Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ DEB ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΦΙΛΙΑ

0 σχόλια Share:

Επίσκεψη από την κομματική οργάνωση του DEB-Ξάνθης στο χωριό Φίλια

137935752363941

…………………

…………………

O Αχμέτογλου ενημερώνοντας για τις τελευταίες δραστηριότητες του κόμματος, δήλωσε πως συνεχίζονται οι συναντήσεις με φορείς και μειονότητες στην Ευρώπη και ότι έχουν ως στόχο τις από κοινού εργασίες. Ως τελευταίο παράδειγμα ανέφερε την συμμετοχή του προέδρου του DEB σε ημερίδα που οργάνωσε στην Ρουμανία η ουγγρική μειονότητα, προσθέτοντας πως σε αυτή την εκδήλωση η μόνη εκτός Ρουμανίας μειονότητα που μετείχε ήταν η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης.

Ο Οζάν Αχμέτογλου σχολιάζοντας τις εξελίξεις της τελευταίας περιόδου, τόνισε πως με λύπη παρατηρούν πως χωρίς αίτημα και έγκριση της μειονότητας γίνεται προσπάθεια εφαρμογής του νόμου των 240 ιμάμηδων.

Ο Αχμέτογλου αναφερόμενος στην μειονοτική εκπαίδευση δήλωσε : ¨ Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα της μειονότητας είναι αυτό της εκπαίδευσης. Δυστυχώς την τελευταία περίοδο αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα στο πεδίο της εκπαίδευσης. Δυστυχώς δημοτικά μας σχολεία άρχισαν να κλείνουν. Στο θέμα αυτό το κράτος, τόσο το κράτος πρέπει να μας πλησιάσει με ειλικρινή τρόπο, αλλά και εμείς πρέπει να εργαστούμε πιο σοβαρά. Στο θέμα των νηπιαγωγείων που θα παρέχουν εκπαίδευση σε τουρκικά-ελληνικά, δυστυχώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την κρατική αδιαφορία. Η αγνόηση των δημοκρατικών και δίκαιων αιτημάτων της μειονότητας μας δεν επιφέρει τίποτε άλλο εκτός από ζημία στην περιοχή¨.

……….

Κατά την επίσκεψη του χάρισε πλακέτα του κόμματος στην διαχειριστική επιτροπή του χωρίου Φίλια. Η δε διαχειριστική επιτροπή αποτελούμενη από τους Σαμπάν Ντεμίρ, Ερόλ Σαίτ και Τζεϊχάν Αρίφ, ευχαρίστησε την ηγεσία του DEΒ-Ξάνθης για την επίσκεψη.

Ιστοσελίδα του κόμματος DEB 16/9/2013

Previous Article

ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΨΑΝΕ ΓΙΑ ΑΙΜΑ….

Next Article

ΜΑΤΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ – ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *