Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ FUEN

0 σχόλια Share:
Spread the love

Η ABTTF ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ (BTAYTD) ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ 57Ο  ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ FUEN 

H Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) μετείχε ΣΤΟ 57ο συνέδριο της Ομοσπονδιακής Ένωσης Ευρωπαϊκών Μειονοτήτων που έγινε μεταξύ 16 και 20 Μαίου 2012 . Στο συνέδριο αυτό που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μόσχα, μετείχαν ως εκπρόσωποι της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης ο πρόεδρος της ABTTF Χαλίτ Χαμπίμπογλου, ο αντιπρόεδρος Τζεγκίζ Ισμαήλ, ο Γ.Γ. Οζκάν Ρεσίτ, το μέλος του Δ.Σ Σαμί Γιουσούφ, καθώς και το μέλος του Ελεγκτικού Συμβουλίου του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης και σύμβουλός του προέδρου του κόμματος DEB Αϊντίν Αχμέτ.

 Εκπρόσωποι 170 ευρωπαϊκών μειονοτήτων συναντήθηκαν στην Μόσχα

 Η τελετή έναρξης του 57ου συνεδρίου της FUEN πραγματοποιήθηκε στο Γερμανορωσικό Οίκο. Μιλώντας ο πρόεδρος της FUEN Χανς Χάινριχ Χάνσεν ανέφερε πως στην Ρωσική Ομοσπονδία υπάρχουν 190 μειονότητες και εθνικές κοινότητες, πως μιλιούνται περισσότερες από 230 γλώσσες και ότι η Ρωσία είναι μια χώρα που έχει πολλά διαφορετικά πρόσωπα.

…………….

Τα θέματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης τέθηκαν στο συμβούλιο των αντιπροσώπων

Στο ανώτατο όργανο της FUEN στο συμβούλιο των αντιπροσώπων, σχηματίστηκαν έξι κείμενα αποφάσεων σχετικά με την κατάσταση των μειονοτήτων που ζούνε στην Ευρώπη. Εκεί η ABTTF και ο BTAYTD παρουσίασαν ένα κείμενο απόφασης σχετικά με την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης. Στο κείμενο της απόφασης η ABTTF και ο BTAYTD αναφέρουν η Ελλάδα παραβίασε την ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι και ότι παρά την απόφαση του ΕΔΑΔ έκλεισε τους συλλόγους που περιέχουν τον όρο ¨τουρκικός¨ στην ονομασία τους και δεν δίνει άδεια για δημιουργία ανάλογων νέων συλλόγων. Η ABTTF και ο BTAYTD ζητούν από την Ελλάδα την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΑΔ και να εγγυηθεί για την ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Στην ανακοίνωση που έγινε δεκτή από το συμβούλιο των αντιπροσώπων της FUEN, η ABTTF και ο BTAYTD υπογραμμίζουν το δικαίωμα εκπαίδευσης της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, εκφράζονται τα υπάρχοντα προβλήματα στο σύστημα της μειονοτικής εκπαίδευσης και προτείνονται λύσεις για την επίλυση τους.

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου η τουρκική αντιπροσωπία των ABTTF και BTAYTD προέβησαν σε δραστηριότητες λόμπι, διασφάλισαν την συζήτηση των θεμάτων της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης στην επικαιρότητα της FUEN, και συνέβαλαν στην λήψη μια απόφασης και μιας ανακοίνωσης. Στο τέλος του συνεδρίου ο πρόεδρος της ABTTF Χαλίτ Χαμπίμπογλου έδωσε συνέντευξη στην σελίδα της δανικής μειονότητας στην Γερμανία Flensborg Avis Online, κατά την οποία περιέγραψε τα θέματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης

………………..

 Ιστοσελίδα της ΑΒΤΤF 21/5/2012

Previous Article

EΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ-ΒΙΝΤΕΟ

Next Article

H ΠΙΚΡΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΚΕΜ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *