Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

No Comments Share:

Oζάν Αχμέτογλου : ¨Η Τουρκική Ένωση Ξάνθης συνεχίζει και τον νομικό της αγώνα και τις πολιτιστικές της υπηρεσίες¨

Πραγματοποιήθηκε στις 14 Απριλίου 2013 η ετήσια γενική συνέλευση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης .Στην συνέλευση μετείχε εξ ονόματος του DEB ο αντιπρόεδρος και επικεφαλής της οργάνωσης Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου

Στις εκλογές που έγιναν εκεί εξελέγησαν στο Δ.Σ. της ΤΕΞ, το μέλος του Δ.Σ. της κομματικής μας οργάνωσης Ξάνθης Ονούρ Χιντ και ο εκπρόσωπος των χωριών μας Ραμαδάν Γκαλίπ, ενώ στο Ελεγκτικό Συμβούλιο της ΤΕΞ εξελέγησαν ο Ισμέτ Τουτζάρ (μέλος του Δ.Σ. της κομματικής οργάνωσης Ξάνθης) και ο Αλή Σαλίχογλου (μέλος της κομματικής νεολαίας Ξάνθης).

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος DEB και επικεφαλής της κομματικής οργάνωσης Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου στην ομιλία του είπε τα εξής : ¨ Εύχομαι η συνέλευση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης να αποβεί επωφελής για όλη μας την κοινότητα. Σήμερα είναι η γενέθλια μέρα της ΤΕΞ. Πριν από 86 χρόνια οι πρόγονοι μας, στις 14/4/1927 ίδρυσαν την Τουρκική Ένωση Ξάνθης. Ο σύλλογος αυτός αποτελεί έναν πολύ σημαντικό φορέα για την Τουρκική Μουσουλμανική Κοινότητα Δυτικής Θράκης. Καταρχήν είναι ο πρώτος σύλλογος των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Είναι ο πρώτος φορέας που ίδρυσε η μειονότητα μας. Απευθυνόμενη στο σύνολο του νομού Ξάνθης, αποτέλεσε τον μόνο μας σύλλογο που με τις εργασίες του κατέστη παράδοση. Σήμερα με τα πάνω από 3.300 μέλη του είναι ο σύλλογος με τα περισσότερα μέλη της μειονότητας μας. Είναι ένας σύλλογος μας που αγκαλιάζει την Ξάνθη, τους Ξανθιώτες, όλη τη Δυτική Θράκη και τους Δυτικοθρακιώτες. Είναι ένας φορέας πολύ σημαντικός όχι μόνο της μειονότητας μας, αλλά όλης της περιοχής. Αποτελεί καθήκον όλων μας να στηρίξουμε αυτόν τον φορέα-εκπρόσωπο της ενότητας και του αγώνα μας και να εξυψώσουμε αυτήν την κοινότητα. Σήμερα βλέπω πως στις εκλογές που θα γίνουν υποψήφιοι είναι μια νέα ομάδα. Πιστεύω πως αυτό αποτελεί τύχη για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης. Πριν από την συνέλευση ζήσαμε ένα διάστημα με ανταγωνισμό, συγκρούσεις και ακόμη και καυγάδες. Αυτό για τον σύλλογο και για την μειονότητα πρέπει να ιδωθεί ως ένα κέρδος και όχι σαν μια απώλεια. Το πιο σωστό είναι αυτό το ενδιαφέρον να μετατραπεί σε θετική ενέργεια. Σήμερα μετά από την συνέλευση, από την Δευτέρα είμαστε σε θέση να δώσουμε τα χέρια και να εργαστούμε όλοι μαζί για το μέλλον και το καλό της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης.

Στην νέα ομάδα που θα αναλάβει καθήκοντα επιθυμώ να πω πως Η Τουρκική Ένωσης Ξάνθης είναι ο καθρέφτης της Ξάνθης και της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Υπό αυτή την έννοια αναλαμβάνουν μια μεγάλη υποχρέωση και μεγάλα καθήκοντα. Εγώ πιστεύω πως με την αποφασιστικότητα και τον δυναμισμό που παρέχουν τα νιάτα τους, θα ανταποκριθούνε. Είναι ωραίο να βλέπουμε τους φίλους μας αποφασισμένους. Επιθυμώ να αναφέρω πως και προσωπικά και εξ ονόματος του κόμματος DEB που εκπροσωπώ, θα είμαστε πάντα δίπλα στην ΤΕΞ και όταν είναι απαραίτητο θα κάνουμε ότι μπορούμε, για να βοηθήσουμε την διοίκηση του συλλόγου. Ο δημοκρατικός και νομικός αγώνας ενάντια στην απόφαση που το 1983 αφαίρεσε την άδεια λειτουργίας της ΤΕΞ και επέβαλε με δικαστική απόφαση το κλείσιμο της, κλείνει σήμερα 30 χρόνια. Ξέρετε ότι εμείς το 2008 κερδίσαμε την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η υπόθεση της ΤΕΞ είναι η πιο σημαντική υπόθεση που κέρδισε η μειονότητα μας σε διεθνές επίπεδο. Η απόφαση για αυτή την δίκη αποτέλεσε δικαίωση της Τουρκικής Κοινότητας Δυτικής Θράκης. Η υπόθεση της ΤΕΞ σχετίζεται και με την εθνική ταυτότητα, δηλαδή την τουρκική ταυτότητα και τον πολιτισμό και με την ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι της μειονότητας μας. Διότι η μήνυση για το κλείσιμο αυτού του συλλόγου, έγινε με τον ισχυρισμό πως ¨Στην Δυτική Θράκη δεν υπάρχουν Τούρκοι¨. Αυτή λοιπόν η λάθος πολιτική, ο λάθος υπολογισμός, αυτή η αντιδημοκρατική κίνηση, απορρίφθηκε από την Ευρώπη, το Στρασβούργο και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αλλά δυστυχώς η πατρίδα μας η Ελλάδα ακόμη δεν δέχεται ακόμη την δικαίωση αυτού του συλλόγου και δεν εφαρμόζει την απόφαση. Η μη εφαρμογή αυτής της απόφασης δείχνει το έλλειμμα δημοκρατίας της Ελλάδας. Είναι ανάγκη το συντομότερο να αλλάξει αυτήν την λάθος της στάση. Η ΤΕΞ έχει ακόμη ένα σημαντικό χαρακτηριστικό. Ο σύλλογος μας αυτός, από την μια συνεχίζει τον δημοκρατικό νομικό αγώνα για 30 έτη, και από την άλλη παρέχει υπηρεσίες πολιτισμού προς την μειονότητα μας. Συνεχίζει και τον νομικό αγώνα και τις πολιτιστικές υπηρεσίες. Σήμερα λοιπόν θα επιλέξουμε την ομάδα που θα καταβάλει προσπάθεια προς αυτούς τους σκοπούς. Δεν αρκεί όμως μόνο να εκλέξουμε την ηγετική ομάδα. Σε αυτήν την περίοδο που υπάρχει μια αύξηση των επιθέσεων και των προσβολών κατά της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, επιθυμώ να υπενθυμίσω κάτι. Μπορεί ενίοτε να αλληλοφαγωνόμαστε σαν τα κοκόρια. Αλλά σε μια τέτοια κατάσταση Να μην έχει κανείς καμία αμφιβολία πως είμαστε μια καρδιά και μια γροθιά.

Εύχομαι η σημερινή συνέλευση να βγει επωφελής για τον σύλλογο μας και όλη την κοινότητα μας, και εύχομαι επιτυχίες στα καθήκοντα που θα αναλάβει η ηγεσία που θα εκλεγεί σήμερα.

Ιστοσελίδα του κόμματος DEB 16/4/2013 

Previous Article

Η ¨ΥΒΡΙΣ¨ ΤΟΥ ΟΜΕΡ ΧΑΓΙΑΜ !

Next Article

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ¨ΤΕΞ¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published.