Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟΥΡΚΟΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΛΙΚΑ Η ¨ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΜΙΝΘΗΣ¨

No Comments Share:

Υπέροχο το φεστιβάλ του χωριού Σμίνθη

dolap-ft1

Στις 9 Αυγούστου 2013 ο κόσμος του χωριού Σμίνθη όπου έχει και την έδρα του ο δήμος Σμίνθης οργάνωσε ένα υπέροχο φεστιβάλ.

Στο φεστιβάλ αυτό που για δεύτερη φορά οργανώνει ο κόσμος του χωριού, παραβρέθηκαν ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, ο υποπρόξενος Αλπέρ Ατάκ, ο βουλευτής Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο πρόεδρος της ΤΕΞ Αχμέτ Κούρτ, ο αντιπρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης Τσετίν Μάντατζι, και εκπρόσωποι άλλων φορέων της μειονότητας.

dolap-ft2

Στο φεστιβάλ του χωριού Σμίνθη στο οποίο μετείχαν χιλιάδες άτομα, προβλήθηκε σε πρώτο πλάνο η συγκέντρωση του κόσμου μέσα σε πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας, ενώ δεν διέφυγε της προσοχής η αύξηση των σπόρων της αλληλεγγύης.

dolap-ft3

Στις ομιλίες που έγιναν με πρώτο τον πρόξενο της Τ.C. Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, οι ομιλητές εξέφρασαν προς τον κόσμο την μεγάλη τους ικανοποίηση για την ενότητα και ομοψυχία που είδαν, και συνεχάρησαν όλους όσους μόχθησαν για αυτό.

dolap-ft4

Εφ. Μπιρλίκ 10/8/2013

Σχ : Αυτό είναι το φεστιβάλ για το οποίο ο δήμαρχος Μύκης  Μουσταφά Τσουκάλ είχε θέσει ως όρο να μην ακουστεί άλλη γλώσσα εκτός από τις ¨επίσημες¨ όπως είχε πει, για να παράσχει την όποια βοήθεια του. Μη τυχόν δηλαδή και ακουστούν τα πομακικά !  Το εντυπωσιακό είναι πως επειδή βρεθήκαμε για λίγο εκεί, η νεολαία του χωριού μιλά μόνο ελληνικά και πομάκικα, το ακούσαμε με τα αυτιά μας. Επίσης μάθαμε πως καθώς οι ομιλίες ήταν μόνο στα τούρκικα αρκετοί θεατές δεν καταλάβαιναν τι έλεγαν !

Να ρωτήσουμε κάτι. Αυτό που έκανε ο δήμαρχος δεν αποτελεί ρατσιστική πράξη ; Δεν εμπίπτει στον σχετικό νόμο ; 

Previous Article

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ ΑΛΗ ΙΣΜΑΗΛ ΚΟΡΚΜΑΖ

Next Article

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΤΟΥ ¨ΧΟΥΡΚΟΥΣ¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *