Ο παντοδύναμος Αλλάχ στο Κοράνι εντέλει ως εξής : Δούλοι του Αλλάχ είναι εκείνοι οι οποίοι περπατώντας ταπεινά, όταν κάποιοι αμόρφωτοι τους πειράζουν (χωρίς να τους βλάψουν) , εκείνοι τους λένε γεια (ξεπερνάν).

Λοιπόν πολύτιμοι αδελφοί μου

Πείτε γεια στους αμόρφωτους, θρασείς και προβοκάτορες που σας γίνονται φορτικοί και ξεπεράστε τους, είναι ανάγκη να ξεπεράσουμε αυτές τις στενάχωρες μέρες, συνεχίστε τον δρόμο σας χωρίς να απαντήσετε στις προκλήσεις. Επιθυμούμε να γνωρίζουν όλοι εχθροί και φίλοι, πως εμείς ως Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, πάντοτε φερθήκαμε με σεβασμό στους Έλληνες χριστιανούς φίλους μας, προσπαθήσαμε να είμαστε καλοί γείτονες και έτσι θα συνεχίσουμε. Για αυτό η επιθυμία μου από την κοινότητα μας είναι η εξής, όταν αντιμετωπίζετε τέτοιου είδους συμπεριφορές που διαταράσσουν την γαλήνη, αμέσως να ενημερώνετε τις δυνάμεις ασφαλείας χωρίς να εμπλακείτε σε προκλήσεις.

Ικετεύουμε τον Παντοδύναμο Αλλάχ να κυριαρχήσει στην Δυτική μας Θράκη και σε όλο τον κόσμο η ειρήνη και η γαλήνη.

ΜΟΥΦΤΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ

Previous Article

ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Next Article

ΑΡΡΩΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *