Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗΣ

No Comments Share:

 

Ο αρχισυντάκτης και αρθρογράφος της εφημερίδας της Ξάνθης “Μιλλέτ”, Φεϊζουλλάχ Χασανκεχαγιά και ο εκδότης και διευθυντής της ίδιας εφημερίδας Τζενγκίζ Ομέρ, όπως και της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας με το τίτλο “www.milletgazetesi.gr” καταδικάστηκαν στις 6 Ιουνίου 2018, σε είκοσι μηνών φυλάκιση ο καθένας τους.
Το ποινικό δικαστήριο της Ξάνθης, έκρινε ενόχους τους παραπάνω, για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης διά του τύπου, και την προσβολή της τιμής και της υπόληψης, με την διάδοση αβάσιμων και υβριστικών χαρακτηρισμών, κατά των Μουφτήδων Κομοτηνής και Ξάνθης κ.κ. Χαφούζ Μέτσο Τζεμαλή και Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου, αντίστοιχα.

Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας “Μιλλέτ” σε άρθρο του, είχε αποκαλέσει τους Μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, με τις προσβλητικές φράσεις, “απατεώνες”, “ψεύτες”, “αδιάντροποι”, “ψόφιοι”, “αναίσθητοι μαριονέτες”, “παράνομοι προδότες Μουφτήδες”, “κίβδηλοι”,”ανθρωπάκια που έχουν φορέσει σαρίκι…” κ. ά.. Οι άδικες πράξεις κατά των νόμιμων Μουφτήδων, είχαν τελεσθεί τον Δεκέμβριο του 2016, με δημοσίευμα, τόσο στην έντυπη εφημερίδα “Μιλλέτ”, όσο και στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα.

Οι Μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης κ.κ. Μέτσο Τζεμαλή και Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου κατέθεσαν σε βάρος των παραπάνω παραγόντων του μειονοτικού τύπου έγκληση και ο αρμόδιος Εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης με την καταδικαστική απόφασή του, διέταξε την δημοσίευση αποσπάσματος της απόφασης στην εφημερίδα “Μιλλέτ”.

Οι Φεϊζουλλάχ Χασανκεχαγιά και Τζενγκίζ Ομέρ, έχει γίνει γνωστό ότι θα ασκήσουν έφεση.

http://www.azinlikca.net/eidiseis/item/14617-to-tr-meler-plimmele-od-ke-o-xanthir-d-ka-ore-to-r-mo-phtider-komotinir-ka-xanthir.html

9/6/2018

Σχ: Αυτοί οι χαρακτηρισμοί ήταν που οδήγησαν στην καταδίκη τους. Και όχι αυτά που λένε πως επειδή άσκησαν κριτική… και άλλες μπαρούφες.

Previous Article

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΗΛEΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΗΣ ΜΙΛΛΕΤ-ΞΑΝΘΗΣ

Next Article

ERDOĞAN BAKSANA — ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΔΕΣ –ΒΙΝΤΕΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *