Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ABTTF

0 σχόλια Share:

Η Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης απάντησε στην καταγγελία της ABTTF σχετικά με τον νόμο των 240 ιμάμηδων

 

 

Η Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης απάντησε στην επιστολή που έστειλε προς αυτήν η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) στην οποία αναφερόταν ότι ο νόμος 3536/2007 που προβλέπει διορισμό 240 ιμάμηδων σε τζαμιά της Δυτικής Θράκης υπό την αιγίδα των διορισμένων μουφτήδων, αλλά και η πρόσθετη σε αυτόν το νόμο τροπολογία του Ιανουαρίου 2013, συνιστούν παραβίαση της ελευθερίας συνείδησης και της θρησκευτικής ελευθερίας.

Στην απάντηση που έστειλε η Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης της Ε.Ε., αναφέρεται πως η ελευθερία σκέψης και συνείδησης μαζί με την θρησκευτική ελευθερία αποτελούνε βασικά στηρίγματα της δημοκρατικής κοινωνίας, και ότι αυτές οι ελευθερίες προστατεύονται από την Ευρωπαϊκή Συνθήκη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και από την Συνθήκη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε.

Παρόλα αυτά, στην απάντηση αναφέρεται πως σύμφωνα με την συμφωνία της Ε.Ε., η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε θέματα θεμελιωδών δικαιωμάτων δεν έχει δικαίωμα επέμβασης. Επίσης αναφέρεται πως η Συνθήκη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε δεν ισχύει σε κάθε περίπτωση ισχυρισμού παραβίασης, αλλά αφορά μόνο την εκ μέρους των κρατών μελών εφαρμογή του δικαίου της Ε.Ε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην επιστολή που έστειλε, αναφέρεται πως η καταγγελία που έστειλε η ABTTF σχετικά με τον νόμο για τον διορισμό των ιμάμηδων, βρίσκεται πέραν του δικαίου της Ε.Ε., και ότι ο σεβασμός υποχρεώσεων που πηγάζουν από την εθνική νομοθεσία και από διεθνείς συνθήκες μπορεί να διασφαλιστεί αποκλειστικά και μόνο από τα κράτη μέλη. Για αυτό όπως αναφέρεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αδυνατεί να παρακολουθήσει το θέμα.

 Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί   8/4/2013

Previous Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΑΓΙΟΥΣΟΥΦ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Next Article

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *