Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ABTTF ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΡΟΔΟΠΗΣ

No Comments Share:

ΕΛΜΕ : Να δοθεί τέλος στην μειονοτική εκπαίδευση ! 

Χαλίτ Χαμπίπογλου-πρόεδρος της ABTTF : Είναι απαράδεκτο το αίτημα της ΕΛΜΕ Ροδόπης να καταργηθεί το σύστημα της μειονοτικής εκπαίδευσης, δίνοντας έτσι τέλος στην αυτονομία της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης σε αυτό τον τομέα.

 Η ΕΛΜΕ Ροδόπης ζήτησε την κατάργηση της εκπαίδευσης της αυτόνομης στο θέμα της εκπαίδευσης Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Σύμφωνα με την είδηση του Αζινλίκτσα της 9/11/2012, η ΕΛΜΕ στην ανακοίνωση της αναφέρει πως η μειονοτική εκπαίδευση δοκιμάστηκε στην πράξη, πως οδήγησε την μειονότητα στην οπισθοδρόμηση και τον αναλφαβητισμό, και ότι για αυτό πρέπει να καταργηθεί το σύστημα της μειονοτικής εκπαίδευσης.

 Στην ανακοίνωση περιέχεται το ερώτημα του πόσο σύγχρονη μπορεί άραγε να θεωρείται μια εκπαίδευση όπου τα μισά μαθήματα διδάσκονται στα ελληνικά και τα άλλα μισά στα τουρκικά, και τίθεται η πρόταση να καταργηθεί η μειονοτική εκπαίδευση και να διδάσκονται τα παιδιά της μειονότητας εντός του ελληνικού δημόσιου σχολείου την μητρική τους γλώσσα και το Κοράνι, ως κατ΄επιλογήν μαθήματα. 

Στην ανακοίνωση επίσης προτείνεται η εισαγωγή νηπιαγωγείων που θα διδάσκουν στα ελληνικά, και στα οποία η μητρική γλώσσα θα χρησιμοποιείται ως βοηθητική για την εκμάθηση των ελληνικών.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπογλου δήλωσε σχετικά : Είναι απαράδεκτο το αίτημα της ΕΛΜΕ Ροδόπης να καταργηθεί το σύστημα της μειονοτικής εκπαίδευσης, δίνοντας έτσι τέλος στην αυτονομία της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης σε αυτό τον τομέα. Είναι αληθές πως το εκπαιδευτικό σύστημα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης έχει χρόνια και δομικά προβλήματα. Αλλά υπεύθυνο για αυτήν την άσχημη κατάσταση της μειονοτικής εκπαίδευσης είναι το ελληνικό κράτος. Το εκπαιδευτικό σύστημα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης η οποία με βάση την συνθήκη της Λοζάννης έχει το δικαίωμα εκπαίδευσης στην μητρική γλώσσα και δικαίωμα ίδρυσης σχολείων, πρέπει να δομηθεί ξανά σύμφωνα με τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής, αλλά αυτό να γίνει χωρίς κατάργηση δικαιωμάτων της μειονότητας και σύμφωνα με τα αιτήματα της¨.

Ιστοσελίδα της ABTTF 15/11/2012

Previous Article

O ΠΙΟ ΣΕΞΙ ΑΝΤΡΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΗ !

Next Article

ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *