Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ¨ΒΙΟΛΙ¨ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΓΛΑΥΚΗ…

No Comments Share:

Ανακοίνωση σχετικά με τα γεγονότα-σκάνδαλο στην Γλαύκη

gkcpnr4

Στις 7 και 8 Ιουλίου διαδραματίστηκαν στην Γλαύκη γεγονότα που θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούνε σκάνδαλο. Σχετικά με τα γεγονότα αυτά, δημοσιεύτηκε ανακοίνωση από αυτούς που είχαν οργανώσει την εκδήλωση.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς κάποια άτομα υπό την επίδραση του παρακράτους  που μισεί την τουρκόφωνη μειονότητα, προέβησαν σε καταγγελίες στην αστυνομία σχετικά με μια εκδήλωση που οργάνωσε ένα ιδιωτικό φροντιστήριο  ξένων γλωσσών που περιλάμβανε θεατρικό και στα τουρκικά, πέραν των αγγλικών και ελληνικών. Μετά από αυτό αστυνομία και εφορία έκαναν πολλές φορές εφόδους στο χωριό, επισκιάστηκε η εκδήλωση, δημιουργήθηκε ανησυχία και η εκδήλωση περατώθηκε δίχως να ολοκληρωθεί.

Οι οργανωτές της εκδήλωσης για να μην καταστούν όργανα σε άλλες προβοκάτσιες, περάτωσαν την ειρηνική τους εκδήλωση και σχετικά με το θέμα αυτό έκαναν την εξής ανακοίνωση :

¨Ανακοίνωση σχετικά με τα γεγονότα ΣΚΑΝΔΑΛΟ που συνέβησαν στην Γλαύκη στις 7 & 8 Ιουλίου¨

Όπως είναι γνωστό σκοπός της  εκδήλωσης και του γλεντιού του μπαϊραμιού (για τα οποία οι προετοιμασίες είχαν αρχίσει εδώ και εβδομάδες)  στην Γλαύκη ήταν να βιώσουν τα παιδιά την γιορτή με όλο της το νόημα, να υπάρξει ένας γιορτινός αέρας στο χωριό και να δοθούνε τα  ενδεικτικά στους αριστεύσαντες μαθητές.  Με την έναρξη αυτών των προετοιμασιών, οι αρνητικές αντιδράσεις ήρθαν μέσα από την Γλαύκη.
Το πρωί της 7ης Ιουνίου όλα είχαν αρχίσει καλά , μέχρι το μεσημέρι που μετά από καταγγελίες ήρθαν στο χωριό αστυνομικοί οι οποίοι ξύπνησαν αρνητικά αισθήματα στα παιδιά. Οι καταγγελίες ήταν προσωπικές από κατοίκους της Γλαύκης και ήταν συνεχείς ώστε να σταματήσουν στην εκδήλωση. Τις πληροφορίες αυτές τις πήραμε από το Α.Τ. Μύκης. Αυτό που είπαν οι αστυνομικοί ήταν το εξής : ¨ Κάποιοι από το χωριό σας μας τηλεφωνούν συνέχεια και καταγγέλλουν, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να έρθουμε. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει μόνο στην Γλαύκη¨.

Οι καταγγελίες συνέχισαν όλη την μέρα. Μετά από επιτόπια έρευνα από αστυνομία και ΣΔΟΕ, και αφού κατέληξαν πως δεν υπάρχει τίποτε παράνομο, δήλωσαν πως δεν υπάρχει κανένας λόγος για να σταματήσει η εκδήλωση και ότι ¨η εκδήλωση σας μπορεί να συνεχιστεί¨.

Εμείς αυτό το λέμε ΣΑΜΠΟΤΑΖ. Στην πραγματικότητα ένας λόγος για τις καταγγελίες ήταν  η συναυλία. Ανέφεραν πως το συγκρότημα αυτό που ήρθε από την Τουρκία έκλεισε τον δρόμο και θα προκαλούσε θόρυβο. Πως γίνεται όμως όταν υπάρχει κάποιος γάμος στα γύρω χωριά  και δεν μπορεί να κινηθεί κανένα αυτοκίνητο ή όταν βρίσκεται κάποιο κόμμα και τότε εξ αιτίας του κόμματος κλείνουν οι δρόμοι και υπάρχει πολύς θόρυβος, δεν υπάρχει καμιά καταγγελία ενώ όταν πρόκειται για αυτή την εκδήλωση υπήρξε τέτοιο θέμα ; Αυτό εμείς το λέμε ΣΑΜΠΟΤΑΖ.

Ο στόχος μας και το όραμα μας είναι σαφές. Παρατηρώντας  τις εκδηλώσεις, διακρίνεται πως στόχος μας ήταν να παίξουμε θεατρικά σε ελληνικά, αγγλικά και τουρκικά  και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να περάσουμε όμορφα μηνύματα. Στις 8 Ιουλίου κληθήκαμε στο Α.Τ.Γλαύκης και εκεί μας ενημέρωσαν πως δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως θέμα και ότι μπορούμε να συνεχίσουμε κανονικά την εκδήλωση μας. Αλλά ως χωριό υποχρεωθήκαμε να ακυρώσουμε την συναυλία και ο λόγος ήταν πως δεν θέλαμε να μεγεθυνθούν περαιτέρω τα περιστατικά.  Διότι ο στόχος μας ήταν σε αυτή την γιορτινή μέρα να διασφαλίσουμε ειρήνη και να έχουμε γαλήνη, όχι να δημιουργήσουμε θέμα και συνεχίσαμε το γλέντι μας δίχως θέμα μέχρι αργά το βράδυ¨ .

http://milletgazetesi.gr/view.php?id=5157

10/7/2016

Σχ : Αυτό που λέει πως η αστυνομία τους ενημέρωσε πως οι καταγγελίες προέρχονται από την Γλαύκη, εμείς δεν το πιστεύουμε. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως κάποιοι μπορεί να είναι τόσο ανίκανοι και ανεύθυνοι. Διότι αν αληθεύει αυτό, ουσιαστικά δείχνει πως κάποιοι αστυνομικοί άθελα τους στοχοποιούνε ανθρώπους ¨δίνοντας¨ τους στα φερέφωνα του προξενείου.

Αλήθεια αφού ήταν καθόλα νόμιμοι γιατί δεν έγινε η συναυλία ; Ποιο είναι το ΑΦΜ των διοργανωτών ; Υπήρχε κάποια απαλλαγή των εσόδων της εκδήλωσης ;  Ποιος θα έπαιρνε τα έσοδα από την συναυλία ;

Και δεν φτάνει μόνο αυτό, μας κουβαλάνε και το Θεατρικό-Καραγκιόζη από την Τουρκία με τον Καραγκιόζη να λέει στα Πoμακάκια κάτω ¨Ελάτε εδώ καλά μου Τουρκάκια¨…..

gkcpnr2 gkpnr

13649673_10209904650593011_601803189_n

 

Previous Article

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ DEB ΤΣΑΒΟΥΣ ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ

Next Article

ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *