fbpx

TourkikaNea.gr

Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟ DEB ΠΡΟΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΙΣ ¨ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ¨ ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΕ

1 σχόλιο Share:
ΤΟ DEB ΠΡΟΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΙΣ ¨ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ¨ ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΕ

 

To DEB συγκέντρωσε υπογραφές για τα δικαιώματα της τουρκικης μειονότητας δυτικης Θράκης

Στην Ελλάδα το Κόμμα Φίλιας Ισότητας Ειρήνης (DEB),  συγκέντρωσε υπογραφές για τα δικαιώματα της τουρκικης μειονότητας δυτικης Θράκης

Το DEB στα πλαίσια της καμπάνιας του που άρχισε το 2015 συγκέντρωσε 30.600 υπογραφές, οι οποίες για να φτάσουν στους φορείς της Ε.Ε. , παραδόθηκαν στην Μάρτα Μπάινκα-αντιπρόεδρο της ομάδας του ευρωκοινοβουλίου  Ελεύθερη Ευρωπαϊκή Συμμαχία.

Ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, στην ομιλία που έκανε  κατά την τελετή παράδοσης στα κεντρικά γραφεία του DEB στην Κομοτηνή, ανέφερε πως η καμπάνια που άρχισε πριν από περίπου 3 χρόνια με την συλλογή υπογραφών για τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας, έφτασε στον στόχο της και ευχαρίστησε τους Δυτικοθρακιώτες ομογενείς που μετείχαν σε αυτήν.
Ο Αλή Τσαβούς είπε πως η τουρκική μειονότητα παρά τις πιέσεις στηρίζει την υπόθεση της, αγωνίζεται για να της αποδοθούν τα πηγάζοντα από την συνθήκη της Λωζάννης δικαιώματα της και συνέχισε λέγοντας:

¨Η μειονοτική κοινότητα παρά τον φόβο των καταπιεστικών πολιτικών του ελληνικού κράτους συγκέντρωσε 30.600 υπογραφές. Οι συγκεντρωθείσες αυτές υπογραφές θα παραδοθούν σήμερα στην Μάρτα την αντιπρόεδρο της EFA που βρίσκεται μεταξύ μας και αργότερα θα φτάσουν στο ευρωκοινοβούλιο. Ταυτόχρονα αυτές τις υπογραφές θα τις στείλουμε και στην κυβέρνηση και στα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Αθήνα . Εμείς ζητάμε να επιλυθούνε τα θέματα. Εμείς ζητάμε να ζήσουμε ανθρώπινα σε αυτά τα χώματα με τα δικαιώματα μας που πηγάζουν από την συνθήκη της Λωζάννης και ως ισότιμοι πολίτες να υπηρετήσουμε αυτή την χώρα.¨

Ο Αλή Τσαβούς υπογράμμισε πως η EFA παρέχει μεγάλη βοήθεια και στήριξη στο να φτάνουν στους ευρωπαϊκούς θεσμούς τα θέματα της τουρκικής μειονότητας και είπε πως το DEB διαμέσου της EFA έστειλε στο ευρωκοινοβούλιο ερώτημα σχετικά με την μη εφαρμογή από την πλευρά της Ελλάδας της απόφασης του ΕΔΑΔ σχετικά με την τουρκική μειονότητα, όπως και σχετικά με την μειονοτική εκπαίδευση.

Η Μπάινκα εξέφρασε την συγκίνηση της για τον αριθμό των υπογραφών που συγκεντρώθηκαν και είπε πως ¨Το αποτέλεσμα της καμπάνιας συλλογής υπογραφών δείχνει την στήριξη προς το κόμμα. Πιστεύω πως το αποτέλεσμα θα είναι επιτυχές¨.

Η Μπάινκα ανέφερε πως από τώρα και μετά η διοίκηση της EFA θα καθορίσει το πώς θα κινηθεί και σε ποιους φορείς θα μεταφερθούνε οι υπογραφές και είπε: ¨Ο στόχος μας εδώ πρεπει να είναι να εκπληρωθούν τα καθορισμένα από την συνθήκη της Λωζάννης και από τις άλλες συνθήκες¨.

Η Μπάινκα απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την μη εφαρμογή από την Ελλάδα των αποφάσεων του ΕΔΑΔ, τόνισε πως δεν υπάρχει άλλο τέτοιο παράδειγμα στην Ευρώπη και εστίας στην σημασία που έχουν οι κοινές δράσεις στην συζήτηση των μειονοτικών θεμάτων στις διεθνείς πλατφόρμες.

https://www.sondakika.com/haber/haber-deb-bati-trakya-turk-azinliginin-haklari-icin-imza-11528955/

11/12/2018

Σχ: Θα ήταν ενδιαφέρον το κόμμα DΕΒ να έδινε στην δημοσιότητα αυτές τις υπογραφές. Για να καταλάβουμε και πως πιστοποιείται πως υπέγραψε κάποιος σε αυτό το κείμενο….

Το DEB σταθερά από τότε που δημιουργήθηκε εξυπηρετεί την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας στην Θράκη. Και αυτό οι Έλληνες πολιτικοί της τοπικής αλλά και της κεντρικής πολιτικής σκηνής, δεν πρέπει να το ξεχνάνε ποτέ.  

Previous Article

Η εκδίκηση του χώματος που το βίασαν

Next Article

ΑΝΤΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 σχόλιο

 1. Σιγά μην τις δώσει στη δημοσιότητα και εκτεθούν οι υπάλληλοι των ΚΕΠ που πιστοποίησαν το γνήσιο των υπογραφών!
  Για τόσο χαζούς τους έχετε;
  30.000 υπογραφές, λέει, μάζεψαν!
  Αυτή είναι η τουρκική μειονότητα;
  Και με τους υπόλοιπους τί γίνεται, ρε παλληκάρια;
  Πω, πω ρεζιλίκι!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.