Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ DEB ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΕΡΕΙΟ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

0 σχόλια Share:

Άνοιξαν τα γραφεία του DEB στον Έβρο

Αλή Τσαβούς : ¨Θα ανοίξουμε γραφεία και στις Βρυξέλλες¨

Άνοιξαν σήμερα (27 Αυγούστου 2012) με τελετή στο Μεγάλο Δέρειο τα γραφεία του κόμματος DEB για τον νομό Έβρου. Στην ομιλία που έκανε εκεί ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς ανέφερε πως σύντομα θα ανοίξουν γραφεία και στις Βρυξέλες.

Το κόμμα DEB μετά από τα γραφεία σε Κομοτηνή και Ξάνθη, άνοιξε σήμερα και τα γραφεία του στον Έβρο. Στην τελετή εγκαινίων που έγινε στο Μεγάλο Δέρειο μετείχε ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Μειονότητας Χίλια και υπεύθυνος του κόμματος για τον Έβρο Αλή Πεντζάλ, ο πρόεδρος του ιδρύματος διαφύλαξης του τεκκέ του Σαγίντ Αλή Σουλτάν Αχμέτ Καραχουσείν και κάτοικοι του χωριού.

Στην ομιλία που έγινε κατά τα εγκαίνια, ο Αλή Πεντζάλ ανέφερε πως το ιδρυθέν ως αποτέλεσμα αγώνα κόμμα DEB, εδώ και ένα χρόνο επαναδραστηριοποιείται και ευχαρίστησε όλο τον κόσμο για την συμμετοχή του.

Ο Πεντζάλ ανέφερε : Είναι ένα κόμμα που υπάρχει εδώ και 21 χρόνια. Μέσα στον χρόνο υπήρξαν κάποιες αδυναμίες και δισταγμοί. Πριν από ένα χρόνο, εγώ, οι σύντροφοι μου και ο πρόεδρος μας ο Μουσταφά Αλή Τσαβούς ζωντανέψαμε ξανά το κόμμα. Παρά το ότι το κόμμα μας είναι κόμμα της μειονότητας, εμείς θα απευθυνθούμε και στην πλειονότητα. Με τα γραφεία που ανοίγουμε εδώ σήμερα θα προσπαθήσουμε να φέρουμε λύσεις στα θέματα μας.

Ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς ανέφερε πως το Δέρειο βίωσε σήμερα μια ιστορική μέρα και ότι στα βιβλία ιστορίας που θα γραφτούνε 20,50 χρόνια και έναν αιώνα μετά για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, η μέρα αυτή θα αναγράφεται.

Ο Αλη Τσαβούς ανέφερε : ¨ Εγώ και οι φίλοι μου αναλάβαμε καθήκοντα στο 2010 για να ξανακτίσουμε το κόμμα DEB. Όπως ανέφερε ο Αλή Πεντζάλ το κόμμα μας ιδρύθηκε από τον Αχμέτ Σαδίκ. Όπως ξέρετε Εκείνος ήταν πρόεδρος στο κόμμα μέχρι το 1995. Αργότερα η μειονότητα μας στράφηκε στα μεγάλα κόμματα. Αλλά είδε ότι παρά το ότι πέρασαν 15-20 χρόνια, τα μεγάλα κόμματα δεν αποτέλεσαν γιατρειά για τα θέματα της μειονότητας και τα δικαιώματα που πηγάζουν από την συνθήκη της Λοζάνης. Μας θυμόταν μόνο στις εκλογές και μετά ξεχνούσαν. Εμείς σκεφτήκαμε πως δεν πάει άλλο και αναλάβαμε καθήκοντα. Μπορεί για αρκετούς να είναι όνειρο αλλά εμείς το πιστεύουμε και είμαστε αποφασισμένοι. Είδαμε ένα όνειρο. Το κόμμα θα το πάμε ψηλά, μέχρι το τέλος της ζωής, με όλες μας τις δυνάμεις και για όσο μας το επιτρέψει ο Θεός. Σήμερα είμαστε εδώ και αύριο στην Αθήνα. Το τραίνο ξεκίνησε από την Κομοτηνή. Ξάνθη και τώρα νομός Έβρου. Επόμενες διευθύνσεις μας θα είναι η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα και οι Βρυξέλλες.

Θα ενδιαφερθούμε για τα θέματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Ζούμε σε μια χώρα που εδώ και 30 χρόνια είναι μέλος της Ε.Ε. Άλλα στην Ελλάδα όσον αφορά την επίλυση των θεμάτων μας, ούτε τοπικά, ούτε κομματικά υπήρξε κάποια πρόοδος. Με αυτό τον στόχο ξεκινήσαμε. Ξεκινήσαμε μόνο για να υπηρετήσουμε την μειονότητα. Εμείς θα είμαστε δίπλα στους καταπιεσμένους και περιφρονημένους. Θα εργαστούμε ώστε να υπάρχουμε πολιτικά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

……………….

 Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί   27/8/2012

Σχ : Ως και η τούρτα ερυθρόλευκη. Γιατί άραγε ;….

Previous Article

ΜΕΓΑΛΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ….

Next Article

ΑΛΛΟ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ ΑΛΛΟ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *