Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΑΦΕΣ ΔΗΜΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΙΝΟΥ (ΕΝΕΖ)

0 σχόλια Share:

Kalos irthes (Hoşgeldin) Λαμπάκη

8f6b7a96f37602316da88ac1922ad388_XL

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης μαζί με τον πρόεδρο του λιμανιού Αλεξανδρούπολης Σταύρο Σταυράκογλου έκαναν μια σειρά από επισκέψεις στην Αίνο…

Ο Λαμπάκης και ο Σταυράκογλου που ήρθαν στον δήμο Αίνου χτες γύρω στις 11.00, έγιναν δεκτοί από τον δήμαρχο Αχμέτ Τσαγίρ και από τους δημοτικούς συμβούλους Ερόλ Ατσίκ και Τζοσκούν Ερκιουλίτς.

Ο Λαμπάκης ανέφερε πως ένα διάστημα πριν από αυτή την επίσκεψη υπήρξε μια ευγενική επίσκεψη από επιτροπή της Αίνου και δήλωσε : ¨Ένα μήνα πριν ο δήμαρχος Αίνου και μια επιτροπή μας επισκέφτηκαν. Καταρχήν εκφράζω την ικανοποίηση μου για αυτό. Κατά την γνώμη μου και οι δύο δήμοι έχουν θέματα και προβλήματα. Υπάρχουν προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων. Μέσα από αμοιβαία κατανόηση συζητάμε και προσπαθούμε για την επίλυση των προβλημάτων. Βασιζόμενοι στην μακραίωνη τουρκική ιστορία, πρέπει να φέρουμε σε επαφή τους δύο λαούς και να ωριμάσουμε τις εργασίες των δήμων Αίνου και Αλεξανδρούπολης. Στην σημερινή μας επίσκεψη ήρθαμε μαζί με τον πρόεδρος του λιμανιού Αλεξανδρούπολης, ώστε να συστήσουμε τις δουλειές μας εδώ και να διασφαλίσουμε οφέλη και για τους δύο δήμους και για τις δύο πλευρές. Το τουρκικό και το ελληνικό έθνος πολλά χρόνια έζησαν μαζί. Όλα αυτά πρέπει να τα αξιοποιήσουμε. Για αυτό πρέπει οι δύο δήμοι να συνεργαστούν. Το ενδιαφέρον που έδειξε για εμάς ο δήμαρχος το αποδίδω στην απόφαση του να προχωρήσει αυτή η ιστορία. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι οι στόχοι μας. Εμείς ως εκλεγμένοι πολιτικοί είμαστε υποχρεωμένοι να ενδιαφερθούμε και να λύσουμε τα προβλήματα του λαού μας.

Ο δήμαρχος Αίνου Αχμέτ Τσαγίρ δήλωσε : ¨ Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την επίσκεψη του δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκη. Τον ίδιο και τους καλεσμένους μας τους καλωσορίζω εξ ονόματος του κόσμου της Αίνου . Και όπως είχε προβλέψει ο κύριος Λαμπάκης μετά από τις συνομιλίες που είχαμε με τον πρόεδρος του λιμανιού, φαίνεται πια πως σίγουρα θα αρχίσουν δρομολόγια φέριμποτ μεταξύ Αίνου και Αλεξανδρούπολης. Συμφωνώ με αυτά που δήλωσε ο δήμαρχος. Πιστεύουμε πως όπως είπε και ο πρόεδρος του λιμανιού πως πλέον υπό την πίεση του κόσμου πρέπει να διασφαλιστεί αυτή η επικοινωνία. Αποτελεί βαθύ μας πιστεύω πως με την συντομότερη δυνατή επίλυση των θεμάτων που αφορούνε τελωνεία και λιμάνια, οι δύο κοινότητες που από τα βάθη της ιστορίας ζούνε μαζί, θα ενδυναμωθούν ακόμη περισσότερο. Σε αυτό το θέμα θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια. Και εγώ ευχαριστώ τον κ.Λαμπάκη και τον κ. Σταυράκογλου για αυτήν τους την αποφασιστικότητα¨.

Μετά από την επίσκεψη στο δημαρχείο οι καλεσμένοι πήγαν στον τάφο του Χας Γιουνούς στο κάστρο της Αίνου, τους έγινε περιήγηση στο λιμάνι και ενημερώθηκαν σχετικά εκεί.

Οι καλεσμένοι μετά από ένα διάστημα ξεκούρασης στην ακτή της Αίνου, αποχώρησαν από την πόλη γύρω στις 14.00.

Eφ. Hudutgazetesi 30/7/2013

Previous Article

ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΡΑΚΙΑΝΙΝ ΣΕΣΙ

Next Article

ΤΟ ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΕΝΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΧΙΛΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 16-18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *