Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΟΥΣ

0 σχόλια Share:
Spread the love

Ρητορική διάσπασης της μειονότητας από τον Στυλιανίδη

Ο υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής ΝΔ Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έκανε ενδιαφέρουσες δηλώσεις, κατά την διάρκεια παρουσίασης ενός βιβλίου στην Κομοτηνή.

Στην ομιλία του ο Στυλιανίδης υποστήριξε πως η μειονότητα στην Δυτική Θράκη αποτελείται από Πομάκους και Ρωμά, και είπε ότι σχετικά με τον νόμο για τους ιμάμηδες μίλησε με Αιγύπτιους και Γάλλους. Ο Στυλιανίδης ανέφερε πως η Ελλάδα αποτελεί χώρα παράδειγμα στο θέμα της μειονότητας, και ότι το θέμα της θεολογικής σχολής της Χάλκης, είναι ένα θέμα μεταξύ Τουρκίας και Ε.Ε.

ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ : Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΟ ΜΗΤΡΩΟ

Ο Στυλιανίδης στις 8 Φεβρουαρίου μίλησε σε παρουσίαση βιβλίου στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κομοτηνής.

………………

Ο Στυλιανίδης ανέφερε πως ¨Και μουσουλμάνοι και χριστιανοί πρέπει σε αυτό το θέμα να λέμε την αλήθεια. Ο Στυλιανίδης είπε πως σχετικά με την μειονότητα έχουν γίνει πολλά βήματα και είπε πως ¨Η ελληνική εξωτερική πολιτική πρέπει να προσεγγίσει το θέμα δίχως φόβο. Διότι έχει καθαρό μητρώο σε αυτό το θέμα¨

ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Στυλιανίδης που ανέφερε πως είναι ανάγκη όλοι να δούνε τις πραγματικότητες, για μια ακόμη φορά παρουσίαση την πολιτική του της διάσπασης της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης σε τρεις εθνοτικές ομάδες. Ο Στυλιανίδης είπε πως είναι ανάγκη και η Τουρκία να δει την πραγματικότητα της μειονότητας, πως η μειονότητα αποτελείται από τουρκικής καταγωγής, από Πομάκους, και από Ρωμά, κάτι που όπως είπε θα αποδεχτεί και η Τουρκία μια μέρα.

¨ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΜΑΜΗΔΕΣ ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΥΣ¨

Εντύπωση προκάλεσαν αυτά που ανέφερε ο Στυλιανίδης σχετικά με τον νόμο για τους 240 ιμάμηδες. Ο Στυλιανίδης υπογράμμισε πως για το θέμα αυτό μίλησε με τον μεγάλο ιμάμη της Αιγύπτου, με Γάλλους και άλλους Ευρωπαίους, ενώ δεν αναφέρθηκε στην αντίδραση της μειονότητας έναντι του νόμου. Ο Στυλιανίδης είπε πως για την εφαρμογή του νόμου χρειάζονται ισχυρές Ισλαμικές δομές, ισχυρές μουφτείες και ανανεωτικές αποφάσεις. Επίσης είπε πως αδυνατεί να αντιληφθεί πως ασκούνε κριτική στον νόμο για τους ιμάμηδες, αυτοί οι οποίοι συνέβαλαν στην προετοιμασία αυτού του νόμου.

Ο Στυλιανίδης σχετικά με την εκλογή των μουφτήδων ανέφερε πως δεν υπάρχει τέτοιο παράδειγμα στον κόσμο.

…………………

Εφ.Γκιουντέμ 14/2/2013

Σχ : Επειδή βρισκόμασταν στην αίθουσα και ακούσαμε τον Ευριπίδη, όντως ήταν πολυ καλός. Άλλωστε και μόνο η κριτική που του ασκεί η Γκιουντέμ, κατ΄αντιδιαστολή αυτό δείχνει…Διότι οταν σε επικρίνουν ¨αυτοί¨, άρα έκανες κάτι καλό για την πατρίδα.

Previous Article

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠO ΤΗΝ ΤΕΞ

Next Article

TOYΡΚΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *