Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

EΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΑΒΟΥΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΡΟΦΗ

0 σχόλια Share:

O Γενικός Πρόεδρος του DEB επισκέφτηκε το χωριό Στροφή

147317117784501

To απόγευμα της 5/9/2016 Ο Γενικός Πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, επισκέφτηκε το χωριό Στροφή που είναι ένα από τα 9 χωριά του οποίου το σχολείο θα κλείσει και συναντήθηκε με γονείς και με τον κόσμο του χωριού.

Ο Γενικός Πρόεδρος κατά την ομιλία που έκανε στην συνάντηση του, εξέφρασε την λύπη του για το κλείσιμο του σχολείου του χωριού, είπε πως η απόφαση αυτή αποτελεί παραβίαση της συνθήκης της Λωζάννης και ότι με το χτύπημα αυτό στην αυτόνομη δομή των μειονοτικών σχολείων, επιδιώκεται η αποτελείωση τους. Aνέφερε πως ως μειονότητα δεν μπορούν να το καταπιούνε αυτό και για αυτό στον Αλάντεπέ κάλεσε όλους τους αιρετούς σε κοινή δράση και πρόσθεσε πως το κλείσιμο των σχολείων δεν εξυπηρετεί σε τίποτα άλλα παρά μόνο στην αφομοίωση. Είπε πως σε αυτό το θέμα θα βρίσκεται δίπλα σε οποιαδήποτε απόφαση πάρει ο κόσμος του χωριού.

Ο κόσμος του χωριού είπε πως δεν θέλουν με τίποτε να κλείσει το σχολείο τους και ότι αυτό το μετέφεραν στους αρμόδιους.

Τον Γενικό Πρόεδρο σε αυτή του την επίσκεψη τον συνόδεψαν ο Γ.Γ. του κόμματος Αϊντίν Αχμέτ και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής δικηγόρος Χουσείν Χατζή Μεχμέτ και Ισμαήλ Σαλίχ.

 http://www.debpartisi.org/haberler.php?s=detay&id=4685

6/9/2016

Previous Article

¨ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ 13 ΕΤΩΝ, ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΔΩΣΕΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ¨…

Next Article

ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΚΙΤΣΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *