Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΗ ΠΕΝΤΖΑΛ ΚΑΙ ΑΜΠΝΤΟΥΡΑΧΗΜ ΚΟΥΡΟΥ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ

No Comments Share:

Αλή Πεντζάλ (πρόεδρος του συλλόγου Χίλια και αντιπρόεδρος του DEB) : Επιβλήθηκε στο σύνολο της Ελλάδας το εκλογικό πλαφόν του 3%, και αυτή τη στιγμή φαίνεται δύσκολο να ξεπεράσουμε αυτό το πλαφόν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αφού δεν μπορούμε να το ξεπεράσουμε, να καθόμαστε. Πρέπει οπωσδήποτε από κάπου να αρχίσουμε, να αρχίσουμε την δουλειά από κάπου, και να στηρίξουμε τον δίκαιο αγώνα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Π.χ. εδώ στον νομό Έβρου υπάρχει ένας πληθυσμός περίπου 120.000 ατόμων και εξ αυτών το 6% αποτελεί η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης. Αυτό σημαίνει 6-7 χιλιάδες ψηφοφόρους. Αλλά η Ελλάδα δυστυχώς παρά το ότι είναι χώρα μέλος της Ε.Ε. μέχρι σήμερα σε κανένα πολιτικό κόμμα δεν ανέδειξε κανέναν υποψήφιο από την μειονότητα στον νομό Έβρου. Αφού λοιπόν δεν μας αναγνωρίζουν στον νομό Έβρου, εμείς κρίναμε σκόπιμο από τώρα να ενωνόμαστε υπό την στέγη του κόμματος Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη, και κάνουμε έτσι να ακουστούν τα θέματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης.

………………….

……………….

Ποιο είναι το όνομα σας ;

Το όνομα μου είναι Αμπντουραχήμ Κουρού. Είμαι απόφοιτος της θεολογικής σχολής του Ικονίου-έτος 1998, και επί εννιά χρόνια ασκώ τα καθήκοντα του ιμάμη στο χωριό Μεγάλο Δέρειο.

 

Χότζα μου από αυτό το χωριό είσαι ;

Ναι γεννήθηκα και μεγάλωσα σε αυτό το χωριό.

Τι ωραία ! Λοιπόν, ποια έτη ήσασταν στην Τουρκία ;

Εγώ πήγα γυμνάσιο και λύκειο στην Αδριανούπολη. Έπειτα έκανα την στρατιωτική μου θητεία και ύστερα στα έτη 1994-1998 σπούδασα στην θεολογική σχολή του πανεπιστημίου Σέλτσουκ στο Ικόνιο.

Δουλεύετε υπό την αιγίδα της Κομοτηνής, δηλαδή του Ιμπραήμ Σερίφ, έτσι δεν είναι ;

Ας το περιγράψω έτσι. Η Δυτική Θράκη αποτελείται από τρεις νομούς, Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής και Ξάνθης. Σε Κομοτηνή και Ξάνθη υπάρχουν εκλεγμένες μουφτείες. Εδώ στην περιοχή του Έβρου δεν υπάρχει. Για αυτό το λόγο εδώ οι θρησκευτικοί λειτουργοί, ιδιαίτερα αυτοί που σπούδασαν στην Τουρκία, ασκούμε τα καθήκοντα μας σε σύνδεση με την εκλεγμένη μουφτεία Κομοτηνής. Ιδιαίτερα σε επίπεδο μαθημάτων Κορανίου ασκούμε τα καθήκοντα μας σε σύνδεση με εκεί, και ταυτόχρονα εγώ είμαι υπεύθυνος για τα μαθήματα Κορανίου της περιοχής Έβρου.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να υπάρξει και εδώ ; Δεν πρέπει να υπάρξει και εδώ μια μουφτεία όπως σε Κομοτηνή και Ξάνθη ; Με βάση την συνθήκη των δύο κρατών.

Πρέπει να υπάρχει αλλά δεν έγινε στον καιρό του. Κάτι βέβαια που δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνει. Επιθυμούμε και ελπίζουμε το συντομότερο να υπάρξει ένας μουφτής εκλεγμένος από τον λαό μας.

Να μάθουμε και αυτό. Είσαι υποψήφιος μουφτής χότζα μου ;

Γέλια……

Ποιο είναι το ενδιαφέρον που υπάρχει από τον κόσμο ; Έρχεται ο κόσμος στο τζαμί ; Δηλαδή εντάξει για την Παρασκευή, αλλά κανονικά στα πέντε ημερήσια ναμάζια τι γίνεται ;

Καθώς ο κόσμος μας εδώ ασχολείται εν πολλοίς με την κτηνοτροφία, σε γενικές γραμμές, η συμμετοχή είναι μεγαλύτερη στην απογευματινή και βραδινή προσευχή.

Ταυτόχρονα εδώ κάνετε και μαθήματα Κορανίου, έτσι δεν είναι ; Πότε είναι εκεί μεγαλύτερη η συμμετοχή ; Καθημερινά ή το καλοκαίρι όταν κλείνουν τα σχολεία ;

Κατά την σχολική περίοδο, πέντε μέρες την εβδομάδα. Φυσικά από πλευράς ωρών, περισσότερες είναι αυτές που γίνονται Σάββατο και Κυριακή

………….

 Τηλεοπτικό κανάλι Rumeli TV 

Previous Article

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΛΑΟ

Next Article

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΝΩΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΟΡΑΝΙΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *