Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤA ¨ΓΕΝΕΘΛΙΑ¨ ΤΟΥ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΥΣΑΣ

No Comments Share:

Γιόρτασε τα 40 χρόνια με 1000 άτομα

bur 5

Το παράρτημα Προύσας του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD) γιόρτασε με την συμμετοχή 1000 ατόμων τα 40 του έτη.

Στην βραδιά που οργανώθηκε για τα 40 έτη του παραρτήματος Προύσας του BTTDD στην αίθουσα γάμων Sansit, μετείχαν ο βουλευτής Προύσας του ΑΚΡ Χακάν Τσαβούσογλου, ο επικεφαλής του ΒΤΤDD Τανέρ Μουσταφάογλου, ο πρόεδρος του παραρτήματος Προύσας του BTTDD Σουκρού Κιοσέ, ο δήμαρχος του Οσμάνγκαζί Μουσταφά Ντουντάρ, ο υποψήφιος για τον δήμο Γιλντιρίμ με το ΑΚΡ Ισμαήλ Χακκί Εντεμπαλί, ο αντιπρόεδρος της νομαρχιακής οργάνωσης του ΑΚΡ Μουσταφά Γκιουρσές, ο πρόεδρος του ΑΚΡ-Γιλντιρίμ ο Χιουντάι Γιαζιτζί, η σύζυγος του Δρ. Σαδίκ Αχμέτ η Ισίκ Σαδίκ Αχμέτ και ο γιός του ο επιχειρηματίας Λεβέντ Σαδίκ Αχμέτ, ο δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ, πρόεδροι και διοικήσεις διαφόρων οργανώσεων και συλλόγων και πολλοί πολιτικοί.

Τανέρ Μουσταφάογλου : Η Ελλάδα επιδιώκει να διδάσκει στα ελληνικά το Κοράνι

taner mustafaog

Ο επικεφαλής του ΒΤΤDD Τανέρ Μουσταφάογλου μιλώντας κατά την έναρξη της βραδιάς είπε : ¨Δύο είναι τα σημαντικά θέματα που το τουρκικό έθνος αποδέχεται ως αγώνες. Ο εθνικός αγώνας Κύπρου και ο εθνικός αγώνας Δυτικής Θράκης. Για αυτόν τον εθνικό αγώνα Δυτικής Θράκης λοιπόν, οι πρόγονοι μας ίδρυσαν το 1946 στην Κωνσταντινούπολη τον BTTDD, για να προστατεύσουν τα μειονοτικά μας δικαιώματα. Σήμερα στην Τουρκία είναι πολύ λίγοι οι φορείς που να γιορτάζουν όπως το παράρτημα Προύσας τα 40 τους έτη¨.

Ο Μουσταφάογλου είπε πως η Ελλάδα αξιοποιώντας υπέρ της το καλό κλίμα στην Δυτική Θράκη και επιδιώκοντας να αποκομίσει μια σειρά από κέρδη, ¨Με τον νόμο των 240 ιμάμηδων και την παρεμπόδιση της άνετης χρήσης των τουρκικών κινούνται σχεδιασμένα. Επιδιώκουν το Κοράνι να διδάσκεται στους μεντρεσέδες μας στα ελληνικά. Η Ελλάδα σε μια περίοδο που οι αμοιβαίες σχέσεις είναι καλές, δεν θα πρέπει να παίζει αυτά τα επικίνδυνα παιχνίδια¨. Ο Τανέρ Μουσταφάογλου στο τέλος της ομιλίας του ευχαρίστησε όλους τους Δυτικοθρακιώτες πολίτες για την συμμετοχή τους.

Χακάν Τσαβούσογλου : Η Δυτική Θράκη είναι μια ιστορική παρακαταθήκη

hak cavusoglu

Στο πρόγραμμα που οργανώθηκε στην επέτειο από την ίδρυση του παρατήματος Προύσας του BTTDD, μετά από τον Τανέρ Μουσταφάογλου μίλησε ο βουλευτής Προύσας του ΑΚΡ Χακάν Τσαβούσογλου ο οποίος ανέφερε πως ¨Ο BTTDD είναι ένα ισχυρό κέντρο που με τις οργανώσεις του αποτελεί ένα φάρο για το μέλλον. Η Δυτική Θράκη είναι μια ιστορική παρακαταθήκη. Αλλά η ιστορία της Δυτικής Θράκης είναι μια παρακαταθήκη για εμάς τους Δυτικοθρακιώτες. Για αυτό το λόγο ότι και να γίνει, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την Δυτική Θράκη. Ευχαριστώ όλους όσους προσπαθούν για να αφήσουμε μια πιο ωραία Δυτική Θράκη στις επόμενες γενιές¨.

………

……..

Εφ. Μπιρλίκ 27/3/2014

Previous Article

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΩΝ

Next Article

EKΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΚΟΠΕΥΤΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *