Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΕΡΕΙΟ

0 σχόλια Share:

¨Το έθνος μας θέλει να επιστρέψει στον πυρήνα του¨

Ο Πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς σήμερα μετά την προσευχή της Παρασκευής απευθύνθηκε στον κόσμο του Μεγάλου Δερείου. Η συγκέντρωση στην οποία μετείχε και ο πρόεδρος του κόμματος DEB-Έβρου Αλή Πεντζάλ, σφραγίστηκε από μια κουβέντα του Αλή Τσαβούς που είπε πως ¨Αφήστε τα μειονοτικά δικαιώματα, αφήστε και τα δικαιώματα που πηγάζουν από την συνθήκη της Λοζάννης του 1923, μα ούτε τα πολιτικά μας δικαιώματα δεν μπορέσαμε να πάρουμε, μόνο ένα δίπλωμα και έναν τίτλο ιδιοκτησίας έδωσαν. Στον 21ο αιώνα αυτό αρκεί σε εμάς και σε εσάς ;¨.

Στην συγκέντρωση μετείχαν ο πρόεδρος του DEB Έβρου και πρόεδρος του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Χίλια Αλή Πεντζάλ, ο Αχμέτ Καραχουσείν-πρόεδρος του ιδρύματος διαφύλαξης του Τεκέ του Σαγίντ Αλή Σουλτάν και ομογενείς.

Στις ομιλίες που έγιναν ο Πεντζάλ ανέφερε πως το κόμμα DEB για χρόνια είχε ρόλο στα θέματα της μειονότητας, και ότι πλέον ζωντάνεψε ξανά και άρχισε να πατάει στα πόδια του.

Ο Πεντζάλ ανέφερε πως ¨Από τώρα και πέρα το κόμμα DEB θα έχει θέση στα μειονοτικά θέματα, αργότερα στα πλειονοτικά θέματα, αλλά και στην πολιτική της χώρας όπου ζούμε.

Ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς ανέφερε πως το κόμμα DEB ιδρύθηκε από τον αείμνηστο Δρ. Σαδίκ Αχμέτ ο οποίος ήταν και πρόεδρος του μέχρι το 1995, και ότι η μειονότητα μετά τον θάνατο του, στράφηκε στα δύο μεγάλα κόμματα.

Είπε : ¨Το κόμμα DEB αν μπορώ να το πω έτσι μπήκε στο ψυγείο. Φυσικά υπάρχουν λόγοι για αυτό. Το 1993 η χώρα μας η Ελλάδα έβγαλε έναν αντιδημοκρατικό νόμο ώστε να μην στείλουμε στην βουλή τον αείμνηστο πια ηγέτη μας Σαδίκ Αχμέτ. Εμείς οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, μετά τον θάνατο του θέλαμε να εκπροσωπηθούμε στην βουλή. Και επειδή αυτό επιθυμούσαμε, στραφήκαμε στα δύο μεγάλα κόμματα. 17 χρόνια κάναμε πολιτική με εκείνα τα κόμματα. Εμείς σε εκείνα τα κόμματα δώσαμε τα πάντα, αλλά μετά είδαμε και προσέξαμε πως αυτά μας θυμούνται μόνο προεκλογικά. Έτσι είπαμε πως αυτό δεν πάει άλλο και αποφασίσαμε να αναβιώσουμε και να ξαναστήσουμε το κόμμα DEB. Εμείς βγαίνουμε από τους κόλπους της μειονότητας, το έθνος μας θέλει να επιστρέψει στον πυρήνα του¨.

Ο Αλή Τσαβούς εξέφρασε επίσης τις εξής απόψεις ¨ Όποτε ήμασταν μέσα σε ενότητα και αλληλεγγύη, σταθήκαμε πίσω από τον αείμνηστο Σαδίκ Αχμέτ, τότε κερδίσαμε κάποια πράματα. Όταν διαλυθήκαμε και κομματιαστήκαμε, δεν αποσπάσαμε κανένα δικαίωμα μας. Αφήστε τα μειονοτικά δικαιώματα, αφήστε και τα δικαιώματα που πηγάζουν από την συνθήκη της Λοζάννης του 1923, μα ούτε τα πολιτικά μας δικαιώματα δεν μπορέσαμε να πάρουμε, μόνο ένα δίπλωμα και έναν τίτλο ιδιοκτησίας έδωσαν. Στον 21ο αιώνα αυτό αρκεί σε εμάς και σε εσάς ;¨

Ο Αλή Τσαβούς ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας ¨Ο Γιώργος, η Ελένη και ο Νίκος μπήκαν στην δουλειά. Ο δικός μου ο μειονοτικός πάλι άνεργος. Γιατί ; Ποιο ήταν το έγκλημα του ; Μήπως ότι ήταν Τουρκομουσουλμάνος ; Εμείς εδώ και 30 χρόνια είμαστε και πολίτες της Ε.Ε. Ζούμε σε μια χώρα της Ε.Ε. Μα ταιριάζουν αυτά στην πατρίδα μας την Ελλάδα που είναι μέλος της Ε.Ε. εδώ και 30 χρόνια ;

Ας αφήσουμε τα προσωπικά συμφέροντα στην άκρη. Έφτασε ο καιρός να πράξουμε πράματα εξ ονόματος της κοινότητας. Επιθυμώ να σας το πώς αυτό ξεκάθαρα. Εάν μια μέρα ως πρόεδρος του κόμματος DEB γίνω υποψήφιος άλλου κόμματος και εκλεγώ πέρα από το κόμμα μου, να ξέρετε πως –ο Θεός να μην δώσει- δεν θα υπάρξει κανένα όφελος για εσάς. Διότι οι μειονοτικές πολιτικές εκείνων των κομμάτων είναι όμοιες και χαραγμένες βαθιά. Εμείς σε αυτή τη χώρα γεννηθήκαμε και εδώ θα πεθάνουμε. Στόχος μας είναι να ζήσουμε ανθρώπινα αδερφικά και ειρηνικά και μέσα σε γαλήνη. Εμείς θέλουμε να προσφέρουμε υπηρεσίες σε αυτή τη χώρα. Η λύση των θεμάτων είναι πολύ απλή. Αρκεί να υπάρχει καλή θέληση¨.

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 14/12/2012

Previous Article

ΔΥΟ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ (;) ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ

Next Article

ΟΙ ΠΡΟΞΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ TWITTER

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *