Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ, ΜΙΤ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΚΙΟΥΛΕΝ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

No Comments Share:

 

Μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία άρχισε ένας απίστευτος διωγμός όχι μόνο των δομών της κοινότητας Γκιουλέν και όσων εργάζονταν σε αυτές, αλλά ακόμη και ανθρώπων που προφανώς ήταν αθώοι. Π.χ. άνθρωποι που είχαν καταθέσει χρήματα πιστεύοντας πως έκαναν φιλανθρωπίες ή φοιτητές σε λύκεια, είδαν τις ζωές τους να καταστρέφονται.

Η Τουρκία και ο Ερντογάν ο ίδιος, έχουν πει πολλές φορές πως θα κυνηγήσουν παντού τους πρώην συμμάχους τους της κοινότητας Γκιουλέν . Και πραγματικά στο βαθμό που μπορούν το κάνουν. Αλλού με νόμιμα αλλού με παράνομα μέσα προσπαθούν να φέρουν στην Τουρκία τους συνεργάτες του ¨χότζα¨

Τι συνέβη στην ελληνική Θράκη όμως;  Εδώ δεν υπήρχαν συνεργάτες του Γκιουλέν; Εδώ δεν υπήρχαν άνθρωποι που συνεργαζόταν με συλλόγους του; Άνθρωποι που διαφήμιζαν το έργο του ;

Δημοσιεύουμε σήμερα μερικά ονόματα που γνωρίζουμε πως είχαν σχέσεις με την κοινότητα Γκιουλέν αλλά η Τουρκία δεν τους ¨ακουμπησε¨ καθόλου ! Διότι είχαν μεν σχέσεις με την κοινότητα Γκιουλέν, αλλά είχαν και με το…τουρκικό κράτος.

Είτε μέσω ΜΙΤ και προξενειου,  είτε λόγω θέσης, είτε λόγω συγγενών….

Σε μερικούς αναφέρουμε μόνο τα αρχικά τους, για ευνόητους λόγους…

Τ.Ν.Α : Υπεύθυνος της οργάνωσης Γκιουλέν στην Ελλάδα και συνεργάτης της ΜΙΤ

Χ.Κ. :  Εργάστηκε ως δημοσιογράφος και κείμενα του δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Aksiyon της οργάνωσης Γκιουλέν. Είχε πολύ καλές σχέσεις εκείνη την εποχή με τον Ναίμ Ελγκαντούρ και την σύζυγο του Άννα Στάμου. Υπεύθυνος εκδόσεων της οργάνωσης Γκιουλέν στην Ελλάδα. Η σύζυγος του η Σ. ήταν θεολόγος αμειβόμενη από τον ψευδομουφτή Κομοτηνής. Στενές σχέσεις με ΜΙΤ

Φ.Φ. : Δημοσιογράφος και συνεργάτης παλιότερα του TRT, όταν ήταν στην Τουρκία ήταν υπεύθυνος για αυτούς που είχαν διεισδύσει στην αστυνομία της Τουρκίας. Η σύζυγος του ήταν υπεύθυνη γυναικών της οργάνωσης Γκiουλέν στην ελληνική Θράκη. Σχέσεις με ΜΙΤ.

Α.Ρ. : Διευθυντής σε γνωστή εκπαιδευτική δομή του Γκιουλέν στην Θράκη. Καταγωγή από Εχίνο.

Σαλίχ Χατζηχουσείν(γαμπρός του δημοσιογράφου της Μιλλέτ Μπιλάλ Μπουντούρ)  και υπεύθυνος των σχολείων Γκιουλέν σε όλη την Ρουμανία  Σύζυγος του είναι η Ζουλεϊχά Μπουντούρ.

Α. Χ. : Καταγωγή από Ροδόπη, μόνιμος ¨εισαγγελέας¨ κατά της Ελλάδας σε διεθνή φόρα. Σπούδασε στο λύκειο Φατίχ (οργάνωση Γκιουλέν) .  Μετά σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις στο Σάσεξ της Αγγλίας με υποτροφία από την οργάνωση Γκιουλέν

Σ.Φ. : Στενός συγγενής ψευδομουφτή Θράκης. Απόφοιτος του λυκείου Φατίχ της κοινότητας Γκιουλέν. Εργάζεται σε ελληνική κρατική υπηρεσία στην Ξάνθη

Ρ.Ρ. Δημοσιογράφος σε φανατική εθνικιστική εφημερίδα. Παλιά συγκέντρωνε χρήματα όταν η κοινότητα Γκιουλέν έκαμνε εράνους. Στο διαδίκτυο υπάρχει και παλιότερη ανάρτηση του που υμνεί το έργο του Γκιουλέν.

Ρετζέπ Πατσαμάν : Καταγόμενος από Κομοτηνή, φυγόστρατος, εργάζεται τώρα στην  κρατική Διεύθυνση Απόδημων Τούρκων και συγγενών Κοινοτήτων. Υπήρξε υπεύθυνος στην Θράκη του γκιουλενικού συλλόγου Kimse yokmu.

Κανένας εξ αυτών δεν έχει απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία (κάτι που είναι το πρώτο διοικητικό μέτρο που λαμβάνει η Τουρκία ενάντια σε όσους θεωρεί ανεπιθύμητους) ή οποιοδήποτε άλλο μέτρο που να παραπέμπει σε δίωξη.

Άρα το κριτήριο με βάση το οποίο η Τουρκία ¨βαφτίζει¨ κάποιον στην ελληνική Θράκη ως ¨γκιουλενιστή¨, δεν είναι η αλήθεια αλλά το κατά πόσο το άτομο αυτό υπακούειή όχι στις εντολές της Άγκυρας.

Η αλήθεια ποσώς την ενδιαφέρει.

Previous Article

ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΕΞ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: ¨Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ….¨

Next Article

ΠΡΟΒΟΛΗ ΙΣΧΥΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΤΑΝΖΑΝΙΑ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *