Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ¨

No Comments Share:

Εάν δεν πάρουμε τα δικαιώματα μας στην Ελλάδα, θα γίνει χαμός

Ο πρόεδρος του συλλόγου YUNTÜRK Φερούχ Οζκάν απάντησε στις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας

¨Πίσω από την Τουρκομουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα, υπάρχουν όλοι οι πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας και ο μουσουλμανικός κόσμος. Εάν δεν αποδοθούν τα δικαιώματα μας στην Ελλάδα, θα γίνει χαμός¨

Ο Φερρούχ Οζκάν τονίζει πως ο σύλλογος YUNTÜRK, όποια και να είναι η αιτιολογία δεν μπορεί να μένει σιωπηλός όταν τα βήματα που γίνονται στην Τουρκία προς τις μειονότητες, μένουν χωρίς να γίνεται κάτι το αμοιβαίο στην Ελλάδα. Δήλωσε ¨Υπάρχει ο λόγος του κυρίου πρωθυπουργού μας. Εάν παρά αυτά τα λόγια δεν μπορέσουμε να πάρουμε τα δικαιώματα μας, θα γίνει χαμός¨.

Ο πρόεδρος Φερρούχ Οζκάν σχολιάζοντας την δήλωση του ΥΠΕΞ της Ελλάδας Αβραμόπουλου που είπε πως ¨Η φήμη και το μέγεθος του Πατριαρχείου δεν επιτρέπουν ούτε νομικά ούτε ηθικά να θεωρείται ένα με την μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη¨, είπε τα εξής :

Αυτοί οι οποίοι λένε πως «οι μειονότητες στην Ελλάδα είναι εσωτερικό μας θέμα, μην ανακατεύεστε», σήμερα ανακατεύονται στα εσωτερικά της Τουρκίας και δηλώνουν πως θα καταβάλουν προσπάθειες επίλυσης σχετικά με το Πατριαρχείο και την σχολή της Χάλκης. Τους συμβουλεύουμε να ανοίξουν την συνθήκη της Αθήνας και της Λοζάννης και να την διαβάσουν. Οι Τούρκοι της Ελλάδας στην Ελλάδα και στην Δυτική Θράκη σε τι βαθμό έχουν τα δικαιώματα της μειονότητας των Ρωμιών στην Κωνσταντινούπολη, της κοινότητας και του Πατριαρχείου ; Να ξέρουν πως εάν η νέα κυβέρνηση δεν αρχίσει να αποδίδει στους Τούρκους της Ελλάδας τα δικαιώματα τους, εμείς σαν ΜΚΟ είμαστε έτοιμοι να πράξουμε κάθε καθήκον που μας αναλογεί. Επιθυμούμε να αναφέρουμε πως μετά τις δηλώσεις του Αβραμόπουλου, πέφτουν πολύ σημαντικά καθήκοντα στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας τον κύριο Αχμέτ Νταβούτογλου. Επίσης δεν ξεχνάμε την υπόσχεση που μας έδωσε ο πρωθυπουργός μας, ο κύριος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Πίσω από την Τουρκομουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα, υπάρχουν όλοι οι πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας και ο μουσουλμανικός κόσμος. Εάν δεν αποδοθούν τα δικαιώματα μας στην Ελλάδα, θα γίνει χαμός¨.

 Ιστοσελίδα του συλλόγου YUNTÜRK  13/7/2012

Previous Article

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΚΟΣΟΒΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Next Article

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *