Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ !

No Comments Share:

¨Να γεμίσουμε τις τάξεις, να μην μείνουν άδειες οι τάξεις μας¨

 

 Η Επιτροπή Κηδεμόνων και Ένωση Οικογενειών Κεντρικού Μειονοτικού Σχολείου Ξάνθης άρχισε καμπάνια με σύνθημα ¨Να γεμίσουμε τις τάξεις, να μην μείνουν άδειες οι τάξεις μας¨ Σχετικά με την εν λόγω καμπάνια στάλθηκε στον τύπο η παρακάτω γραπτή ανακοίνωση :

Αξιότιμα μέλη του τύπου

Ως Επιτροπή Κηδεμόνων και Ένωση Οικογενειών Κεντρικού Μειονοτικού Σχολείου Ξάνθης αρχίζουμε μια καμπάνια. Συνθήματα μας τα συνθήματα ¨Να γεμίσουμε τις τάξεις¨ και ¨να μην μείνουν άδειες οι τάξεις μας¨ . Το Κεντρικό Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης είναι ένα σχολείο 138 ετών.

Στην καμπάνια αυτή μας οδήγησε η πτώση του αριθμού των μαθητών τα τελευταία χρόνια. Το σχολείο μας που υπήρξε καιρός που είχε πάνω από 700 μαθητές, σήμερα έφτασε να έχει δυστυχώς μόνο 304.

Η περίοδος αυτή είναι η περίοδος με τους λιγότερους μαθητές στην ιστορία του σχολείου μας. Φέτος τρεις τάξεις μας έμειναν εντελώς κενές. Ο αριθμός των αιθουσών του σχολείου από 24 έπεσε στις 20. Αποτελεί καθήκον όλων μας να γεμίσουμε αυτές τις τάξεις. Μια τέτοια μείωση δεν ωφελεί ούτε τους Τούρκους ούτε τους Έλληνες δασκάλους.

Σύνθημα μας είναι το ¨Να γεμίσουμε τις τάξεις, να μην μείνουν άδειες οι τάξεις μας¨. Αυτή η φράση εκφράζει πολλά. Ελπίζουμε πως η κοινότητα μας θα πάρει το μήνυμα που πρέπει και θα δώσει την απάντηση που πρέπει. Εμείς ως Επιτροπή Κηδεμόνων και Ένωση Οικογενειών Κεντρικού Μειονοτικού Σχολείου Ξάνθης, πιστεύουμε πως αυτή η μείωση των τελευταίων 10 ετών πρέπει οπωσδήποτε να παρεμποδισθεί. Για αυτό το λόγο είμαστε αποφασισμένοι με την προσθήκη όλης της κοινότητας μας και των φορέων να το πετύχουμε. Και καθώς ξέρουμε καλά πως αυτό δεν μπορούμε να το πετύχουμε μόνοι μας, έχουμε ανάγκη από κάθε φορέα και σε κάθε επίπεδο. Το θέμα αυτό το θέτουμε παντού και με κάθε ευκαιρία. Πρόσθετα σε όλα αυτά, πέρσι οργανώσαμε για πρώτη φορά στην ιστορία του σχολείου μας, μια φιλανθρωπική εκδήλωση. Με τα έσοδα από την εκδήλωση πήραμε 3 έξυπνους πίνακες για τις τάξεις της 6ης, 3 προτζέκτορες, και 3 φορητούς υπολογιστές, με στόχο να διευκολύνουμε την δουλειά των δασκάλων μας, να αυξήσουμε την απόδοση τους, να συμβαδίσουμε με την εποχή και να βελτιώσουμε την ποιότητα. Με αυτό τον τρόπο εμπλουτίσαμε τις τεχνολογικές δυνατότητες του σχολείου μας. Η προσπάθεια μας αυτή αποτέλεσε μια πρωτιά στην Ξάνθη. Η προσθήκη εν μέσω του εκπαιδευτικού έτους ενός ακόμη έξυπνου πίνακα και ενός προτζέκτορα από το Υπουργείο Παιδείας, ανέβασε τον αριθμό των τεχνολογικών τάξεων σε 4. Πρόσθετα σε όλα αυτά επιθυμούμε μέσα από εσάς να μοιραστούμε ένα ολοκαίνουργιο σχέδιο μας. Με τα έσοδα από την φετινή εκδήλωση που θα κάνουμε, και με το σύνθημα ¨Από ένα τάμπλετ υπολογιστή σε κάθε μαθητή¨, σκεφτόμαστε να αγοράσουμε από έναν υπολογιστή τάμπλετ στους μαθητές της 6ης, ώστε να διασφαλίσουμε το πέρασμα στην εποχή των υπολογιστών.

Επίσης φέτος θα εφαρμόσουμε μια πρακτική που δεν γινόταν παλιά και θα την χαρίσουμε στους κηδεμόνες μας. Αυτό το δώρο μας θα είναι ¨Η τελετή αποφοίτησης της 6ης τάξης¨. Οι εργασίες μας προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζονται.

Με τον σεβασμό μας

Επιτροπή Κηδεμόνων και Ένωση Οικογενειών Κεντρικού Μειονοτικού Σχολείου Ξάνθης

Εφ. Μπιρλίκ 17/4/2013

Σχ : Εμείς πάλι ευχόμαστε ολόψυχα την αποτυχία της προσπάθειας τους και την φοίτηση ακόμη περισσότερων μαθητών στα δημόσια σχολεία ! Και κάτι ακόμη, οι υπολογιστές τάμπλετ για τους μαθητές της 6ης που προβλέπεται να χορηγηθούν φέτος, είναι μήπως χορηγία από τα αποθέματα καμμιάς άλλης χώρας ; Δεν ξέρουμε, ρωτάμε απλά.

Previous Article

ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ ΛΕΕΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΟΥΣ

Next Article

MIA AΠO TA IΔIA…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *