Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ DEB ΥΠΟ THN ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

No Comments Share:

Συνάντηση Μπαϊραμιού των Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Προύσα

bursa-ft1

Μέλη του παραρτήματος Προύσας του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης με αφορμή το Κουρμπάν Μπαϊράμι συναντήθηκαν και γιόρτασαν στα γραφεία του συλλόγου. Μιλώντας στην τελετή εκεί ο πρόεδρος του συλλόγου ο Σουκρού Κιοσέ αναφέρθηκε στο θέμα της ενότητας και ομοψυχίας στην Δυτική Θράκη. Στο εορταστικό πρόγραμμα εκεί μετείχαν ο βουλευτής του ΑΚΡ-Προύσας Χακάν Τσαβούσογλου, ο δήμαρχος του Οσμάνγκαζί Μουσταφά Ντουντάρ, ο αντιδήμαρχος του Γιλντιρίμ Ρεμζί Γιεπρέμ, η ηγεσία της νομαρχιακής του ΑΚΡ, ο έπαρχος του Γιλντιρίμ Χιουνταγί Γιαζιτζί,……. Ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς , ο πρόεδρος του παραρτήματος Προύσας του BTTDD Σουκρού Κιοσέ, μέλη του Δ.Σ του συλλόγου και πολλοί πρόεδροι ΜΚΟ.

bursa-ft2

ΧΑΚΑΝ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ : ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ 

Μιλώντας κατά την τελετή εορτασμού ο βουλευτής Προύσας του ΑΚΡ Χακάν Τσαβούσογλου……….. και ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες τους τους συλλόγους όπως ο BTTDD, των οποίων το ένα πόδι είναι στην Τουρκία και το άλλο στο εξωτερικό. Ο Χακάν Τσαβούσογλου είπε πως η Τουρκία κάνει ότι περνά από το χέρι της για την Δυτική Θράκη και δήλωσε πως ¨Ως κυβέρνηση καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για να λύσουμε αυτό το θέμα. Την ίδια προσπάθεια προσδοκούμε και από την απέναντι πλευρά. Μακάρι μέσα στην διαδικασία για τον δίκαιο αγώνα της Δυτικής Θράκης, να συνεχίσουμε να κάνουμε τα καθήκοντα που μας αναλογούν¨.

Μετά από τον βουλευτή Προύσας του ΑΚΡ Χακάν Τσαβούσογλου, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο οποίος ανέφερε πως κινούνται από κοινού με τον Σύλλογο Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης και πρόσθεσε πως ¨Εκφράζω ενώπιον όλων σας την ευγνωμοσύνη μου προς τον Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης, που έχει δεσμευτεί για την επίλυση των θεμάτων των ομογενών μας στην Δυτική Θράκη, και τους βοηθά¨.

…………….

…………….

Ο Κιοσέ ανέφερε πως η Δυτική Θράκη ακόμη είναι μια περιοχή που έχει μείνει πίσω και είπε πως ¨ Η περιοχή πρέπει να βοηθηθεί ακόμη παραπάνω και τα στάνταρ της Ε.Ε. πρέπει το συντομότερο δυνατό να φθάσουν και στην Δυτική Θράκη¨. Ο Κιοσέ εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον ερχομό των νέων στον σύλλογο για τον εορτασμό και είπε πως ¨Οι νέοι μας πρέπει να στηρίξουν τον πολιτισμό της Δυτικής Θράκης και αυτός ο πολιτισμός να μεταδοθεί από γενιά σε γενιά¨.

Εφ. Μπιρλίκ 18/10/2013

Previous Article

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΗΠ ΣΤΟ ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ-ΠΡΟΥΣΑΣ

Next Article

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *