Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

HMΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ

No Comments Share:

Πραγματοποιήθηκε Βαλκανική Ημερίδα

3c31778a3594162bc19664a7b0a80b2f_XL

Στις 25/2/2017 στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Βαλκανίων-Αδριανούπολης η εκδήλωση ¨Η κατάσταση σε παιδεία, τύπο και θρησκεία των Τούρκων της δυτικής Θράκης¨, που οργάνωσε το Ινστιτούτο Βαλκανικών Ερευνών του πανεπιστήμιου Θράκης.

Στην εκδήλωση μετείχαν ο πρύτανης του πανεπιστημίου Θράκης καθηγητής Δρ. Ερχάν Ταμπάκογλου, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Βαλκανικών Ερευνών και βοηθός κοσμήτορα Δρ, Μπουλέντ Ακάι, φοιτητές και άλλοι καλεσμένοι. Στην εκδήλωση μετείχαν σαν ομιλητές ο πρόεδρος του συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης Σαμί Τοραμάν, η διευθύντρια της ΠΕΚΕΜ Περβίν Χαϊρουλλάχ, ο βοηθός του μουφτή Κομοτηνής Φεχίμ Αχμέτ, ο βοηθός του μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Χράλογλου, από την εφημερίδα Γκιουντέμ ο Οζάν Αχμέτογλου, από το περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί ο Ιμπραήμ Μπαλταλί και από τον ραδιοσταθμό Τσινάρ FM ο Νετζάτ Αχμέτ.

Την πρώτη συνεδρία της ημερίδας την διεύθηνε ο βοηθός κοσμήτορα Δρ. Αλή Χουσείνογλου.Στην ημερίδα περιγράφηκαν η κατάσταση στην εκπαίδευση, οι τρόποι κατανομής της παιδείας, οι μουφτείες, τα βακούφια, τα προβλήματα στον τύπο, τα κατεστραμμένα στην περιοχή οθωμανικά μνημεία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή οι ραδιοφωνικοί σταθμοί.

Στο τέλος της ημερίδας ο διευθυντής του Ινστιτούτου Βαλκανικών Ερευνών και βοηθός κοσμήτορα Δρ, Μπουλέντ Ακάι, χάρισε στους ομιλητές από μια πλακέτα και έγγραφο συμμετοχής.

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Θράκης καθηγητής Δρ. Ερχάν Ταμπάκογλου, στην σύντομη δήλωση που έκανε προς τον τύπο, ανέφερε πως στο πανεπιστήμιο Θράκης υπάρχουν 2 χιλιάδες φοιτητές από τα Βαλκάνια, κάτι που εν υπάρχει σε κανένα άλλο πανεπιστήμιο της Τουρκίας. Ο Ταμπάκογλου είπε πως ¨Δεν είναι τυχαίο που μας προτιμούνε τα Βαλκάνια, υπάρχει η γεωγραφική και πολιτιστική συγγένεια. Εμείς ως αποστολή μας έχουμε το νούμερο αυτό να το φτάσουμε ως τις 10 χιλιάδες στο έτος 2023.¨

16934213_10202726327395016_1660870939_n ΑΣΔΨ ΒΑΛΚΑΝ ΡΕΚ

http://rodopruzgari.com/component/k2/item/6566-balkan-%C3%A7al%C4%B1%C5%9Ftay%C4%B1-ger%C3%A7ekle%C5%9Fti.html
25/2/2017

Σχ: Επιλέξαμε από τις φωτογραφίες που έχει το άρθρο, αυτές που δείχνουν και το κτίριο όπου έγινε η εκδήλωση, διότι απλά ζηλεύουμε! Δείτε το υπέροχο κτίριο και σκεφτείτε αν με μαγικό τρόπο μεταφερόταν στην Ελλάδα σε πόσες μέρες θα το μετέτρεπαν σε ερείπιο οι κακομαθημένες μειοψηφίες που με την βοήθεια των κομμάτων κυριαρχούν στα πανεπιστήμια μας, έχοντας επιβάλλει ένα καθεστώς ασυλίας έναντι …γενικά των νόμων ! Με την πλειοψηφία φυσικά των καθηγητών να μην ενδιαφέρονται για αυτή την άθλια κατάσταση.

Previous Article

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΜΑΧΗΣ

Next Article

MΙΣΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *