Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. : ¨ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ¨

No Comments Share:

Μεχμέτ Εμίνογλου : Την Τουρκομουσουλμανική ταυτότητα της μειονότητας μας δεν μπορεί να την αρνείται κανένας

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαίου 2012. Ως εφημερίδα Μπιρλίκ συνεχίζουμε την τίμια πολιτική της ισότιμης προσέγγισης των πολιτικών υποψηφίων που προέρχονται από την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης. Έτσι στις 16 Απριλίου κάναμε ένα ρεπορτάζ με τον υποψήφιο με το κόμμα της ΝΔ γιατρό Μεχμέτ Εμίνογλου. Ο Μεχμέτ Εμίνογλου απάντησε με ιδιαίτερα ξεκάθαρο τρόπο στα ερωτήματα της εφημερίδας Μπιρλίκ, και παράλληλα έκανε σημαντικές εκτιμήσεις για τις εκλογές και για τα μειονοτικά θέματα. Ο Εμίνογλου δήλωσε : ¨Την Τουρκομουσουλμανική ταυτότητα της μειονότητας μας δεν μπορεί να την αρνείται κανένας. Δίπλα σε αυτό θεωρώ σημαντικό και στηρίζω την ίδρυση στην Δυτική Θράκη της Ελεύθερης Ζώνης¨.

……………

Καταρχήν μας παρουσιάζετε σε συντομία το πρόσωπο σας ;

Γεννήθηκα το 1951 στο χωριό Άνω Βυρσίνη. Αφού ολοκλήρωσα τις σπουδές σε δημοτικό και στην μέση εκπαίδευση, συνέχισα τις σπουδές στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Καίρου από όπου και αποφοίτησα. Ειδικότητα πήρα στην Βιέννη της Αυστρίας. Με την ειδικότητα μου δούλεψα 5 χρόνια στην Λιβύη. Το δεύτερο μέρος της ειδικότητας μου το ολοκλήρωσα στην Θεσσαλονίκη. Το 1992 έκανα ντοκτορά στην ιατρική σχολή της Αλεξανδρούπολης. Στο ίδιο νοσοκομείο δίδαξα. Ανέλαβα διάφορα καθήκοντα, και μεταξύ αυτών και αντιπρόεδρος στον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Εξελέγην δύο φορές κοινοτάρχης Οργάνης, το 2002 και το 2006. Από το 2010 ασκώ τα καθήκοντα του διευθυντή στην ΩΡΛ κλινική του νοσοκομείου Κομοτηνής. Επί 6 περιόδους ήμουν πρόεδρος στην Επιτροπή Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Ινταντιέ στην Κομοτηνή. Έλαβα μέρος και στον σύλλογο κηδεμόνων του Τζελάλ Μπαγιάρ. Είμαι μέλος στο Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης και δημοτικός σύμβουλος στον συνδυασμό Κοινωνικό Κίνημα του δήμου Αριανών. Ξέρω Ελληνικά, Αραβικά, Αγγλικά και Γερμανικά. Έχω δύο παιδιά, την Γιασεμίν και τον Γιουτζέλ.

………………..

Ποια είναι η άποψη του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και του κόμματος σας σχετικά με την αναγνώριση της τουρκικής ταυτότητας ;

Την Τουρκομουσουλμανική ταυτότητα της μειονότητας μας δεν μπορεί να την αρνείται κανένας. Πιστεύω πως αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα των ανθρώπων να αυτοαναγνωρίζονται κατά τον τρόπο ου επιθυμούν. Ξέρουμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς το 1991 ήταν υπουργός όταν ήρθε ο νόμος για την Ισονομία-Ισοπολιτεία. Φέρει την δική του υπογραφή. Πιστεύω πως σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο πρέπει να αναγνωριστεί στον καθένα αυτό το δικαίωμα. Άλλωστε η ταυτότητα της μειονότητας μας εντοπίζεται και αναφέρεται ξεκάθαρα στην συνθήκη της Λοζάνης. Αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς.

Είναι γνωστό επίσης ποιο κόμμα ήταν στην εξουσία όταν λόγω του ονόματος κατέβηκαν οι πινακίδες στους εκλεκτούς συλλόγους μας.

………………..

Εφ. Μπιρλίκ 17-4-2012

Previous Article

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Next Article

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *