Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ DEB ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

No Comments Share:

Κόμμα DEB : Ζητάμε ένα δημοκρατικό και δίκαιο εκλογικό σύστημα Το κόμμα Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη (DEB), δημοσίευσε δελτίο τύπου σχετικά με την συζήτηση που γίνεται τελευταία για νέο εκλογικό νόμο.

 Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής :

 ¨Ως κόμμα DEB παρακολουθούμε από κοντά την συζήτηση και τις διαφορετικές απόψεις που τίθενται το τελευταίο διάστημα σχετικά με τον εκλογικό νόμο.

 Είναι φανερό πως η χώρα μας έχει ανάγκη έναν πιο δημοκρατικό, δίκαιο, ικανό να απαντήσει στις ανάγκες της περιόδου και πιο πρακτικό νόμο. Προσδοκούμε πως ο νέος εκλογικός νόμος που θα γίνει δεκτός από την βουλή και θα εφαρμοστεί, να λάβει υπόψη του ευρύτερα και διαφορετικά κοινωνικά τμήματα, και θα είναι ένας πιο δημοκρατικός και δίκαιος νόμος που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των τμημάτων.

Ο νέος εκλογικός νόμος πρέπει να στηρίζεται σε ένα σύστημα που θα αντανακλά τις απόψεις, τις ανάγκες, τις προσδοκίες και τα αιτήματα όλων των κοινωνικών μερών που περνάνε μια δύσκολη περίοδο στην χώρα μας, και θα τους δίνει την δυνατότητα να ακουστεί η φωνή τους. Ο περιορισμός του δικαιώματος εκπροσώπησης και της δυνατότητας να ακουστεί η φωνή διαφορετικών μερών, θα αποτελεί πλήγμα στην δημοκρατία. Αυτό μαζί με την οικονομική κρίση, θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τα βάσανα κάποιων τμημάτων που έχουν εισέλθει σε κοινωνική κρίση.

Για αυτό τον λόγο ο νέος νόμος θα πρέπει να έχει ένα πιο δίκαιο δημοκρατικό σύστημα, και αντί να θέτει εμπόδια στο δικαίωμα εκπροσώπησης θα πρέπει να ετοιμαστεί με μια λογική προστασίας και εγγύησης αυτού του δικαιώματος.

Ως κόμμα DEB ζητάμε την ακύρωση του πλαφόν 3% που εφαρμόστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 90, φράζοντας τον δρόμο στην εκλογή ανεξάρτητων βουλευτών και τραυματίζοντας έτσι την δημοκρατία της χώρας μας, και επιθυμούμε με τον νέο νόμο να αποδοθεί το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι ¨ανεξάρτητων βουλευτών¨.

………….

………….

ΚΟΜΜΑ DEB

Previous Article

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΜΙΛΟΥ ΚΟΤΣ

Next Article

ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *