Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ DEB ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

0 σχόλια Share:

Πρέπει να αναγνωριστεί η ταυτότητα μας

137344842455816Αντιδράσεις και απογοήτευση, προκάλεσαν οι δηλώσεις που έκανε τις περασμένες μέρες σχετικά με την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος που με την τελευταία κυβερνητική αλλαγή έγινε υπουργός Εξωτερικών, με τους ισχυρισμούς και τις κατηγορίες που περιλαμβάνονται σε απάντηση που έδωσε σε επερώτηση βουλευτή, προκάλεσε νέα ερωτήματα. Η εκ μέρους του υπουργού Εξωτερικών κυρίου Βενιζέλου διαίρεση της μειονότητας μας σε τρεις ξεχωριστές εθνικές ομάδες, όπως και οι ισχυρισμοί ότι το ένα τμήμα ¨ασκεί πίεση¨ στο άλλο και τα περί ¨επιβολής ταυτότητας¨, δεν μπορούν να γίνουν δεκτά με καλή πίστη από τους μειονοτικούς. Οι κατηγορίες αυτές μπορούν να απειλήσουν την εσωτερική γαλήνη και κοινοτική ειρήνη των μειονοτικών, ενώ δύνανται να προκαλέσουν λανθασμένες και παραπλανητικές παρατηρήσεις σχετικά με την μειονότητα σε διεθνή φόρα. Το κράτος μας συνεχίζει από την μια να αρνείται την ¨τουρκομουσουλμανική¨ ταυτότητα -όπως η ίδια η μειονότητα εκφράζεται για τον εαυτό της-, και από την άλλη συνεχίζει να προβάλλει και να επιβάλει πλαστές ταυτότητες. Η επιμονή σε αυτές τις παλιομοδίτικες μεθόδους ριζώνει την απογοήτευση στην Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης.

Είναι απαράδεκτο το γεγονός πως σε ένα περιβάλλον στο οποίο όλα τα σοβαρά θέματα της μειονότητας αναμένουν λύση, σε ένα θέμα τόσο βασικό και θεμελιώδες όπως αυτό της ¨εθνικής ταυτότητας¨ συνεχίζονται οι προσβλητικές για την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης πολιτικές, που βρίσκονται μακράν των επιλογών της. Θεμελιώδης προσδοκία και αίτημα μας είναι το Ελληνικό κράτος του οποίου είμαστε πολίτες και το οποίο το περιβάλλουμε με αγάπη και σεβασμό, το συντομότερο δυνατό να επανεξετάσει την μειονοτική του πολιτική και να ανταποκριθεί στα δημοκρατικά και δίκαια αιτήματα της μειονότητας.

Ιστοσελίδα του DEB 10/7/2013

 Σχ : Αν στο κείμενο αυτό έτσι όπως είναι γραμμένο στα τουρκικά, είχε οποιαδήποτε εμπλοκή ο πρόεδρος του DEB Τσαβούς, θα σκίσω τα πτυχία μου ! Πραγματικά, τι ωραία τουρκικά γράφουν οι υποπρόξενοι… !

Previous Article

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ ΑΛΗ ΙΣΜΑΗΛ

Next Article

AKOMH ENAΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

vulputate, libero massa mattis non ut